Terapi e dhimbjes së kokës

Dhimbjet e kokës në grup janë dhimbje koke që grumbullohen gjatë një periudhe kohore, shfaqen "të grumbulluara" dhe pastaj zhduken përsëri për një interval të caktuar. Episodi i dhimbjes zgjat nga 15 minuta në 3 orë. Acheshtë dhimbja më e rëndë e njëanshme e kokës në zonën e syrit. Ato shpesh ndodhin gjatë natës dhe mund të shoqërohen… Terapi e dhimbjes së kokës

Triptanët, alkooli dhe pirja e duhanit | Terapi e dhimbjes së kokës

Triptanët, alkooli dhe pirja e duhanit Shkaku i dhimbjeve të kokës në grup nuk është kuptuar ende plotësisht. Sidoqoftë, disa faktorë nxitës për dhimbjet e kokës janë të njohura: ndalimi i pirjes së duhanit, nga ana tjetër, shihet si një faktor veçanërisht i rëndësishëm në parandalimin e episodeve nga njëra anë dhe në parandalimin e kalimit nga forma akute në atë kronike… Triptanët, alkooli dhe pirja e duhanit | Terapi e dhimbjes së kokës

Forma të tjera të terapisë | Terapi e dhimbjes së kokës

Forma të tjera të terapisë Meqenëse terapia jo-mjekësore paraqitet si joefektive, numri i formave alternative të terapisë është i ulët. Si një ilaç alternativ, kapsaicina bimore mund të përmendet. Shtë një analgjezik bimor me efekt në proceset inflamatore. Substanca hollohet dhe amplifikohet në mukozën e hundës. Rezulton një dhunë… Forma të tjera të terapisë | Terapi e dhimbjes së kokës