Fizioterapi Achillodynia

Akilodinia është një çrregullim i dhimbshëm i tendinit të Akilit që prek më së shumti atletët. Nuk ndodh akutisht, por shkaktohet nga tendosja e pasaktë dhe e tepërt e viteve. Gjatë dhe veçanërisht pas stërvitjes, personat e prekur ndiejnë ndonjëherë dhimbje të forta në tendinën e Akilit dhe këmbën e poshtme dhe reagojnë me ndjeshmëri ndaj presionit në… Fizioterapi Achillodynia

Fizioterapi për akilodininë kronike | Fizioterapi Achillodynia

Fizioterapi për akilodininë kronike Nëse një pacient zhvillon Akilodininë kronike, kjo do të thotë që tendini i Akilit është i përflakur përgjithmonë. Kjo do të thotë se është i ndjeshëm ndaj prekjes, i kuq, i fryrë dhe shpesh ka dhimbje në pushim. Rezistenca e këmbës është jashtëzakonisht e zvogëluar dhe sporti është i mundur vetëm në një masë të kufizuar. Disa të sëmurë përjetojnë… Fizioterapi për akilodininë kronike | Fizioterapi Achillodynia

Përmbledhje | Akilodinia Fizioterapi

Përmbledhje Në përgjithësi, akilodinia është një sëmundje që prek kryesisht të rinjtë dhe atletët konkurrues, veçanërisht atletët dhe vrapuesit. Simptomat mund të jenë pika të kuqërremta ose të ngrohta në zonën e prekur, të cilat janë për shkak të acarimit inflamator. Në disa njerëz të prekur, tendini i Akilit kërcetet me zë gjatë lëvizjes dhe ënjtja gjithashtu mund të ndodhë. Zakonisht vetëm një… Përmbledhje | Akilodinia Fizioterapi