Ushtrime në dyshemenë e legenit kundër inkontinencës urinare

Ushtrimi i dyshemesë së legenit është veçanërisht i dobishëm për dobësinë dhe mosmbajtjen e fshikëzës. Ne do t'ju tregojmë disa ushtrime të thjeshta të ushtrimeve të dyshemesë së legenit. Si i ushtroj muskujt e duhur? Para se të filloni stërvitjen e dyshemesë së legenit, është e rëndësishme të identifikoni muskujt e duhur. Ushtrimi i mëposhtëm për ta bërë këtë: Shtrëngoni muskujt e sfinkterit… Ushtrime në dyshemenë e legenit kundër inkontinencës urinare

Shtatzënia e trajnimit të legenit

Dyshemeja e legenit formon dyshemenë e zgavrës së barkut dhe shkon nga kocka pubike në koksiks. Muskujt e dyshemesë së legenit përbëhen nga tre shtresa muskulore. Shtresa më e jashtme është e vendosur direkt nën shtresën e lëkurës, shkon nga përpara në pjesën e pasme dhe përbëhet nga dy sfinkterë. Kjo shtresë e jashtme e muskujve… Shtatzënia e trajnimit të legenit

Përmbledhje | Shtatzënia e trajnimit të legenit

Përmbledhje Si përmbledhje, dyshemeja e legenit ka një ndikim të rëndësishëm në sjelljen, lëvizjen dhe gjendjen tonë në jetën e përditshme. Një dysheme e fortë e legenit krijon një ndjenjë të mirëqenies dhe vetëbesimit. Gratë vërejnë shumë ndryshime fizike gjatë shtatzënisë, por dyshemeja e legenit shpesh neglizhohet, edhe pse ka shumë efekte. Prandaj, dyshemeja e synuar dhe e rregullt e legenit… Përmbledhje | Shtatzënia e trajnimit të legenit