PNF (Lehtësimi Neuromuskular Proprioceptiv)

Lehtësimi proprioceptiv neuromuskular është një koncept terapeutik në të cilin pacienti stimulohet në mënyrë të synuar në mënyrë që të kujtojë aktivitetet fiziologjike të muskujve dhe sekuencat e lëvizjes. Nxitësit e tillë vendosen dhe zbatohen saktësisht në faza të caktuara të një lëvizjeje ose qëndrimi në mënyrë që të forcojnë dhe mbështesin grupe të caktuara të muskujve në aktivitetin e tyre. … PNF (Lehtësimi Neuromuskular Proprioceptiv)

A paguajnë kompanitë e sigurimeve shëndetësore PNF? | PNF (Lehtësimi Neuromuskular Proprioceptiv)

A e paguajnë kompanitë e sigurimeve shëndetësore PNF -në? Për momentin, ka mbështetje të mjaftueshme shkencore për konceptin në mënyrë që ai të paguhet nga kompanitë e sigurimeve shëndetësore. PNF është një koncept i njohur nga kompanitë e sigurimeve shëndetësore dhe kryhet nga fizioterapistë të trajnuar posaçërisht nëse një recetë për trajtim në… A paguajnë kompanitë e sigurimeve shëndetësore PNF? | PNF (Lehtësimi Neuromuskular Proprioceptiv)

PNF për fytyrën | PNF (Lehtësimi Neuromuskular Proprioceptiv)

PNF për fytyrën PNF nuk mund të përdoret vetëm për trajtimin e ekstremiteteve dhe muskujve të trungut, por edhe për përmirësimin e funksioneve motorike të fytyrës, p.sh. pas parezës së fytyrës (pas një goditje në tru ose sëmundjes Lyme ose të ngjashme). Përdoren stimuj verbalë dhe prekës, kontrolli vizual është gjithashtu i rëndësishëm. Shpesh përdoret një pasqyrë… PNF për fytyrën | PNF (Lehtësimi Neuromuskular Proprioceptiv)

Ushtrime | Fizioterapi për një luksacion të patellës

Ushtrime importantshtë e rëndësishme të përmirësohet qëndrueshmëria e gjurit në rast të një luksimi të patellës. Përveç ndërtimit të muskulaturës përmes ushtrimeve të duhura, duhet të kryhet trajnimi i ekuilibrit dhe koordinimit. Ushtrimet e mëposhtme janë të përshtatshme për këtë: Qëndrimi me njërën këmbë (e rëndësishme: mbani gjunjët pak të përkulur) Vrapimi në një dyshek Airex,… Ushtrime | Fizioterapi për një luksacion të patellës

Kohëzgjatja | Fizioterapi për një luksacion të patellës

Kohëzgjatja Kohëzgjatja e trajnimit në rastin e luksacionit të patelës varet nga shkalla e përfshirjes së strukturave përreth. Nëse një zhvendosje rezulton në një këputje të strukturave të ligamenteve, faza e shërimit zgjat shumë më tepër sesa me një ndryshim në statikën. Devijimi i boshtit të këmbës mund të përmirësohet me… Kohëzgjatja | Fizioterapi për një luksacion të patellës

Fizioterapi për sindromën BWS

Sindroma BWS është termi i përdorur për të përshkruar dhimbjen në zonën e shpinës torakale që mund të burojë nga muskujt ose strukturat e nyjeve kockore. Dhimbja mund të çojë në dhimbje të lokalizuara drejtpërdrejt në shtyllën kurrizore, por gjithashtu mund të shkaktojë dhimbje në zonën e gjoksit, krahëve apo edhe të shkaktojë simptoma vegjetative të tilla si… Fizioterapi për sindromën BWS

Zbatime të mëtejshme fizioterapeutike | Fizioterapi për sindromën BWS

Aplikime të tjera fizioterapeutike Aplikime të tjera terapeutike për sindromën BWS përfshijnë terapi të trajnimit mjekësor, ose fizioterapi, e cila përdor pajisje dhe/ose peshën e trupit të vet për të korrigjuar në mënyrë specifike çekuilibrat e muskujve. Përveç kësaj, masat e terapisë fizike përdoren për të trajtuar sindromën BWS. Sidoqoftë, këto janë masa mjaft plotësuese, pasi ato nuk trajtojnë shkaktarët shkaktarë për… Zbatime të mëtejshme fizioterapeutike | Fizioterapi për sindromën BWS

Sindroma BWS - efektet në zemër | Fizioterapi për sindromën BWS

Sindroma BWS - efektet në zemër Sindroma BWS mund të shkaktojë dhimbje gjoksi të ngjashme me angina pectoris (dhimbje gjoksi për shkak të zvogëlimit të rrjedhjes së gjakut në muskulin e zemrës). Kjo shpesh shkakton ankth tek pacientët. Simptomat vegjetative të tilla si djersitja ose gulçimi gjithashtu mund të shkaktohen nga një bllokim në zonën e BWS… Sindroma BWS - efektet në zemër | Fizioterapi për sindromën BWS

Simptomat | Fizioterapi për një këputje të ligamentit të brendshëm dhe të jashtëm

Simptomat Menjëherë pas këputjes së ligamentit të brendshëm ose të jashtëm, dhimbja shfaqet drejtpërdrejt në ligament, por mund të zhduket përsëri pas lëndimit. Kjo dhimbje zakonisht përsëritet me tendosjen ose lëvizjen përkatëse. Në varësi të shkallës së dëmtimit, ënjtja dhe hematoma mund të bëhen të dukshme. Në fazat e pushimit, dhimbja mund të palpohet… Simptomat | Fizioterapi për një këputje të ligamentit të brendshëm dhe të jashtëm

Fizioterapi për një këputje të ligamentit të brendshëm dhe të jashtëm

Një dëmtim i ligamentit të brendshëm ose të jashtëm shpesh ndodh kur gjuri rrotullohet me një këmbë të poshtme të fiksuar. Sportet me lëvizje të mprehta, si futbolli, hendbolli ose kungulli/tenisi, mund të shkaktojnë mekanizmin e lartpërmendur. Ligamenti i brendshëm preket më shpesh sesa ligamenti i jashtëm dhe zakonisht shoqërohet me dëmtim të brendshëm… Fizioterapi për një këputje të ligamentit të brendshëm dhe të jashtëm

Ushtrime | Fizioterapi për një këputje të ligamentit të brendshëm dhe të jashtëm

Ushtrime Pozicioni i shpinës ose i ulur: shtyjeni nëpër zgavrën e gjurit të këmbës së shtrirë në mënyrë që M. Quadriceps të tensionohet (duke ngritur këmbën e shtrirë në pozicionin e shtyrë) Squat (variacione): qëndroni në pozicionin e përkulur ose thjesht uluni muri, shtrirje e gjerë ose e ngushtë apo edhe mbledhje anësore) Lunges Për… Ushtrime | Fizioterapi për një këputje të ligamentit të brendshëm dhe të jashtëm