Sjellje miqësore prapa

Termi "sjellje miqësore me shpinën" i referohet sjelljes në jetën e përditshme dhe ushtrimeve për të parandaluar problemet e shpinës dhe për të lehtësuar ankesat ekzistuese. Njerëzit që qëndrojnë shumë dhe për një kohë të gjatë në jetën e përditshme ose kryejnë lëvizje monotone të njëanshme duhet t'i kushtojnë vëmendje një qëndrimi miqësor me shpinën. Njerëzit që ulen për një kohë të gjatë në punë… Sjellje miqësore prapa

Si mund t’i forcoj muskujt e shpinës?

"Një shpinë e bukur gjithashtu mund të kënaqë". Një shpinë e stërvitur mirë dhe e përcaktuar kështu jo vetëm që korrespondon me idealin tonë të bukurisë, por gjithashtu ka një rëndësi të madhe për gjendjen tonë shëndetësore. Muskujt e shpinës sigurojnë një qëndrim të drejtë - por ato gjithashtu na mundësojnë të kryejmë lëvizjet e ndryshme të ngarkesave të shpinës dhe jastëkut. … Si mund t’i forcoj muskujt e shpinës?

Shtrijeni muskujt e shpinës me ushtrime specifike | Si mund t’i forcoj muskujt e shpinës?

Shtrini muskujt e shpinës me ushtrime të veçanta Nëse muskujt nuk shtrihen sa duhet për shkak të mungesës së lëvizjes, muskujt shkurtohen dhe "ngjiten së bashku". Kjo jo vetëm që mund të çojë në tension dhe dhimbje, por pas një periudhe të caktuar kohe mund të kufizojë ndjeshëm lëvizshmërinë. Ky problem mund të kundërshtohet duke u shtrirë. Duke u shtrirë,… Shtrijeni muskujt e shpinës me ushtrime specifike | Si mund t’i forcoj muskujt e shpinës?

Cilat makineri janë të përshtatshme për stërvitjen e muskujve të shpinës? | Si mund t’i forcoj muskujt e shpinës?

Cilat makina janë të përshtatshme për stërvitjen e muskujve të shpinës? Sipas një thënieje, "një shpinë e fortë nuk njeh dhimbje". Ka shumë të vërteta në këtë thënie: sepse shpesh shkaqet e problemeve të shpinës janë muskujt e shpinës që janë zhvilluar shumë dobët. Kushdo që dëshiron të zhvillojë këta muskuj në mënyrë të synuar, duhet të… Cilat makineri janë të përshtatshme për stërvitjen e muskujve të shpinës? | Si mund t’i forcoj muskujt e shpinës?

Masa të mëtejshme fizioterapeutike | Shkolla e sjelljes

Masat e mëtejshme fizioterapeutike Masat e mëtejshme fizioterapeutike për të promovuar një qëndrim të shëndetshëm janë shtrirje të ndryshme, kryesisht për pjesën e përparme të zhytur të trupit, këtu veçanërisht muskujt e gjoksit dhe përkulësit e kofshës, aplikimet e nxehtësisë, masazhet ose terapinë e pikave të shkaktimit për rajonet e tensionuara, elektroterapi kundër dhimbjeve dhe gjithashtu për të mbështetur kontrollin e muskujve,… Përveç kësaj, Yoga ose Pilates… Masa të mëtejshme fizioterapeutike | Shkolla e sjelljes

Shkolla e sjelljes

Një shkollë e sjelljes i referohet një kursi për të mësuar një sjellje fiziologjikisht të shëndetshme, zhvillimin e vetëdijes për trupin, trajtimin miqësor të situatave të përditshme, forcimin e muskujve postural, si dhe lëvizje të ndryshme dhe ushtrime shtrirëse. Shkollat ​​e qëndrimit ose shkollat ​​e pasme shpesh ofrohen në praktikat e fizioterapisë ose studiot e fitnesit. Gjithashtu në kompani dhe në… Shkolla e sjelljes

Përmirësimi i sjelljes në vendin e punës | Shkolla e sjelljes

Përmirësimi i qëndrimit në vendin e punës Një shkollë e sjelljes fillon në vendin e punës. Si rregull, 40 orë në javë kalohen atje dhe në rrethana të caktuara vetëm ulur. Me rregullat e duhura të sjelljes, dhimbja e përhershme mund të kontrollohet në vendin e punës. Jo vetëm ulja dhe qëndrimi i duhur është i rëndësishëm për parandalimin, por edhe një… Përmirësimi i sjelljes në vendin e punës | Shkolla e sjelljes