Trajtimi i këputjes së tendinit të Akilit

Tetiva e Akilit është një tendin e fortë, normalisht shumë e qëndrueshme, e cila bashkon muskujt e këmbës së poshtme me këmbën në zonën e pasme të këmbës së poshtme. Fillon në kockën e thembra dhe tërhiqet më tej nën këmbë në një pllakë të gjerë tendin. Muskulatura rrezatuese është muskuli i fortë i këmbës së pasme, M. Triceps surae,… Trajtimi i këputjes së tendinit të Akilit

Trajtim konservativ | Trajtimi i këputjes së tendinit të Akilit

Trajtimi konservativ Trajtimi i suksesshëm konservativ i një këputjeje të tendinit të Akilit kërkon një bashkëpunim të madh të pacientit dhe mund të kryhet vetëm nëse skajet e grisura nuk janë shumë larg njëri-tjetrit ose mund të bashkohen nga splinta. Problemi është se këmba duhet të mbahet e palëvizur në një splint… Trajtim konservativ | Trajtimi i këputjes së tendinit të Akilit

OP | Trajtimi i këputjes së tendinit të Akilit

OP Për të operuar në një këputje të tendinit të Akilit, ka procedura të ndryshme, të tilla si rilidhja, qepja ose inkorporimi i tendinave të tjera nga trupi i vetë pacientit për të rivendosur stabilitetin. Avantazhi i operacionit është se tendoni është më i qëndrueshëm më pas sesa me shërimin konservativ. Në këtë rast, tendina rritet së bashku, por këputja… OP | Trajtimi i këputjes së tendinit të Akilit

Letër-muri të tendinës së Akilit

Tendoni i Akilit lidh muskulin triceps surae (muskujt e viçit) me kockën e thembrës, ku fillon tendina e Akilit. Origjina e muskulaturës së viçit është në zgavrën e gjurit, funksioni i të cilit, ndër të tjera, është shtrirja e këmbës ose qëndrimi në majat e gishtërinjve. Në jetën e përditshme dhe… Letër-muri të tendinës së Akilit