Të moshuarit – Qëndrimi në formë me rehabilitim

Edhe në pleqëri, jo çdo gjë duhet të jetë vazhdimisht drejt greminës. Ata që lëvizin sa më shumë që të jetë e mundur brenda mundësive të tyre mund të arrijnë përmirësime të dukshme. Goditjet ose rrëzimet që rezultojnë në kocka të thyera ua grabitin lëvizshmërinë shumë të moshuarve, të paktën përkohësisht. Edhe një periudhë e shkurtër pasiviteti ka një efekt negativ në… Të moshuarit – Qëndrimi në formë me rehabilitim

Ndihma për të moshuarit - Ngrënia dhe Pirja

– Tabaka që nuk rrëshqet: Këto tabaka janë të veshura në mënyrë që enët të mos rrëshqasin. As edhe nëse tabakaja anon pak nga njëra anë, sepse forca në krahët tuaj zvogëlohet kur e mbani atë. Kjo do të thotë që ju mund t'i transportoni përsëri ushqimet dhe kafen tuaj në mënyrë të sigurt. – Mjete ndihmëse për të pirë: Gota me ngjitës grykës dhe kapak të ngushtë… Ndihma për të moshuarit - Ngrënia dhe Pirja

15 rregulla për plakjen e shëndetshme

Plakje e shëndetshme - kush nuk e dëshiron këtë? Meqenëse sa më i vjetër të bëhet një person, aq më i çmuar i duket shëndeti i tij. Dhe çfarë do të kishit përfundimisht nga pensioni i "merituar" nëse do të ishit të sëmurë dhe të palëvizshëm. Prandaj, Shoqata Federale Gjermane për Shëndetin ka zhvilluar 15 rregulla për plakjen e shëndetshme. Sepse nuk është kurrë… 15 rregulla për plakjen e shëndetshme

Të jetosh në pleqëri

Ulur në katër muret tuaja në pleqëri? Vazhdoni të jetoni si më parë? Dy miqtë Elsa dhe Uta nuk e donin këtë dhe themeluan një apartament të përbashkët 10 vjet më parë. Të pavarur nga familjet e tyre, ata donin të provonin diçka krejtësisht të re. Vetmia si një faktor rreziku për demencën Përcaktimi i jetës për veten tuaj - jo… Të jetosh në pleqëri

Të jetosh në moshën e vjetër: Forma të tjera të banimit

Për njerëzit që varen nga ndihma e rregullt, komunitetet e asistuara të jetesës janë një alternativë. Sidoqoftë, furnizimi në Gjermani është ende relativisht i vogël. Banorët jetojnë në apartamente që janë ridizajnuar që të jenë të përshtatshme për të moshuarit. Përveç një kuzhine dhe një dhome të gjerë të përbashkët, secili qiramarrës ka dhomën e tij ose të saj. … Të jetosh në moshën e vjetër: Forma të tjera të banimit

Seksualiteti në pleqëri

Në ditët e sotme, shumë njerëz, veçanërisht të rinjtë, ende e konsiderojnë seksualitetin si diçka që ndalon kur gratë nuk mund të kenë më fëmijë. Ata besojnë se vetëm të rinjtë mund të përjetojnë si duhet tensionin erotik dhe kanë një nevojë të madhe për kënaqësi seksuale, ndërsa e gjithë kjo zvogëlohet gjithnjë e më shumë nga mosha e mesme, më në fund pushon plotësisht në pleqëri. … Seksualiteti në pleqëri

Dietë e shëndetshme për të moshuarit

Në parim, e njëjta vlen për të moshuarit si për të gjithë të tjerët: Ata që hanë një dietë të shëndetshme dhe të larmishme qëndrojnë në formë më gjatë. Vitaminat dhe mineralet si dhe lëngjet e mjaftueshme ndihmojnë në forcimin e sistemit imunitar dhe parandalimin e sëmundjeve. Këtu të moshuarit marrin këshilla për një dietë të shëndetshme. Kujdes nga mungesa e vitaminës D Lëkura e njeriut… Dietë e shëndetshme për të moshuarit

Trajnimi i dyshemesë së legenit - Si funksionon?

Për të trajtuar dhimbjet dhe sëmundjet e tjera, ushtrimet për forcimin e muskujve janë provuar të jenë të rëndësishme. Kjo duhet të zbatohet edhe për muskujt e dyshemesë së legenit, të cilat do të fitojnë rëndësi në tekstin vijues. Në thelb, dyshemeja e legenit është po aq e rëndësishme sa i përket funksionit të saj si pjesa tjetër e muskujve… Trajnimi i dyshemesë së legenit - Si funksionon?

Përmbledhje | Trajnimi i dyshemesë së legenit - Si funksionon?

Përmbledhje Kati i legenit shpesh neglizhohet në funksionin e tij, megjithëse punon së bashku me muskujt e barkut dhe shpinës dhe është thelbësor për disa procese të trupit. Trajnimi i dyshemesë së legenit duhet të promovojë përsëri këtë funksion dhe kështu ta bëjë jetën e përditshme më të lehtë për ata që preken. Çdo grup njerëzish është i përshtatshëm dhe i rëndësishëm për këtë lloj… Përmbledhje | Trajnimi i dyshemesë së legenit - Si funksionon?