Dhimbje në kockën e gjoksit: Dhimbja e kraharorit ju dhemb?

Sternumi përfaqëson qendrën kockore të kraharorit frontal. Brinjët nga të dy anët e trupit konvergojnë në të ashtuquajturin sternum. Skajet e brinjëve lidhen me sternumin me lidhje kërcore. Dhimbja në sternum mund të ketë shkaqe të ndryshme. Qendra e dhimbjes Sternum, majtas, djathtas Fillimisht, dhimbja e lokalizuar mund të ndodhë në kockën aktuale,… Dhimbje në kockën e gjoksit: Dhimbja e kraharorit ju dhemb?

Dhimbje në kockën e gjirit tek fëmija | Dhimbje në kockën e gjirit: Sternumi ju dhemb?

Dhimbja e gjirit tek fëmija Nëse fëmijët ankohen për dhimbjen e kraharorit, kjo zakonisht ka shkaqe të padëmshme, pasi sëmundjet serioze të organit të zemrës tek fëmijët nuk janë shkaku. Si rregull, është dhimbje e lokalizuar në kraharor, dmth dhimbje që mund të shkaktohen me dorë nga presioni. Kjo gjithashtu duhet provuar… Dhimbje në kockën e gjirit tek fëmija | Dhimbje në kockën e gjirit: Sternumi ju dhemb?

Dhimbje sternumi pas një rënie | Dhimbje në kockën e gjirit: Sternumi ju dhemb?

Dhimbja e pasme pas rënies Dhimbja e kockave të gjirit që shfaqet pas rënies duhet të shqyrtohet me kujdes ekstrem. Në rastin e dhimbjes akute të kraharorit që ndodh pas një rënie, ndoshta nuk është e një natyre muskulare, por ekziston rreziku i një shkaku të lidhur me kockat. Në këtë rast, një rreze x duhet të bëhet në… Dhimbje sternumi pas një rënie | Dhimbje në kockën e gjirit: Sternumi ju dhemb?

Dhimbje në kockën e gjirit gjatë shtatëzënësisë | Dhimbje në kockën e gjoksit: Dhimbja e kraharorit ju dhemb?

Dhimbje në gjoks gjatë shtatzënisë Kryesisht të padëmshme janë dhimbjet e kraharorit gjatë shtatzënisë. Shkaku kryesor është tensioni për shkak të rritjes së peshës trupore, ndoshta me mbajtjen e ujit. Për të qenë në anën e sigurt, megjithatë, një ekzaminim i trupit të plotë duhet të kryhet në çdo rast me gratë shtatzëna që raportojnë dhimbje të kraharorit, në mënyrë që të jetë e rëndësishme dhe… Dhimbje në kockën e gjirit gjatë shtatëzënësisë | Dhimbje në kockën e gjoksit: Dhimbja e kraharorit ju dhemb?

Dhimbje sternumi me kollë / ftohje | Dhimbje në kockën e gjoksit: Dhimbja e kraharorit ju dhemb?

Dhimbja e barkut me kollë/ftohje Dhimbja e kockave të gjirit që shfaqet në kombinim me kollën ose ftohjen është shumë e zakonshme dhe zakonisht e padëmshme. Importantshtë e rëndësishme të zbuloni saktësisht nëse ankesat kanë filluar në të njëjtën kohë dhe nëse kolla është e thatë apo produktive, nëse ka gulçim dhe ulje të performancës. Sidomos… Dhimbje sternumi me kollë / ftohje | Dhimbje në kockën e gjoksit: Dhimbja e kraharorit ju dhemb?