Keqpërdorimet e shtyllës kurrizore të qafës së mitrës

Gabimet e shpinës së qafës së mitrës në përgjithësi janë shumë të zakonshme. Sidoqoftë, nëse një pacient përjeton dhimbje ose ankesa të tjera varet nga shkalla e keqpërdorimit. "Keqpërdorim" do të thotë që rruazat nuk janë të drejtuara siç duhet, ka devijime ose i gjithë seksioni është gjithnjë e më shumë në pozicionin e gabuar. Skolioza, pra një kthesë e trupave vertebral,… Keqpërdorimet e shtyllës kurrizore të qafës së mitrës

Shpinë shumë e drejtë e qafës së mitrës | Keqpërdorimet e shtyllës kurrizore të qafës së mitrës

Shpinë shumë e drejtë Qafa e qafës së mitrës Një shpinë qafës së mitrës që është shumë e drejtë është zakonisht e lindur ose mund të jetë rezultat i goditjes me kamzhik, qëndrimit të dobët ose keqpozicioneve të tjera në shpinë. Kolona kurrizore karakterizohet nga lordoza (lakimi i shtyllës kurrizore në pjesën e përparme) në shpinë cervikale dhe lumbale dhe kyfozë (lakimi i shtyllës kurrizore… Shpinë shumë e drejtë e qafës së mitrës | Keqpërdorimet e shtyllës kurrizore të qafës së mitrës

Dhimbje koke / nauze të shkaktuar nga keqpërdorimi | Keqpërdorimet e shtyllës kurrizore të qafës së mitrës

Dhimbje koke/nauze të shkaktuara nga keqpërdorimi Një keqpërdorim në shpinë të qafës së mitrës rezulton në lëvizje të kufizuar dhe rritje të tonit të muskujve përreth. Këto janë tepër aktive, pasi përpiqen të kompensojnë keqpërdorimin. Ky tension mund të arrijë deri në kafkë dhe kështu të ushtrojë vazhdimisht tension mbi të. Të dy faktorët së bashku zvogëlojnë cilësinë e jetës… Dhimbje koke / nauze të shkaktuar nga keqpërdorimi | Keqpërdorimet e shtyllës kurrizore të qafës së mitrës

Ushtrime për në shtëpi | Keqpërdorimet e shtyllës kurrizore të qafës së mitrës

Ushtrime për në shtëpi Ushtrimet për shpinë të qafës së mitrës duhet të kryhen rregullisht. Ushtrimet e lirimit janë të ndryshme nga ushtrimet forcuese. Në punë është veçanërisht e rëndësishme të krijoni një "atmosferë të mirë pune" për shtyllën kurrizore. Kjo do të thotë që kompjuteri, makina, etj. Janë të vendosura në atë mënyrë që të mund të punoni pa u rritur ... Ushtrime për në shtëpi | Keqpërdorimet e shtyllës kurrizore të qafës së mitrës