Lëvizshmëria e shpinës së qafës së mitrës - çfarë është normale?

Shpina e qafës së mitrës është shumë më e lëvizshme sesa shpina torakale ose lumbale. I pari dhe i dyti nga shtatë rruazat e qafës së mitrës janë kryesisht përgjegjës për këtë. Këto rruaza të qafës së mitrës quhen gjithashtu atlas dhe dhe bosht. Ata kanë një lidhje të veçantë të përbashkët e cila mundëson një shkallë shumë të lartë të lëvizshmërisë. Rruaza e sipërme,… Lëvizshmëria e shpinës së qafës së mitrës - çfarë është normale?

Si mund të përmirësohet lëvizshmëria e shpinës së qafës së mitrës? | Lëvizshmëria e shpinës së qafës së mitrës - çfarë është normale?

Si mund të përmirësohet lëvizshmëria e shpinës së qafës së mitrës? Një kufizim i lëvizjes së shpinës së qafës së mitrës zakonisht shkaktohet nga muskujt e tendosur, tendonet dhe ligamentet e shkurtuara ose bllokimet vertebrale. Nëse këto probleme zgjidhen, kufizimi i lëvizjes korrigjohet gjithashtu në shumicën e rasteve. Kjo mund të nënkuptojë, për shembull, që shtylla e qafës së mitrës është e liruar ... Si mund të përmirësohet lëvizshmëria e shpinës së qafës së mitrës? | Lëvizshmëria e shpinës së qafës së mitrës - çfarë është normale?

Si kufizohet lëvizshmëria pas ndërhyrjes kirurgjikale? | Lëvizshmëria e shpinës së qafës së mitrës - çfarë është normale?

Si kufizohet lëvizshmëria pas operacionit të ngurtësimit? Shkrirja kurrizore konsiderohet kur stabiliteti i shtyllës kurrizore do të rikthehet për të mbrojtur strukturat e ndjeshme brenda dhe rreth tij. Sidoqoftë, kjo është gjithashtu një procedurë relativisht e madhe, e cila gjithashtu mund të dëmtojë strukturat përreth, siç janë traktet nervore. Faza e rehabilitimit është gjithashtu relativisht e gjatë,… Si kufizohet lëvizshmëria pas ndërhyrjes kirurgjikale? | Lëvizshmëria e shpinës së qafës së mitrës - çfarë është normale?