Ushtrime | Fizioterapi për një disk të rrëshqitur gjatë shtatëzënësisë

Ushtrimet 1. forca dhe qëndrueshmëria Lëvizni në pozicionin katërkëmbëshe. Tani krahu i majtë dhe këmba e djathtë janë shtrirë njëkohësisht. Sigurohuni që ijet tuaja të qëndrojnë drejt dhe të mos ulen. Mbajeni pozicionin për 10 sekonda dhe më pas ndryshoni anët. 3 përsëritje për secilën anë. 2. forconi muskujt e shpinës Shtrihuni në… Ushtrime | Fizioterapi për një disk të rrëshqitur gjatë shtatëzënësisë

L5 / S1 | Fizioterapi për një disk të rrëshqitur gjatë shtatëzënësisë

L5/S1 Emërtimi L5/S1 përshkruan vendndodhjen e një hernie diskale në shpinë lumbare. Disku i herniuar shtrihet midis vertebrës së mesit të 5 -të dhe vertebrës së parë të kokosit. Në gjuhën popullore ky lloj hernie diskale shpesh quhet shiatik, pasi ky nerv ndodhet edhe në këtë rajon. Dhimbja nga hernia… L5 / S1 | Fizioterapi për një disk të rrëshqitur gjatë shtatëzënësisë

Ndalimi i punësimit | Fizioterapi për një disk të rrëshqitur gjatë shtatëzënësisë

Ndalimi i punës Nëse një ndalim punësimi shqiptohet me problemet ekzistuese të diskut gjatë shtatzënisë, varet nga situata individuale, puna e ushtruar dhe rreziqet e mundshme të zhvillimit për nënën dhe fëmijën. Në përgjithësi, një ndalim për punësimin duhet të lëshohet vetëm nëse aktiviteti që do të kryhet do të rrezikonte mirëqenien e… Ndalimi i punësimit | Fizioterapi për një disk të rrëshqitur gjatë shtatëzënësisë

Fizioterapi për një disk të rrëshqitur gjatë shtatëzënësisë

Një hernie diskale mund të ndodhë veçanërisht gjatë shtatzënisë, pasi ndryshimet fizike bëjnë tendosje shtesë në shpinë. Sidomos gratë me një problem të njohur të shpinës kanë më shumë gjasa të vuajnë nga një hernie diskale, veçanërisht në shpinë lumbare. Në përgjithësi, hernia diskale gjatë shtatzënisë shkakton saktësisht të njëjtat simptoma si në gratë jo shtatzëna. … Fizioterapi për një disk të rrëshqitur gjatë shtatëzënësisë

Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!

Fizioterapia për dhimbjet e gjirit gjatë shtatzënisë mund të ndihmojë në lehtësimin e vuajtjeve të të prekurve, forcimin e vetëbesimit në trajtimin e simptomave dhe mundësimin e një shtatzënie të relaksuar. Meqenëse dhimbja e gjirit zakonisht zhvillohet si rezultat i ndryshimeve hormonale dhe rritjes së gjinjve, ka mundësi të ndryshme që një fizioterapist mund të përdorë për të lehtësuar… Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!

Kur fillon dhimbja? | Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!

Kur fillon dhimbja? Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë mund të fillojë shumë herët nga java e 5 -të. Arsyeja për këtë janë ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë. Niveli i rritur i progesteronit dhe estrogjenit shkakton fryrje dhe dhimbje të gjinjve. Gjithashtu një ndryshim në thithkat, të cilat po përgatiten për rritjen e tendosjes së ushqyerjes me gji,… Kur fillon dhimbja? | Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!

Dhimbje barku | Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!

Dhimbje abdominale Dhimbja e barkut është veçanërisht e zakonshme gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë. Ato janë të ngjashme me dhimbjen që shumë gra e dinë tashmë nga menstruacionet. Shumë gra bëjnë panik shpejt nëse ajo përsëritet pavarësisht shtatzënisë, dhe dhimbja e barkut shpesh mund të jetë për shkak të shkaqeve natyrore. Edhe këtu, ndryshimet hormonale, rritja e mitrës,… Dhimbje barku | Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!