Kohëzgjatja | Djegia e gjuhës

Kohëzgjatja Fatkeqësisht, nuk është e mundur të përcaktohet një periudhë e saktë kohore për djegien e gjuhës. Sidoqoftë, rrjedha e sëmundjes varet nga lloji i sëmundjes themelore. Për shembull, nëse shkaku është një protezë e gabuar, problemi mund të zgjidhet dhe zgjidhet shpejt. E njëjta vlen edhe për alergjitë ose infeksionet kërpudhore. Megjithatë,… Kohëzgjatja | Djegia e gjuhës

Djegia e gjuhës për shkak të stresit | Djegia e gjuhës

Djegia e gjuhës për shkak të stresit Stresi, veçanërisht stresi psikologjik, është një simptomë neurologjike. Ngjashëm me ankthin ose depresionin, mund t’ju ​​bëjë të shtrëngoni, shtrëngoni ose kërcisni dhëmbët në mënyrë të pavetëdijshme. Përveç problemeve të nyjeve të nofullës ose tensionit të muskujve, djegia e gjuhës është një simptomë e zakonshme. Terapia psikologjike mund të ndihmojë në këtë rast. Veçanërisht terapitë e sjelljes… Djegia e gjuhës për shkak të stresit | Djegia e gjuhës

Djegia e gjuhës nga HIV | Djegia e gjuhës

Djegia e gjuhës nga HIV Me një infeksion HIV, sistemi imunitar është i komprometuar rëndë. Mund të ndodhë që patogjenët e tjerë të kenë një kohë të lehtë dhe të përhapen më shpejt se zakonisht. Sidomos një infeksion fungal shpesh prek personat e infektuar me HIV. Shumë njerëz janë të hutuar nëse kjo simptomë shfaqet në fazën akute të infeksionit apo… Djegia e gjuhës nga HIV | Djegia e gjuhës

Djegia e gjuhës

Hyrje Djegia e gjuhës është një ndjenjë jashtëzakonisht e pakëndshme që mund të përhapet në të gjithë gojën. Shpesh gjuha është e pandryshuar në ngjyrë dhe formë, ndjesi shpimi gjilpërash ose djegieje. Ky simptomë mund të vazhdojë për muaj. Ndjesia e djegies që shfaqet fillimisht kryesisht në mëngjes mund të përhapet shpejt në një dhimbje të mprehtë. Ne shume raste, … Djegia e gjuhës