Simptomat | Gjuri i ligamentit të shqyer

Simptomat Simptoma e parë e një ligamenti të shqyer është një dhimbje e mprehtë e të shtënave, ndonjëherë një zhurmë shqyese dëgjohet ndërsa ndodh trauma. Më pas, shfaqen shenjat tipike të inflamacionit: Meqenëse ligamentet përfaqësojnë struktura thelbësore për stabilitetin, kjo gjithashtu zvogëlohet. Një ligament i shqyer nuk mund të kryejë më funksionin e tij. Përveç kësaj, ekziston një… Simptomat | Gjuri i ligamentit të shqyer

Kohëzgjatja e shërimit | Gjuri i ligamentit të shqyer

Kohëzgjatja e shërimit Ligamentet janë inde me furnizim të dobët të gjakut, gjë që rezulton në një proces më të gjatë shërimi. Në mënyrë konservative, pra pa operacion, gjuri është i palëvizshëm për rreth 6 javë. Sidoqoftë, do të kalojnë muaj para se gjuri të jetë plotësisht funksional dhe të jetë në gjendje të mbajë peshë përsëri. Atletët që rregullisht i japin shumë peshë… Kohëzgjatja e shërimit | Gjuri i ligamentit të shqyer

Masat e mëtejshme terapeutike | Gjuri i ligamentit të shqyer

Masa të mëtejshme terapeutike Splints ose fasha janë të përshkruara për imobilizim pas një ligamenti të shqyer. Për të mbështetur procesin e shërimit dhe për të lehtësuar strukturat, masat e mëtejshme si tapizimi ose trajtimi me ultratinguj mund të merren përveç ushtrimeve aktive. Sidoqoftë, këto metoda janë vetëm një pjesë mbështetëse dhe nuk duhet të jenë… Masat e mëtejshme terapeutike | Gjuri i ligamentit të shqyer

Gjuri i ligamentit të shqyer

Një ligament i shqyer në gju është një dëmtim shpesh i pakthyeshëm i aparatit të ligamenteve pasiv, i cili zakonisht ndodh në sport. Për një kuptim më të mirë, një pasqyrë të shkurtër mbi anatominë dhe funksionin: Gjuri është nyja më e madhe në trupin tonë. Lidhjet janë lidhjet midis kockave të ndryshme, të cilat shërbejnë për ta bërë kockën tonë… Gjuri i ligamentit të shqyer