Muskuli binjak binjak

Muskuli i viçit binjak ose muskuli binjak i viçit i quajtur, tregon një strukturë afërsisht 25 cm të gjatë, 10 cm të gjerë dhe 2 cm të trashë. Isshtë veçanërisht e stresuar gjatë lëvizjeve të vrapimit dhe kërcimit. Në muskulaturën e viçit ka kryesisht fibra FT, të cilat janë përgjegjëse për lëvizje të shpejta dhe të fuqishme. Gjatësia e kockës së thembrës,… Muskuli binjak binjak