Ushqyerja gjatë shtatzënisë: Çfarë duhet të hani, çfarë të shmangni?

Shumë gra shtatzëna janë të pasigurta dhe të hutuara në lidhje me ushqimin gjatë shtatzënisë për shkak të shumë llojeve të ndryshme të këshillave dhe ndalimeve. Sidomos kur është fjala për kafen, ndonjëherë ka rekomandime të ndryshme dhe ka edhe udhëzime të veçanta dietike për ankesa të tilla si urthi ose diagnoza më të vështira siç është diabeti gestacional. Hyrje Në përgjithësi,… Ushqyerja gjatë shtatzënisë: Çfarë duhet të hani, çfarë të shmangni?

Ushqimi gjatë periudhës së laktacionit | Ushqyerja gjatë shtatzënisë: Çfarë duhet të hani, çfarë të shmangni?

Ushqyerja gjatë periudhës së laktacionit Në thelb, dieta gjatë periudhës së ushqyerjes me gji duhet të jetë e shëndetshme, e larmishme dhe e ekuilibruar. Duhet të përbëhet nga shumë fruta dhe perime, drithëra, mish në moderim dhe peshk një ose dy herë në javë. Ashtu si gjatë shtatzënisë, ekspozimi ndaj substancave të dëmshme duhet të shmanget, për shembull merkuri në det… Ushqimi gjatë periudhës së laktacionit | Ushqyerja gjatë shtatzënisë: Çfarë duhet të hani, çfarë të shmangni?

Urth | Ushqyerja gjatë shtatzënisë: Çfarë të hani, çfarë të shmangni?

Urthi Urthi ndodh në shumë gra shtatzëna, veçanërisht në mes dhe në fund të shtatzënisë. Urthi është një efekt anësor i pakëndshëm, por në përgjithësi nuk rrezikon as nënën dhe as fëmijën. Për të shmangur aciditetin e tepërt në stomak, ushqimet me erëza të forta, ushqime shumë acidike si agrumet dhe mollët, ushqimet yndyrore dhe ëmbëlsirat me shumë… Urth | Ushqyerja gjatë shtatzënisë: Çfarë të hani, çfarë të shmangni?

Sa shtim në peshë është i shëndetshëm? | Ushqyerja gjatë shtatzënisë: Çfarë duhet të hani, çfarë të shmangni?

Sa shtim në peshë është i shëndetshëm? Kërkesa për kalori e një gruaje shtatzënë rritet në 3 muajt e parë të shtatzënisë në varësi të shkallës metabolike bazë para shtatzënisë me një mesatare prej 100 deri në 200 kilokalori, nga muaji i 4 -të i shtatzënisë e në vazhdim rritet me afërsisht 500 kilokalori. Supozimi se shtatzënë… Sa shtim në peshë është i shëndetshëm? | Ushqyerja gjatë shtatzënisë: Çfarë duhet të hani, çfarë të shmangni?