Frakturë kyçin e këmbës - Ushtrimi 3

Lëkundje thembra. Uluni në sediljen e gjatë, shtrini këmbën më së shumti dhe rregulloni thembrën në mbështetëse. Tani tërhiqeni pjesën e pasme të këmbës drejt shpinës. Për të zvogëluar këndin në nyjen e sipërme të kyçit të këmbës dhe për të rritur lëvizjen, duhet të ngrini gjurin pa lëvizur thembrën në… Frakturë kyçin e këmbës - Ushtrimi 3

Frakturë kyçin e këmbës - Ushtrimi 4

Pronimi/Supinimi. Uluni në një karrige dhe vendosni këmbët tuaja gjerësisht. Shpina juaj mbetet drejt. Tani ngrini të dy skajet e jashtme në mënyrë që ngarkesa të jetë në pjesën e brendshme të këmbëve tuaja. Nyjet e gjurit do t'i afrohen njëri -tjetrit. Nga ky pozicion, ju pastaj aplikoni ngarkesën në skajet e jashtme. Ana e brendshme e këmbës… Frakturë kyçin e këmbës - Ushtrimi 4

Frakturë kyçin e këmbës - Ushtrimi 5

Lunge: Merrni një kërcim të madh përpara ndërsa mbani këmbën e pasme në tokë me thembra dhe thembra. Ju gjithashtu mund të bëni goditje anësore. Lëreni këmbën e këmbës mbështetëse në tokë. Bëni deri në 15 përsëritje. Këmba e prekur është gjithmonë këmba nga këmba mbështetëse. Kthehu tek artikulli: Ushtrime… Frakturë kyçin e këmbës - Ushtrimi 5

Klasifikimi i thyerjes sipas AD | Ushtrime për thyerjen e kyçit të këmbës

Klasifikimi i thyerjes sipas AD Një thyerje e kyçit të këmbës zakonisht shkaktohet nga forca e madhe e një rënieje ose nga një mekanizëm gjarpërues gjatë sporteve, në punë ose në aksidente trafiku. Për shkak të shtrëngimit të fortë, një thyerje e kyçit të këmbës shpesh përfshin një dëmtim të ligamentit. Siç është përmendur tashmë, frakturat C dhe D janë gjithmonë… Klasifikimi i thyerjes sipas AD | Ushtrime për thyerjen e kyçit të këmbës

Ushtrime frakturë kyçin e këmbës

Thyerja e kyçit të këmbës është një thyerje mjaft e zakonshme. Lidhja e sipërme e kyçit të këmbës përbëhet nga tre kocka: fibula (fibula), tibia (tibia) dhe talus (kyçin e këmbës). Nyja e poshtme e kyçit të këmbës përbëhet nga talus, calcaneus (kocka e thembrës) dhe os naviculare (kocka skafoide). Kur flasim për një thyerje të kyçit të këmbës, zakonisht nënkuptojmë… Ushtrime frakturë kyçin e këmbës

Përmbledhje | Ushtrime frakturë kyçin e këmbës

Përmbledhje Thyerja e kyçit të këmbës është një nga frakturat më të zakonshme të ekstremitetit të poshtëm dhe shpesh ndodh si rezultat i mekanizmave të kthesës ose goditjeve në kyçin e këmbës. Më shpesh fibula dhe ndoshta lidhja ligamentoze midis fibulës dhe tibisë preken. Klasifikimi bëhet sipas Weber. Thyerje të lehta janë shpesh… Përmbledhje | Ushtrime frakturë kyçin e këmbës

Burimet | Stresi pas një frakture në kyçin e këmbës

Burimet Për trajtimin shoqërues të një frakture të kyçit të këmbës mund të trajtohet me fasha mbështetëse dhe shirit. Fashat dhe fashat stabilizuese të shiritit janë shumë efektive në rikthimin e besimit në këmbë, veçanërisht pasi procesi i shërimit të ketë rënë dhe aktiviteti sportiv të ketë filluar. Ato gjithashtu zvogëlojnë tendosjen dhe nyja e kyçit të këmbës ndihet shumë… Burimet | Stresi pas një frakture në kyçin e këmbës

Rreziqet e ekspozimit të hershëm | Stresi pas një frakture në kyçin e këmbës

Rreziqet e ekspozimit të hershëm Nëse këmba është e ngarkuar shumë herët, mund të ndodhë një thyerje ose shërimi i plagës mund të vonohet. Përveç kësaj, nëse një vidë e vendosur duhet të futet, ngarkimi shumë i hershëm mund të shkaktojë shembjen e materialit, gjë që do të thotë një operacion i ri. Në raste të tjera, është e mundur… Rreziqet e ekspozimit të hershëm | Stresi pas një frakture në kyçin e këmbës