Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!

Fizioterapia për dhimbjet e gjirit gjatë shtatzënisë mund të ndihmojë në lehtësimin e vuajtjeve të të prekurve, forcimin e vetëbesimit në trajtimin e simptomave dhe mundësimin e një shtatzënie të relaksuar. Meqenëse dhimbja e gjirit zakonisht zhvillohet si rezultat i ndryshimeve hormonale dhe rritjes së gjinjve, ka mundësi të ndryshme që një fizioterapist mund të përdorë për të lehtësuar… Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!

Kur fillon dhimbja? | Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!

Kur fillon dhimbja? Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë mund të fillojë shumë herët nga java e 5 -të. Arsyeja për këtë janë ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë. Niveli i rritur i progesteronit dhe estrogjenit shkakton fryrje dhe dhimbje të gjinjve. Gjithashtu një ndryshim në thithkat, të cilat po përgatiten për rritjen e tendosjes së ushqyerjes me gji,… Kur fillon dhimbja? | Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!

Dhimbje barku | Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!

Dhimbje abdominale Dhimbja e barkut është veçanërisht e zakonshme gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë. Ato janë të ngjashme me dhimbjen që shumë gra e dinë tashmë nga menstruacionet. Shumë gra bëjnë panik shpejt nëse ajo përsëritet pavarësisht shtatzënisë, dhe dhimbja e barkut shpesh mund të jetë për shkak të shkaqeve natyrore. Edhe këtu, ndryshimet hormonale, rritja e mitrës,… Dhimbje barku | Dhimbja e gjirit gjatë shtatzënisë - kjo ndihmon!