Xanthine Oxidase: Funksioni & Sëmundjet

Xanthine oksidaza është përgjegjëse për shndërrimin e purinave në acid urik gjatë prishjes së tyre. Mungesa ose frenimi i enzimës rezulton në uljen e niveleve të acidit urik në gjak. Çfarë është xanthine oksidaza? Xanthine oksidaza është një enzimë që fillon (katalizon) reagimin e hipoksantinës mbi ksantinën ndaj acidit urik. Ai përmban një pjesë jo proteinike si… Xanthine Oxidase: Funksioni & Sëmundjet

Zilorike®

Zyloric® është një ilaç i njohur i cili i përket grupit të urostatikëve dhe si frenues i ksantinës oksidazës është në gjendje të ndikojë në dekompozimin e bazave organike të purinës në acidin urik. Përbërësi aktiv i Zyloric® është allopurinol. Përdoret në shumicën e rasteve për trajtimin e përdhesit kronik dhe është një nga… Zilorike®