Umckaloabo: Si e liron mukozën

Ky përbërës aktiv është në Umckaloabo

Efekti Umckaloabo bazohet në ekstraktin e rrënjës së geraniumit të Kepit. Kjo vepron kundër viruseve dhe baktereve dhe ndihmon me mukusin në rrugët e frymëmarrjes. Ilaçi stimulon qerpikët në tubat bronkiale, të cilat transportojnë sekrecionet lart dhe e bëjnë më të lehtë kollitjen e tyre. Përbërësi aktiv gjithashtu aktivizon mbrojtjen e trupit.

Kur përdoret Umckaloabo?

Umckaloabo përdoret për të trajtuar inflamacionin e tubave bronkial (bronkit). Megjithatë, përdoret edhe për inflamacion të sinuseve paranazale dhe bajame jo purulente.

Çfarë efektesh anësore ka Umckaloabo?

Efektet anësore të rastit të Umckaloabo janë ankesat gastrointestinale (dhimbje stomaku, urth, nauze, diarre) ose një rritje e vlerave të mëlçisë, të cilat në raste të izoluara kanë çuar në dëmtim të funksionit të mëlçisë.

Efektet anësore të rralla të përdorimit të umckaloabo janë gjakderdhja e lehtë e mishrave të dhëmbëve ose hundës dhe reaksionet e mbindjeshmërisë si skuqja e lëkurës, urtikaria, kruarja e lëkurës dhe mukozave.

Shumë rrallë janë raportuar reaksione të rënda alergjike, të shoqëruara me ënjtje të fytyrës dhe rrugëve të frymëmarrjes, gulçim dhe rënie të presionit të gjakut.

Nëse shfaqen efekte anësore serioze ose efekte anësore që nuk janë renditur këtu, duhet të konsultoheni menjëherë me një mjek ose farmacist.

Doza e pikave Umckaloabo varet nga mosha e personit dhe nuk duhet të kalojë 90 pika në ditë për të rriturit (30 pika për foshnjat dhe 60 pika për fëmijët e moshës gjashtë deri në dymbëdhjetë). Pikat merren në mëngjes, në drekë dhe në mbrëmje me pak lëng. Në formë tabletash, preparati gëlltitet edhe tre herë në ditë me një sasi të mjaftueshme lëngu.

Kohëzgjatja e trajtimit nuk duhet të kalojë tre javë. Pasi simptomat të jenë larguar, mjekimi duhet të vazhdohet edhe për tre deri në katër ditë të tjera për të parandaluar rikthimin.

Mbidozë

Deri më sot, asnjë efekt anësor nuk është raportuar nga marrja e një doze shumë të lartë të umckaloabo. Megjithatë, nëse shfaqen efekte anësore, duhet të informohet një mjek i cili mund të fillojë masat në varësi të ashpërsisë së simptomave.

Umckaloabo: Kundërindikimet

Përdorimi i pikave Umckaloabo dhe tabletave Umckaloabo nuk lejohet në rastet e mëposhtme

  • një mbindjeshmëri ose intolerancë e njohur ndaj përbërësit aktiv dhe përbërësve të tjerë të ilaçit
  • një tendencë e shtuar për gjakderdhje
  • duke marrë medikamente antikoagulante (p.sh., warfarin)
  • dëmtim i rëndë i funksionit të mëlçisë dhe veshkave
  • sëmundjet ekzistuese të sistemit imunitar (p.sh. skleroza e shumëfishtë) ose marrja e medikamenteve që shtypin sistemin imunitar

Asnjë ndërveprim me medikamente të tjera nuk dihet deri më sot. Megjithatë, mjeku që ju trajton duhet të informohet për çdo ilaç që po merrni në të njëjtën kohë.

Shtatzënia dhe ushqyerja me gji

Duke qenë se efektet e umckaloabo në nënën dhe fëmijën gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji nuk janë studiuar ende mjaftueshëm, nuk këshillohet marrja e tij gjatë kësaj periudhe.

Fëmijët dhe adoleshentët

Tabletat Umckaloabo rekomandohen për fëmijët nga mosha dymbëdhjetë vjeç. Pikat duhet të përdoren vetëm tek foshnjat nga mosha një vjeç, pasi efekti i tyre tek foshnjat nuk është hetuar qartë.

Si të merrni Umckaloabo

Ilaçi është i disponueshëm pa recetë nga farmacitë në formën e pikave dhe tabletave Umckaloabo.

Informacion i plotë për këtë ilaç

Këtu do të gjeni informacionin e plotë mbi ilaçin si shkarkim (PDF)