Kirurgjia Vaskulare

Për shembull, kirurgët vaskulare trajtojnë pacientët që vuajnë nga klaudikacioni intermitent (PAD, këmba e duhanpirësit), keqformime vaskulare (p.sh. aneurizma e aortës) ose venat me variçe. Nëse një anije ngushtohet, për shembull, ajo shpesh mund të rihapet në mënyrë kirurgjikale. Nëse kjo nuk është e mundur, një "bypass" mund të ndihmojë, një bypass vaskular (p.sh. në zemër). Dhe protezat vaskulare mund të implantohen për të zëvendësuar plotësisht seksionet e enëve të bllokuara ose të dëmtuara rëndë, për shembull në zonën e arteries kryesore në gjoks ose bark.

Informacion mbi autorin dhe burimin

Ky tekst përputhet me kërkesat e literaturës mjekësore, udhëzimeve mjekësore dhe studimeve aktuale dhe është rishikuar nga profesionistë mjekësorë.