Viagra për mosfunksionimin erektil

Ky përbërës aktiv është në Viagra

Ky përbërës aktiv në sildenafil, një frenues PDE-5 (frenues i tipit 5 të fosfodiesterazës). Është një substancë vazodilatuese. Si funksionon Viagra? Viagra vepron duke frenuar një enzimë në trup që është përgjegjëse për zbërthimin e monofosfatit ciklik të guaninës (cGMP). Gjatë zgjimit seksual, kjo substancë bën që arteriet penile të zgjerohen, duke lejuar që më shumë gjak të rrjedhë në indin erektil. Prandaj, ilaçi në mënyrë indirekte siguron një përqendrim të shtuar të cGMP në trup dhe në këtë mënyrë çon në një ereksion të shtuar. Pa stimulim seksual, nuk ka ereksion edhe pas marrjes së Viagrës.

Kur përdoret Viagra?

Doza e rekomanduar e Viagrës nuk duhet të tejkalohet. Doza e zakonshme ditore është 50 mg, por mund të rregullohet individualisht. Doza maksimale ditore është 100 mg. Nëse është e nevojshme, një tabletë duhet të merret rreth 60 minuta para marrëdhënies seksuale dhe jo më shpesh se një herë në ditë. Për kushte të caktuara rekomandohet një dozë maksimale ditore më e ulët.

Tabletat Viagra janë në dispozicion në doza të ndryshme: përdoren 25 mg, 50 mg dhe 100 mg të përbërësit aktiv. Nëse ushqimi merret në të njëjtën kohë, veçanërisht ushqimet me yndyrë, pritet një fillim i vonuar i veprimit dhe një metabolizëm më i ngadalshëm, pasi Viagra gjithashtu metabolizohet nëpërmjet mëlçisë dhe veshkave.

Çfarë efektesh anësore ka Viagra?

Efektet anësore ndodhin rrallë në formën e mpirjes, hipotensionit, hipertensionit, sulmit në zemër, fibrilacionit atrial ose goditjes në tru.

Nëse pas marrjes së des shfaqen shenja të një reaksioni alergjik si vështirësi në frymëmarrje, ënjtje të fytyrës ose gjuhës, duhet të konsultoheni menjëherë me një mjek. E njëjta gjë vlen edhe për ereksionet e dhimbshme që zgjasin më shumë se katër orë.

Duke qenë se Viagra mund të çojë në marramendje dhe shqetësime të shikimit, duhet treguar kujdes i veçantë gjatë drejtimit të automjetit dhe përdorimit të makinerive.

Viagra overdose

Një dozë më e lartë se e rekomanduar e Viagrës nuk e rrit efektin, por ndodhin efekte anësore më të shpeshta dhe më serioze. Në këtë rast, duhet të konsultoheni me një mjek dhe të ndërpritet mjekimi.

Përdorimi i barit duhet të shmanget nëse kryhet trajtimi i njëkohshëm me nitrate vazodilatatorë ose të ashtuquajtur donatorë të azotit, pasi Viagra mund të çojë në një rritje drastike të efektit të këtyre barnave. Burrat që këshillohen kundër aktivitetit seksual, për shembull pacientët me sëmundje të rënda kardiovaskulare, duhet gjithashtu të përmbahen nga marrja e Viagrës. Për më tepër, ilaçi nuk duhet t'u jepet pacientëve me mosfunksionim të rëndë të mëlçisë, pas një goditjeje ose sulmi në zemër të kohëve të fundit, me presion të lartë të reduktuar të gjakut, alergji të njohura ndaj përbërësit aktiv të Viagrës, grave dhe të miturve.

Duhet të merren parasysh edhe ndërveprimet me medikamente të tjera. Për shembull, përbërësi aktiv në Viagra ndërvepron me frenuesit e CYP3A4 si antibiotiku eritromicina, bllokuesi i acidit gastrik cimetidine ose substancat në lëngun e grejpfrutit. Kjo çon në një përqendrim të shtuar të substancës aktive në nivelin e plazmës dhe për rrjedhojë edhe në një ndryshim në efektin e ilaçit. Marrja e bllokuesve alfa për presionin e lartë të gjakut ose problemet e prostatës së bashku me Viagra mund të çojë në hipotension ortostatik (presion i ulët i gjakut i varur nga pozicioni) me marramendje. Në këtë rast, përdorimi duhet të diskutohet paraprakisht me mjekun tuaj.

Viagra dhe alkooli

Si të merrni Viagra

A kërkon Viagra një recetë? Përgjigja për këtë pyetje është "po", sepse mund të përshkruhet vetëm nga një mjek. Ilaçi gjendet në të gjitha farmacitë. Format e dozimit të disponueshme në treg janë tableta, tableta të veshura me film dhe tableta që shpërndahen në gojë me 25 mg, 50 mg dhe 100 mg përbërës aktiv. Ekzistojnë gjithashtu tableta të përtypshme me 50 mg ose 100 mg. Si të gjitha barnat, tabletat Viagra duhet të merren me pak ujë.

Fakte interesante rreth Viagrës

Informacion i plotë për këtë ilaç

Këtu do të gjeni informacionin e plotë mbi ilaçin si shkarkim (PDF)