Voltaren Dolo lehtëson inflamacionin

Ky përbërës aktiv është në Voltaren Dolo

Voltaren Dolo përmban përbërësin aktiv diklofenak. Është një substancë nga grupi i barnave anti-inflamatore josteriodale (NSAIDs). Ilaçi pengon efektin e hormoneve të veçanta të indeve (të ashtuquajturat prostaglandina). Këto janë të përfshira në mënyrë të konsiderueshme në zhvillimin e proceseve inflamatore, ethe dhe ndërmjetësimin e dhimbjes. Kështu, Voltaren Dolo mbështet procesin e shërimit në inflamacion dhe lehtëson dhimbjen.

Kur përdoret Voltaren Dolo?

Ilaçi përdoret për trajtimin e dhimbjeve të lehta deri të moderuara të forta të sistemit muskuloskeletor. Mund të përdoret edhe për sëmundjet degjenerative të kyçeve dhe shtyllës kurrizore (artroza dhe spondiloartroza) dhe për shkak të efektit antiinflamator Voltaren Dolo ndihmon edhe në temperaturë.

Cilat janë efektet anësore të Voltaren Dolo?

Efektet anësore të Voltaren Dolo varen shumë nga doza dhe kohëzgjatja e marrjes së barit, si dhe nga gjendja fizike e pacientit. Simptoma të tilla si të vjella, diarre, nauze dhe gjakderdhje gastrointestinale vërehen shumë shpesh.

Herë pas here, vërehet edhe edemë (ënjtje për shkak të mbajtjes së lëngjeve), veçanërisht në pacientët me presion të lartë të gjakut ose me funksion të dëmtuar të veshkave. Për efekte të tjera anësore, ju lutemi referojuni fletëudhëzimit të paketimit.

Çfarë duhet të keni parasysh kur përdorni Voltaren Dolo

Tabletat Voltaren Dolo të veshura me film si formë dozimi nuk duhet të përdoren:

 • në rastin e koagulimit të pashpjegueshëm të gjakut dhe çrregullimeve të formimit të gjakut
 • në rastin e alergjive të njohura ndaj substancës aktive që përmbahet në tableta dhe përbërës të tjerë të ilaçit
 • në rastin e ulçerave gastrike/duodenale që janë të pranishme ose kanë ndodhur në të kaluarën
 • nëse është vërejtur gjak në jashtëqitje
 • sëmundje të rënda të veshkave dhe mëlçisë
 • Dështimi i rëndë i njohur i zemrës (dështimi kongjestiv i zemrës)
 • në tre muajt e fundit të shtatzënisë

Kujdes i veçantë duhet treguar nëse:

 • Digoksina (një ilaç për forcimin e zemrës)
 • frenuesit selektiv të rimarrjes së litiumit dhe serotoninës (antidepresivë)
 • përdorimi i njëkohshëm i glukokortikoideve dhe barnave nga grupi NSAID
 • përdorimi i njëkohshëm i frenuesve të grumbullimit të trombociteve (p.sh. ASA)
 • efekti i reduktuar i barnave antihipertensive dhe anturetrale

Përdorimi i Voltaren Dolo nuk duhet të zgjasë më shumë se katër ditë. Në rast dhimbjesh të zgjatura ose të vazhdueshme, shkaqet duhet të sqarohen me mjekun.

Mbidozë

Simptomat e mbidozimit përfshijnë çrregullime të sistemit nervor qendror (dhimbje koke, marramendje, hiperventilim, dëmtim të vetëdijes), çrregullime të traktit gastrointestinal (të përzier, të vjella, dhimbje barku, gjakderdhje) ose mosfunksionim të mëlçisë dhe veshkave.

Shtatzënia dhe laktacioni

Voltaren Dolo duhet gjithashtu të përdoret me kujdes të veçantë gjatë shtatzënisë dhe laktacionit. Në gjashtë muajt e parë, preparati duhet të merret vetëm në raste të jashtëzakonshme, pasi substanca aktive mund të ndikojë negativisht në zhvillimin e embrionit. Në të tretën e fundit të shtatzënisë, ilaçi duhet të ndërpritet, pasi mund të çojë në komplikime gjatë lindjes.

Ilaçi mund të hyjë në qumështin e gjirit në sasi të vogla. Megjithatë, efektet negative tek foshnjat në përdorim afatshkurtër nuk janë raportuar deri më tani. Megjithatë, në rast të përdorimit afatgjatë ose me dozë të lartë, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Voltaren Dolo mund të merret pa recetë në të gjitha farmacitë nga të rriturit dhe adoleshentët 14 vjeç e lart.

Informacion i plotë për këtë ilaç

Këtu mund të gjeni informacionin e plotë për ilaçin si shkarkim (PDF).