Çfarë duhet të sjellë në spital? Lista e kontrollit

” Të dhënat mjekësore për klinikën

 • Faturë referimi nga mjeku i përgjithshëm ose specialist
 • Karta e klinikës ose emri i shoqërisë së sigurimit shëndetësor dhe numri i sigurimit (për pacientët me sigurim shëndetësor privat), kartela e sigurimit shëndetësor (për pacientët me sigurim shëndetësor ligjor)
 • Raporte mjekësore (nëse ka) të tilla si rrezet X, raporte mbi sëmundjet kronike
 • pasaporta mjekësore si pasaporta e vaksinimit, pasaporta për alergji

Lexoni më shumë se cilat dokumente mjekësore duhet të merrni me vete në spital këtu.

“Ilaçet

Nëse merrni medikamente rregullisht, sillni ato me vete për ditët e para në spital. Në veçanti, medikamentet e rralla mund të kërkojnë pak kohë që spitali të marrë. Ju mund të keni nevojë të ndaloni marrjen e disa ilaçeve përpara operacionit. Flisni me mjekun tuaj për këtë shumë përpara se të qëndroni në spital - të paktën dy deri në tre javë përpara.

“Larje dhe tualetin

 • Peshqir/peshqirë
 • Furçë dhëmbësh, pastë dhëmbësh
 • Shampo, xhel dushi
 • krehër, furçë flokësh
 • Krem për fytyrë
 • Kompleti i grimit
 • Gërshërë thonjsh, dosje thonjsh
 • Enë rroje
 • Tharëse flokësh
 • tampona, pads
 • pasqyrë e vogël për komodinën

" rroba

 • veshje të rehatshme për qëndrimin tuaj në repart dhe për dalje. Sigurohuni që fashat ose çorapet e trombozës të vendosen poshtë nëse është e nevojshme.
 • Pizhame/këmisha nate për t'u ndërruar,
 • rroba banjo,
 • të brendshme të mjaftueshme për disa ditë,
 • çorape të mjaftueshme, çorape të trasha,
 • Pantofla, këpucë të forta, mbajtëse këpucësh nëse është e nevojshme.

“Sende të tjera për përdorim personal

 • Libra dhe revista,
 • Celulari (Përdorimi i celularit tani lejohet në shumicën e spitaleve, por ende është rreptësisht i ndaluar në disa. Megjithatë, nëse jeni në gjendje të lëvizni jashtë dhomave të spitalit, mund të bëni telefonata atje). Është mirë që të mësoni për kushtet sapo të regjistroheni.
 • Ora me zile,
 • Enë shkrimi, libër adresash,
 • syze, lente kontakti, pastrues,
 • Aparat dëgjimi për shurdhët,
 • bastun,
 • çorape të montuara mbështetëse dhe mjete të tjera ndihmëse.