Wick DayMed për simptomat e të ftohtit

Ky përbërës aktiv është në Wick DayMed

Ekzistojnë dy forma të ndryshme dozimi të ilaçit, të cilat gjithashtu ndryshojnë në aspektin e përbërësve të Wick DayMed.

Kapsulat e ftohjes së ditës Wick DayMed përmbajnë dekstrometorfan (supresant i kollës), paracetamol (analgjezik) dhe fenilpropanolaminë (simpatomimetik). Shtypësi i kollës përdoret për kollën e irrituar. Megjithatë, nuk është i përshtatshëm për trajtimin e një kollë të fiksuar. Paracetamoli është i përshtatshëm për lehtësimin e dhimbjeve të fytit, dhimbjeve të kokës dhe dhimbjeve të gjymtyrëve dhe lehtëson ethet e lehta. Phenilpropanolamina bën pjesë në grupin e amfetaminave dhe aktivizon të ashtuquajturit receptorë alfa dhe beta.

Kur përdoret Wick DayMed?

Përdorimet tipike të Wick DayMed janë kolla, të ftohtit, dhimbjet e gjymtyrëve dhe dhimbje koke. Përveç kësaj, ilaçi ndihmon në dhimbjen e fytit dhe temperaturën e lehtë.

Cilat janë efektet anësore të Wick DayMed?

Rrallëherë, Wick DayMed mund të shkaktojë rritje të presionit intraokular ose shqetësim gastrointestinal (të përzier, të vjella, urth, dhimbje stomaku, humbje oreksi ose goja e thatë). Efektet e tjera anësore manifestohen me shqetësim, dridhje, pagjumësi, djersitje ose palpitacione. Shumë rrallë shfaqen vështirësi në urinim.

Nëse vuani nga simptoma të rënda ose simptoma që nuk janë përmendur më lart, gjithmonë konsultohuni me mjekun tuaj.

Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për sa vijon kur përdorni Wick DayMed

Një qese me pije të ftohtë shpërndahet në 250 ml ujë të nxehtë dhe jo të vluar çdo katër orë. Mund të merren maksimumi katër qeska çdo ditë.

Në rast të mbidozimit aksidental, mund të shfaqet si nauze dhe të vjella, relaksim muskulor, aritmi kardiake ose rritje të rrahjeve të zemrës. Ju lutemi kontaktoni menjëherë një mjek nëse përjetoni këto simptoma.

Për më tepër, duhet pasur kujdes i veçantë kur merrni Wick DayMed në të njëjtën kohë me barnat e tjera, pasi efekti i Wick DayMed mund të rritet ose ulet.

Ilaçi nuk duhet të përdoret në:

  • alergji e njohur ndaj përbërësve të Wick DayMed
  • sëmundje zemre
  • çrregullime të qarkullimit të gjakut
  • sëmundjet e frymëmarrjes (p.sh. astma ose depresioni i frymëmarrjes)
  • dëmtimi i mëlçisë dhe veshkave
  • presion të lartë të gjakut

Kujdes i veçantë dhe marrja vetëm pas konsultimit me një mjek vlen për:

  • aritmi kardiake
  • një çrregullim i metabolizmit të bilirubinës (sindroma e Gilbert)

Efekti i ilaçit mund të ndikohet fuqishëm nga alkooli dhe shpejtësia e reagimit mund të ngadalësohet ndjeshëm.

Wick DayMed: kundërindikacione

Disa ilaçe mund të rrisin efektin e Wick DayMed. Këto përfshijnë agjentë kundër të përzierave (metoklopramid, domperidon), halotan, guanetidinë, preparate teofilinë, agjentë për përdhes (probenicid) dhe agjentë që kanë një efekt depresiv në sistemin nervor qendror (disa barna psikotrope).

Disa ilaçe reduktojnë efektin e Wick DayMed, për shembull agjentë që ngadalësojnë lëvizjet e zorrëve ose ilaçe për uljen e kolesterolit (kolestiramina).

Për më tepër, duhet treguar kujdes i veçantë kur merren njëkohësisht antidepresantë, beta-bllokues ose barna të tjera antihipertensive, pilula gjumi, ilaçe antikonvulsante, derivatet e kumarinës (Marcumar), glikozidet kardiake, si dhe rifampicina, salicilamide dhe zidovudine.

Wick DayMed: fëmijët, shtatzënia dhe laktacioni.

Përbërësit e pijes së ftohtë mund të shkaktojnë keqformime tek fëmija, veçanërisht në tremujorin e parë të shtatzënisë. Disa përbërës aktivë mund të kalojnë në qumështin e gjirit. Prandaj, terapia gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji nuk rekomandohet.

Si të merrni Wick DayMed

Të dyja format e Wick DayMed ofrohen pa recetë nga farmacitë.

Informacion i plotë për këtë ilaç

Këtu mund të gjeni informacionin e plotë për ilaçin si shkarkim (PDF)