WickVapoRub: Një salcë e ftohtë

Ky përbërës aktiv është në Wick VapoRub.

Substancat aktive në vajin Vicks përfshijnë kamforin, vajin e eukaliptit, levomentolin dhe vajin e terpentinës. Këta përbërës aktivë kanë një efekt pozitiv në sekretimin bronkial dhe lirojnë mukozën e mbërthyer në rrugët e frymëmarrjes. Meqenëse vajrat esenciale avullojnë edhe në temperaturën e dhomës, ato fërkohen në gjoks dhe thithen. Sidoqoftë, ato janë gjithashtu të përshtatshme për thithje.

Kur përdoret Wick VapoRub?

Përdorimet tipike të Wick VapoRub janë:

  • Kollë
  • rhinitis
  • mukozë
  • ngjirja e zërit

Cilat janë efektet anësore të Wick VapoRub?

Çdo efekt anësor i Wick VapoRub është kryesisht i padëmshëm.

Rrallë, reaksionet e kontaktit të lëkurës mund të ndodhin gjatë fërkimit të mukozës ose thithjes. Shumë rrallë, ënjtja e gjuhës dhe e buzëve ose gulçimi janë të mundshme. Në këto raste duhet konsultuar menjëherë një mjek i cili do të fillojë masat e mëtejshme.

Mos e përdorni pomadën në rast të alergjive të njohura ndaj përbërësve të Wick VapoRub. Kjo vlen edhe për plagët e hapura, inflamacionet ose djegiet e lëkurës, si dhe astmën dhe sëmundjet e tjera kronike të traktit respirator. Wick VapoRub nuk duhet të thithet në rastin e pneumonisë akute dhe te fëmijët nën gjashtë vjeç.

Wick VapoRub: fëmijët, shtatzënia dhe ushqyerja me gji.

Meqenëse vajrat esencialë nuk kanë gjithmonë një efekt të vazhdueshëm dhe mund të ndodhë një tkurrje spazmatike e muskujve të laringut (laringospazma), përdorimi tek fëmijët rekomandohet vetëm nga mosha dy vjeçare.

Efekti i Wick VapoRub tek gratë shtatzëna nuk është studiuar mjaftueshëm, prandaj pomada e ftohtë duhet të përdoret vetëm pas një vlerësimi të kujdesshëm të rrezikut-përfitimit nga një mjek.

Dozim

Për fëmijët dy vjeç e lart, një sasi e vogël e vajit fërkohet në gjoksin e fëmijës dy deri në katër herë në ditë. Pomada nuk duhet të futet në fytyrë ose në sy.

Fëmijët nga gjashtë deri në dymbëdhjetë vjeç duhet të përdorin Wick VapoRub (rreth një deri në dy lugë çaji) dy deri në katër herë në ditë.

Për inhalim, për fëmijët gjashtë vjeç e lart dhe të rriturit, një deri në dy sasi të madhësisë së lugës së çajit shpërndahen në një litër ujë të nxehtë dhe thithen thellë për 10 deri në 15 minuta. Një tas me një sipërfaqe të madhe është i përshtatshëm. Sytë duhet të mbeten të mbyllur gjatë thithjes. Përdorimi tek një fëmijë duhet të mbikëqyret nga një i rritur.

Si të merrni Wick VapoRub

Pomada e ftohtë Wick VapoRub ofrohet pa recetë dhe në të gjitha farmacitë.