Yoga

Prezantimi

Termi Yoga është një mësimdhënie 3000-5000 vjeçare me origjinë nga India, e cila përbëhet nga ushtrime të frymëmarrjes, meditimet dhe ushtrimet fizike të njohura gjithashtu në Perëndim. Yoga po shijon popullaritet në rritje, gjë që mund të matet nga numri në rritje i studiove të yogas. Përveç aspektit sportiv të asanave (ushtrimeve), joga thuhet se ka një efekt pozitiv në sëmundje të shumta fizike dhe mendore, disa prej të cilave janë provuar shkencërisht.

Cilat forma të Yogës janë atje?

Ekzistojnë shumë stile të ndryshme të yogës, të cilat ndryshojnë kryesisht në sa kohë mbahen ushtrimet individuale dhe nëse ka pajisje shtesë. Yoga nuk është një sistem i ngurtë, por i nënshtrohet ndryshimit të vazhdueshëm dhe shtohen forma të reja. Disa të njohura stilet e yogas prezantohen shkurtimisht më poshtë: Hatha Yoga është veçanërisht e popullarizuar në vendet që flasin gjermanisht dhe karakterizohet nga ekzekutimi i ngadaltë dhe i relaksuar i asanave dhe për këtë arsye është veçanërisht i përshtatshëm për fillestarët.

Vinyasa Yoga përqendrohet në sinkronizmin e frymëmarrjes dhe rrjedhën e lëvizjes. Ushtrimet janë zakonisht pak më të vështira sesa në Hatha Yoga dhe përfundojnë me një tendosje seancë. Ashtanga Yoga karakterizohet nga sekuenca gjithmonë e njëjtë e asanave, të cilat rrjedhin në njëra-tjetrën.

Ajo formon bazën e yogës së fuqisë, por sekuenca është e ndryshme. Bikram Yoga (Hot Yoga) është shumë e njohur në Amerikë dhe kryhet në një dhomë të nxehtë në 40 ° C. Përmes djersitjes së shtuar, Detoxification të trupit duhet të promovohet.

Një klasë Bikram Yoga përbëhet nga 26 ushtrime. Iyengar Yoga përqendrohet në shtrirjen e trupit gjatë asanave. Për shkak të tranzicionit të shpejtë midis ushtrimeve, ky stil yoga është mjaft dinamik.

Yin Yoga është një praktikë veçanërisht e butë e yogës që po bëhet gjithnjë e më popullore në Evropë. Asanat mbahen për një kohë shumë të gjatë dhe fokusi është gjithashtu i drejtuar tek joints.

  • Hatha Yoga është veçanërisht e popullarizuar në vendet gjermane-folëse dhe karakterizohet nga ekzekutimi i ngadaltë dhe i relaksuar i asanave dhe për këtë arsye është veçanërisht i përshtatshëm për fillestarët.
  • Vinyasa Yoga përqendrohet në sinkronizmin e frymëmarrjes dhe lëvizjen e lëvizjes.

    Ushtrimet janë zakonisht pak më të vështira sesa në Hatha Yoga dhe përfundojnë me një tendosje seancë.

  • Ashtanga Yoga karakterizohet nga sekuenca gjithmonë e njëjtë e asanave, të cilat rrjedhin në njëra-tjetrën. Ajo formon bazën e yogës së fuqisë, por sekuenca është e ndryshme.
  • Bikram Yoga (Hot Yoga) është shumë e njohur në Amerikë dhe kryhet në një dhomë të nxehtë në 40 ° C. Përmes djersitjes së shtuar, Detoxification të trupit duhet të promovohet.

    Një klasë Bikram Yoga përbëhet nga 26 ushtrime.

  • Iyengar Yoga përqendrohet në shtrirjen e trupit gjatë asanave. Për shkak të tranzicionit të shpejtë midis ushtrimeve, ky stil yoga është mjaft dinamik.
  • Yin Yoga është një praktikë veçanërisht e butë e yogës, e cila gjithashtu po bëhet gjithnjë e më popullore në Evropë. Asanat mbahen për një kohë shumë të gjatë dhe fokusi është gjithashtu i drejtuar tek joints.