Lozen Flurbiprofen

Produkte

flurbiprofen lozenges janë aprovuar në shumë vende që nga viti 2009 (Strepsils Dolo, ish Strepsils). Në vendet e tjera, ilaçi ka dalë në treg prej vitesh. Generics u miratuan për herë të parë në 2016.

Struktura dhe vetitë

flurbiprofen (C15H13FO2, Mr = 244.2 g / mol) është racemat dhe ekziston si një kristal i bardhë pluhur që është praktikisht e pazgjidhshme në ujë. Si ibuprofen, flurbiprofen bën pjesë në grupin e derivateve të acidit propionik dhe është një derivat i fluorizuar i bifenilit.

Efektet

Flurbiprofen (ATC M01AE09) është një ilaç anti-inflamator josteroid me efekte anti-inflamatore dhe analgjezike. Nuk anestezion dhe nuk është a anestetik lokal. Efekti vonohet pas më shumë se gjysmë ore dhe zgjat për një kohë të gjatë, gjatë 2-3 orëve. Flurbiprofeni absorbohet në trakti tretës.

Indikacionet

Për trajtim simptomatik afatshkurtër të inflamacionit të dhimbshëm të faringut mukozës (P.sh., dhimbje të fytit).

Dozim

Sipas broshurës së paketës. Loze tretet ngadalë në gojë.

contraindications

  • Hipersensitiviteti, përfshirë edhe NSAID-të e tjera
  • E treta e fundit e shtatzënisë
  • Fëmijët nën 12 vjeç
  • Ulçera gastrointestinale, gjakderdhje gastrointestinale, i rëndë kolit, gjakderdhje ose çrregullime hematopoietike.

Për masa paraprake të plota, shihni etiketën e ilaçit.

Ndërveprimet

Droga-ilaçe ndërveprimet janë të mundshme me antitrombotikë, diuretikët, antihipertensoret, specijaledhe sulfonilureat, Ndër të tjera.

Efektet anësore

Më e zakonshme efektet negative përfshijnë: Ndjesi të ngrohtë, ndjesi shpimi gjilpërash, dhe djegur ndjesi në gojë, dhimbje koke, marramendje, shqetësim të gjumit, të përzier, diarre, ulçerimi i gojës mukozës, e thatë gojë, dispepsi, të vjella, fryrje, dhimbje barku.