kolagjenit

Dizajni dhe funksioni Kolagjeni është një proteinë e cila, si një proteinë strukturore, përbën një pjesë të konsiderueshme të indit lidhës dhe mbështetës. Prandaj gjendet në shumicën e organeve të trupit tonë. Kolagjeni i përket proteinave të fibrave dhe ka një strukturë specifike anatomike në mënyrë që të bëjë një proteinë të qëndrueshme. Molekula e kolagjenit ka… kolagjenit

Hidrolizat | Kolagjenit

Hidrolizat Hidrolizat janë produkte që rezultojnë nga ndarja e proteinave ose albuminës. Hidrolizati gjithashtu mund të merret nga kolagjeni me ndarje enzimatike (hidrolizë). Këto proteina kolagjeni preferohen të merren nga kolagjeni i tipit 1 dhe përdoren si shtesa ushqimore. Ato përmbajnë një pjesë të madhe të zinxhirëve të shkurtër të aminoacideve (peptide) dhe janë shumë të ngjashme… Hidrolizat | Kolagjenit

Ind lidhës i qumështit

Hyrje Gjoksi i femrës përbëhet nga sasi të ndryshme të indit yndyror dhe indit lidhës, si dhe gjëndrës mamare funksionale me kanalet e saj. Indi lidhës i gjirit formon strukturën bazë dhe siguron formën. Gjatë jetës, gjoksi merr rëndësi, veçanërisht në aspektin estetik. Tek gratë,… Ind lidhës i qumështit

Fijet e indit lidhës të shqyer | Ind lidhës i qumështit

Fijet e indit lidhës të shqyer Fijet e indit lidhës në gji mund të shqyhen dhe të çojnë në vija sipërfaqësisht të dukshme. Sidomos gjatë shtatzënisë, vija mund të shfaqen në gji dhe bark. Rritja e rritur mund të bëjë që indi lidhës i gjirit të lëshojë dhe të shqyhet. Në stomak kjo quhet strija. Në gjoks,… Fijet e indit lidhës të shqyer | Ind lidhës i qumështit