Fizioterapi për sëmundjet neurologjike

Sëmundjet neurologjike ndikojnë në sistemin nervor të trupit tonë. Sistemi ynë nervor është i ndarë në: SNQ formohet nga truri dhe palca kurrizore. Sistemi nervor periferik ("i largët", "i largët") nga të gjitha traktet nervore të trupit tonë, i cili, duke ardhur nga palca kurrizore, tërhiqet në çdo zonë të trupit tonë dhe transmeton informacion ... Fizioterapi për sëmundjet neurologjike

Kohëzgjatja e dridhjeve të qepallës | Shtrëngimi i qepallës

Kohëzgjatja e kërcitjeve të qepallës Në shumicën e rasteve, qepalla dridhëse ekziston vetëm për një periudhë të kufizuar kohore. Varet pak nga shkaktari. Në shumicën e rasteve, stresi dhe tendosja psikologjike janë shkaku. Nëse niveli i tensionit të personit të prekur zvogëlohet, qepalla e dridhjes zakonisht zhduket vetvetiu. Madje një… Kohëzgjatja e dridhjeve të qepallës | Shtrëngimi i qepallës

Shtrëngimi i qepallës

Një qepallë dridhëse njihet gjerësisht si një sy nervor. Kjo përshkruan shkaktarët e mundshëm, të tillë si stresi ose tendosja emocionale. Dikush flet për një sy nervor kur muskujt e syrit kontraktohen papritur dhe pa kontroll të vetëdijshëm. Në parim, të gjitha grupet e muskujve të trupit mund të preken. Shkaqet e dridhjes së qepallës janë zakonisht… Shtrëngimi i qepallës

Simptomat e shoqëruara | Shtrëngimi i qepallës

Simptomat shoqëruese Në rastin e dridhjes së qepallës, muskujt rreth syrit kontraktohen pa qenë personi i prekur në gjendje ta kontrollojë atë. Kjo shpesh shkaktohet nga një mosfunksionim i përkohshëm i nervit shoqërues. Nëse stresi dhe tendosja psikologjike janë shkaktarët, pacientët shpesh ankohen për simptomat tipike shoqëruese si lodhja,… Simptomat e shoqëruara | Shtrëngimi i qepallës

Opsionet e terapisë | Shtrëngimi i qepallës

Opsionet e terapisë Një dridhje e syve në shumicën e rasteve nuk është e rrezikshme dhe nuk ka vlerë të sëmundjes. Sidoqoftë, shumë njerëz të prekur e konsiderojnë jashtëzakonisht stresuese kur kultura e muskujve të syve dridhet në mënyrë të pakontrollueshme. Terapia e një sy dridhje varet nga shkaku. Këto janë shumë shpesh stres ose tendosje emocionale. Ka studime që kanë treguar… Opsionet e terapisë | Shtrëngimi i qepallës