Syri: Organi Ndijor dhe Pasqyra e Shpirtit

Shumica e perceptimeve arrijnë në trurin tonë përmes syrit - anasjelltas, ne dërgojmë mesazhe në mjedisin tonë përmes syve. Nëse jemi të trishtuar, të lumtur, të frikësuar apo të zemëruar: Sytë tanë e komunikojnë këtë tek personi tjetër. Në gjysmën e të gjithë njerëzve, ekziston një kufizim statistikisht i shikimit - përveç kësaj, shumë sëmundje të tilla si diabeti,… Syri: Organi Ndijor dhe Pasqyra e Shpirtit

Dridhja e syve: Çfarë të bëni?

Kërcitja e syve (kërcitja e qepallës) është një simptomë e zakonshme, e cila në shumicën e rasteve ka shkaqe të padëmshme. Për shembull, stresi ose mungesa e magnezit janë shkaqe të mundshme. Në raste të rralla, megjithatë, dridhja mund të jetë edhe për shkak të një shkaku serioz siç është tumori. Ne ju informojmë në detaje për shkaqe të ndryshme të nervit të syrit… Dridhja e syve: Çfarë të bëni?

Sytë e fryrë

Pas një nate të shkurtër, të nesërmen në mëngjes ju shpesh shikoni një fytyrë të zbehtë me sy të fryrë. Gjatë periudhave të pikëllimit, është gjithashtu e kuptueshme nëse sytë duken të ulëritur dhe të trashë. Por, çfarë nëse sytë vazhdojnë të ënjten edhe pa mungesë gjumi ose qarje të shkaktuar nga pikëllimi? Ka shumë stimuj që mund të shkaktojnë probleme… Sytë e fryrë

Diagnostifikimi i Irisit: Sytë hapen!

Diagnostifikimi i irisit - i njohur gjithashtu si iridologji, diagnoza e syrit ose diagnoza e irisit - është një metodë e diagnostikimit të sëmundjeve, e cila përdoret kryesisht nga praktikuesit alternativë. Në mjekësinë alternative, kjo metodë shpesh përdoret në kombinim me procedurat e tjera diagnostikuese. Çfarë saktësisht fshihet pas saj dhe nëse diagnostikimi i sëmundjeve me ndihmën e… Diagnostifikimi i Irisit: Sytë hapen!

Iris Diagnostics: Rishikim Kritik

Diagnostifikimi i irisit është shumë i diskutueshëm si një procedurë diagnostikuese. Në vijim, do të mësoni se cilat pika kritike ngrihen veçanërisht shpesh dhe si duhet të vlerësohet kritika e diagnostikimit të irisit. Kritika e justifikuar ndaj mjekësisë ortodokse Në mesin e mjekëve ortodoksë, diagnostifikimi i irisit nuk gjen mbështetës. Përkundrazi, mjekët dhe shkencëtarët vazhdimisht… Iris Diagnostics: Rishikim Kritik

Dhimbje koke dhe sytë: Njohuri Sfondi Asthenopia

Simptomat asthenopike mund të kenë disa shkaqe: Shtrëngimi i tepërt në syrin e shëndetshëm, për shembull, për shkak të punës së gjatë në distancë të afërt në një distancë shumë të shkurtër pune, aktivitet në një stacion pune kompjuteri me syze të papërshtatshme Punë e zgjatur në kushte të pafavorshme ndriçimi siç është ndriçimi joadekuat, pajisje ndriçimi të montuara gabimisht, muzg, kontrast i dobët i dritës dhe hijes, shumë intensiv… Dhimbje koke dhe sytë: Njohuri Sfondi Asthenopia

Pse dhimbjet e kokës shpesh burojnë nga syri

Dhimbjet e kokës janë një nga dëmtimet më të zakonshme shëndetësore, dhe shpesh është e vështirë të zbulohet shkaku i tyre. Në raste të rralla, dhimbja mund të jetë një tregues i një sëmundjeje serioze të syrit; më shpesh, tendosja e tepërt ose e njëanshme e syve shoqërohet me dhimbje koke. Prandaj, një ekzaminim okulistik mund të jetë i dobishëm për të bërë diagnozën e saktë. … Pse dhimbjet e kokës shpesh burojnë nga syri

Lutein: Mbrojtje e dyfishtë për sytë

Çdo ditë, sytë tanë performojnë në maksimum: Struktura dhe ndjeshmëria e tyre komplekse na mundësojnë të shohim mirë. Por rreth moshës 40 vjeç, shikimi natyror i shumicës prej nesh fillon të bjerë ngadalë për shkak të moshës. Kjo është arsyeja pse ne duhet të marrim masa parandaluese në kohën e duhur për të ndihmuar në ruajtjen e vizionit tonë. Duke bërë… Lutein: Mbrojtje e dyfishtë për sytë

Nikotina është Helm për Sytë

Një nga sëmundjet më të rrezikshme të syve është degjenerimi makular i lidhur me moshën (AMD). Causeshtë shkaku më i zakonshëm i dëmtimit të rëndë të shikimit, përfshirë humbjen e mprehtësisë qendrore të shikimit, në Gjermani. Në fazat e mëvonshme të kësaj sëmundjeje të retinës, nuk është më e mundur të lexosh ose njohësh fytyrat. Jo të gjithë faktorët që çojnë në AMD… Nikotina është Helm për Sytë

Ulçera e kornesë: Ekzaminimi

Një ekzaminim klinik gjithëpërfshirës është baza për përzgjedhjen e hapave të mëtejshëm diagnostikues: Ekzaminimi i përgjithshëm fizik - përfshirë presionin e gjakut, pulsin, peshën e trupit, lartësinë; për më tepër: Ekzaminimi oftalmik-ekzaminimi i llambave të çara: Në shumicën e rasteve, kornea është e fryrë rëndë, e verdhë gri dhe e pabarabartë. Me anë të bojës fluoreshente mund të jetë në gjendje të zbulojë erozionet Nëse është e nevojshme, skuqja… Ulçera e kornesë: Ekzaminimi

Ulçera e kornesë: Test dhe diagnostikim

Parametrat laboratorikë të rendit të parë - teste të detyrueshme laboratorike. Përcaktimi i patogjenit me njollë dhe kulturë. "Nëse keratiti bakterial dyshohet klinikisht, së pari duhet të bëhet një shtupë konjuktive me një shtupë në secilin sy. Pastaj, materiali nga ulcera dhe ulcera e ulçerës duhet të merret me një shtupë ose shpatull të kornesë (shpatull Kimura, fushë… Ulçera e kornesë: Test dhe diagnostikim