Cilat janë llojet e ndryshme të dializës?

Në Gjermani, hemodializa (HD) mbizotëron me 86.1%. Në këtë proces, një "veshkë artificiale" (= hemodializues) lidhet drejtpërdrejt me qarkullimin e gjakut. Edhe pse nuk ka asnjë ngjashmëri vizuale me veshkat e vërteta, mund të imitojë funksionin e tyre brenda kufijve të caktuar. Sidoqoftë, kapaciteti i tij i detoksifikimit nuk korrespondon me më shumë se 10-15% të veshkave të shëndetshme. Hemodializuesi përbëhet nga… Cilat janë llojet e ndryshme të dializës?

Uretriti (Inflamacioni i Uretrës)

Uretra është lidhja midis fshikëzës urinare dhe botës së jashtme. Edhe pse rryma urinare rregullisht nxjerr jashtë patogjenët e mundshëm, disa mikrobe ende arrijnë të udhëtojnë deri në uretër. Uretriti infektiv është një nga pasojat më të zakonshme të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Përveç kësaj, ka shkaqe të tjera të inflamacionit të uretrës. … Uretriti (Inflamacioni i Uretrës)

Uretriti (Inflamacioni i Uretrës): Terapia

Mjekimi luan një rol të rëndësishëm në trajtimin e uretritit. Por edhe mjetet juridike në shtëpi dhe disa masa higjienike mund të ndihmojnë në mbështetjen e terapisë ose parandalimin e uretritit. Çfarë mund të bëni kundër uretritit, lexoni këtu. Terapia dhe masat parandaluese kundër uretritit. Si trajtohet uretriti varet nga shkaku. Mikrobet luftohen me antibiotikë të përshtatshëm… Uretriti (Inflamacioni i Uretrës): Terapia

Gjaku në urinë (Hematuria)

Pas gjakut në urinë (hematuria) mund të ketë shumë shkaqe të ndryshme. Shpesh një sëmundje e fshikëzës ose veshkave është shkaktari i ankesave. Tek burrat, sëmundjet e prostatës janë gjithashtu një shkak i mundshëm. Në disa raste, megjithatë, gjurmë gjaku mund të shfaqen edhe në urinën e individëve të shëndoshë. Nëse vëreni… Gjaku në urinë (Hematuria)

Zbulimi i hershëm i dëmtimit të veshkave

Veshkat janë "impianti i trajtimit të ujërave të zeza" të trupit të njeriut. Këto dy organe rregullojnë ekuilibrin e ujit dhe janë përgjegjës për eliminimin e toksinave. Përveç kësaj, veshkat prodhojnë hormone të caktuara dhe rregullojnë presionin e gjakut. Një shenjë e pagabueshme e sëmundjes së veshkave është proteina në urinë. Dëmtimi i veshkave si rezultat i… Zbulimi i hershëm i dëmtimit të veshkave

Të jetosh me terapi

Ka pak më pak se 60,000 pacientë me dializë në Gjermani. Për personin e prekur, larja e gjakut nënkupton një ndryshim të madh në jetën normale të përditshme, si në privat ashtu edhe në punë. Edhe pse është e mundur të sigurohet trajtim afër shtëpisë dhe në shumë vende opsionet e dializës gjatë natës dhe natës u lejojnë pacientëve një shkallë të caktuar fleksibiliteti,… Të jetosh me terapi

Terapitë e Zëvendësimit të Veshkave: Dializa dhe Transplantimi i Veshkave

Kur veshkat nuk arrijnë të kryejnë funksionin e tyre të nxjerrjes së toksinave dhe ujit, detyrat e tyre duhet të merren diku tjetër. Ekzistojnë metoda të ndryshme të larjes së gjakut, si dhe transplantimi i veshkave të huaja. Në Gjermani, gati 80,000 njerëz janë prekur. Kur përdoren procedurat e zëvendësimit të veshkave? Në parim, përgjigjja është e thjeshtë: sa herë që… Terapitë e Zëvendësimit të Veshkave: Dializa dhe Transplantimi i Veshkave

Pyetje dhe përgjigje rreth reumatizmit

Të gjithë flasin për "reumatizëm". Por të gjithë nënkuptojnë diçka të ndryshme me të, sepse "Rheumatische Formenkreis" përfshin më shumë se 100 sëmundje të ndryshme. Ndër sëmundjet më të zakonshme janë inflamacioni kronik i nyjeve dhe i ashtuquajturi "reumatizmi i indeve të buta". Osteoartriti - i njohur gjithashtu si reumatizmi degjenerues - i referohet shenjave të konsumimit në nyje. Ata… Pyetje dhe përgjigje rreth reumatizmit

Reumatizmi: Shkaqet dhe Zhvillimi

Ndërsa në sëmundjet degjenerative ekziston një çekuilibër midis ngarkesës dhe kapacitetit mbajtës të një artikulacioni (lehtësisht i imagjinueshëm në rastin e obezitetit), në reumatizmat e indeve të buta është ende e paqartë se çfarë e shkakton saktësisht sëmundjen. Për momentin, supozohet se ndikimet gjenetike luajnë një rol - ashtu si në inflamacionin ... Reumatizmi: Shkaqet dhe Zhvillimi