Ereksioni i vazhdueshëm (priapizëm)

Priapos adhurohej nga grekët e lashtë si perëndia e seksualitetit dhe pjellorisë, sot ai i jep emrin e tij një çrregullimi seksual. Priapizmi është një ereksion i përhershëm zakonisht i dhimbshëm që zgjat më shumë se dy orë, edhe pse kënaqësia, ejakulimi dhe orgazma mungojnë. Një shumëllojshmëri e gjerë sëmundjesh mund të jenë shkaku i… Ereksioni i vazhdueshëm (priapizëm)

Çrregullimet e libidos mashkullore

Si çrregullime të dëshirës seksuale (sinonimet: Çrregullimi i dëshirës seksuale; çrregullimet e dëshirës seksuale-mashkullore; ICD-10-GM F52.0: mungesa ose humbja e dëshirës seksuale) janë çrregullime të dëshirës seksuale. Në shumicën e rasteve, kjo është një mangësi e dëshirës seksuale. Në shumë raste, kjo ndodh së bashku me mosfunksionimin erektil (ED; mosfunksionim ngrerë). Përveç mungesës së libidos, ekziston edhe rritja e dëshirës seksuale, e cila… Çrregullimet e libidos mashkullore

Çrregullimet e libidos mashkullore: Historia Mjekësore

Historia e rastit (historia mjekësore) përfaqëson një komponent të rëndësishëm në diagnostikimin e çrregullimeve të epshit mashkullor. Historia familjare Historia sociale Cili është profesioni juaj? A ka ndonjë dëshmi të stresit ose tendosjes psikosociale për shkak të situatës tuaj familjare? A vuani nga ndonjë konflikt psikologjik? Keni çrregullime të kontaktit? Keni prirje seksuale… Çrregullimet e libidos mashkullore: Historia Mjekësore

Çrregullimet e libidos mashkullore: Apo diçka tjetër? Diagnoza diferenciale

Sëmundjet endokrine, ushqyese dhe metabolike (E00-E90). Akromegalia (Rritja Gjigante) Diabeti mellitus (diabeti) Çrregullime të metabolizmit të lipideve si hiperkolesterolemia ose hipertrigliceridemia. Hiperprolaktinemia (nivele të larta të prolaktinës në serum). Hipertiroidizmi (hipertiroidizmi) Hipogonadizmi - hipofunksioni gonadal (testikular) me mungesë të androgjenit që rezulton (mungesa e hormonit seksual mashkullor). Hipotireoza (hipotiroidizmi) Sëmundja Addison (insuficienca primare adrenokortikale). Sëmundja e Graves - forma e hipertiroidizmit të shkaktuar… Çrregullimet e libidos mashkullore: Apo diçka tjetër? Diagnoza diferenciale

Çrregullimet e Libidos Mashkullore: Provimi

Një ekzaminim klinik gjithëpërfshirës është baza për përzgjedhjen e hapave të mëtejshëm diagnostikues: Ekzaminimi i përgjithshëm fizik - përfshirë presionin e gjakut, pulsin, peshën e trupit, lartësinë; më tej: Inspektimi (shikimi). Lëkura, mukozat dhe struktura e trupit Inspektimi dhe palpimi (palpimi) i gjëndrës tiroide. Inspektimi dhe palpimi i mamave (gjëndrave të qumështit) [shumë e rrallë: galaktorea/shkarkimi i qumështit të sëmurë] [për shkak të diferenciale… Çrregullimet e Libidos Mashkullore: Provimi

Dhimbje testikulare: Shkaqet dhe trajtimi

Dhimbja e testikujve (sinonimet: orkialgji; dhimbje skrotale, dhimbje skrotale; testalgji (dhimbje kronike e testikujve); orkialgji Angleze; ICD-10-GM 50.8: Sëmundje të tjera të specifikuara të organeve gjenitale mashkullore) mund të kenë shumë shkaqe të ndryshme. Shkaku më i zakonshëm i dhimbjes akute të testiseve është infeksioni viral - i shoqëruar me orkit (inflamacion i testisit) - ose, tek një fëmijë apo adoleshent… Dhimbje testikulare: Shkaqet dhe trajtimi

Skrotumi Akut: Përdorimet, Efektet, Efektet Anësore, Dozimi, Ndërveprimet, Rreziqet

Skrotumi akut (ICD-10-GM N50.9: sëmundja e organeve gjenitale mashkullore, e paspecifikuar) është dhimbje akute (e papritur) e skrotumit (skrotumit) e shoqëruar me skuqje dhe ënjtje. Skrotumi akut është një urgjencë! Në pacientët pediatrikë, rrotullimi i testikujve është zakonisht shkaku. Tek të rriturit, inflamacioni (epididymitis/epididymitis: 28.4% ose epidydymo-orchitis/inflamacion i kombinuar i epididymis dhe testisit (orchis): 28.7%) është më shpesh ... Skrotumi Akut: Përdorimet, Efektet, Efektet Anësore, Dozimi, Ndërveprimet, Rreziqet

Skrotumi Akut: Histori Mjekësore

Historia mjekësore (historia e sëmundjes) përfaqëson një komponent të rëndësishëm në diagnostikimin e skrotumit akut. Historia familjare Historia sociale Anamneza aktuale/anamneza sistemike (ankesa somatike dhe psikologjike). Keni dhimbje? Nëse po, kur dhe si shfaqet dhimbja? Akute (e papritur)* Graduale scshtë skuqur skrotumi, i fryrë?*. A ishte ënjtja e testikujve së pari para… Skrotumi Akut: Histori Mjekësore

Skrotumi akut: Apo diçka tjetër? Diagnoza diferenciale

Gjaku, organet që formojnë gjak-sistemi imunitar (D50-D90). Purpura Schoenlein-Henoch (Purpura anaphylactoides)-hemorragji spontane të vogla të lëkurës, veçanërisht në pjesën e poshtme të këmbës (patognomonike), që ndodhin kryesisht pas infeksioneve ose për shkak të ilaçeve ose ushqimit; epididymis ose testis shpesh zmadhohen. Goja, ezofagu (ezofagu), stomaku dhe zorrët (K00-K67; K90-K93). Apendiciti (inflamacion i apendiksit) me peritonit… Skrotumi akut: Apo diçka tjetër? Diagnoza diferenciale

Skrotumi akut: Ndërlikimet

Më poshtë janë sëmundjet ose ndërlikimet më të rëndësishme që mund të kontribuojnë nga skrotumi akut: Sistemi gjenitourinar (veshkat, organet urinare-organet gjenitale) (N00-N99). Kufizimi i pjellorisë Humbja e testisit të prekur

Mosfunksionimi ngrerë: Provimi

Një ekzaminim klinik gjithëpërfshirës është baza për zgjedhjen e hapave të mëtejshëm diagnostikues: Ekzaminimi i përgjithshëm fizik-përfshirë presionin e gjakut, pulsin, peshën e trupit, lartësinë [obeziteti (mbipeshë): pesha aktuale e trupit kundrejt peshës ideale të lidhur me moshën: rritje e peshës trupore me rritjen e përqindja e yndyrës në trup; zvogëlimi i forcës së muskujve; dhjamorja viscerale* test testosteron falas ↓; edema periferike/mbajtja e ujit; alopecia/rënia e flokëve,… Mosfunksionimi ngrerë: Provimi