Mirtazapine: Efektet e ilaçeve, Efektet anësore, Dozimi dhe Përdorimet

Produktet Mirtazapine është komerciale e disponueshme në formën e tabletave të veshura me film dhe tabletave të shkrirë (Remeron, gjenerikë). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1999. Struktura dhe vetitë Mirtazapine (C17H19N3, Mr = 265.35 g/mol) është një racemat dhe ekziston si një pluhur i bardhë kristalor që është pak i tretshëm në ujë. Structuralshtë strukturore e lidhur ngushtë… Mirtazapine: Efektet e ilaçeve, Efektet anësore, Dozimi dhe Përdorimet

paroxetine

Produktet Paroxetine është komerciale e disponueshme si tableta të veshura me film dhe si pezullim (Deroxat, generic). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1993. Paroxetine tregtohet gjithashtu si Seroxat dhe Paxil në disa vende. Paroksetina me lëshim të ngadaltë (CR) nuk është aktualisht e disponueshme në shumë vende. Struktura dhe vetitë Paroxetine (C19H20FNO3, Mr = 329.4 g/mol) është e pranishme… paroxetine

Melitraceni

Produktet Melitracene tregtohet në formën e tabletave të veshura me film ekskluzivisht në kombinim me flupentixol (Deanxit). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1973. shiko nën melitracene dhe flupentixol Struktura dhe vetitë Melitracene (C21H25N, Mr = 291.4 g/mol) Efektet Melitraceni (ATC N06CA02) ka veti antidepresive. Indikacionet Në kombinim me flupentixol: Gjendje të lehta deri të moderuara… Melitraceni

bupropion

Produktet Bupropion janë komerciale të disponueshme në formën e tabletave me lirim të qëndrueshëm (Wellbutrin XR, Zyban). Të dy ilaçet përdoren për indikacione të ndryshme (shih më poshtë). Përbërësi aktiv është miratuar në shumë vende që nga viti 1999. Struktura dhe vetitë Bupropion (C13H18ClNO, Mr = 239.7 g/mol) është i pranishëm si racemat dhe si hidroklorur bupropion, i bardhë… bupropion

Fluvoksaminë

Produktet Fluvoxamine është komerciale e disponueshme në formën e tabletave të veshura me film (Floxyfral). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1983. Struktura dhe vetitë Fluvoxamine (C15H21F3N2O2, Mr = 318.33 g/mol) është e pranishme në ilaçe si maleat fluvoxamine, një pluhur i bardhë, pa erë, kristalor që është pak i tretshëm në ujë. Efektet Fluvoxamine (ATC N06AB08) ka veti antidepresive. … Fluvoksaminë

nortriptyline

Produktet Nortriptyline ishte komerciale e disponueshme në formën e tabletave të veshura me film (nortrilen). U miratua në shumë vende në vitin 1964. U ndërpre nga shpërndarja në vitin 2016. Struktura dhe vetitë Nortriptyline (C19H21N, Mr = 263.4 g/mol) është e pranishme në ilaçe si hidroklorur nortriptyline, një pluhur i bardhë që është pak i tretshëm në ujë. Është një… nortriptyline

Trimipramina

Produktet Trimipramine është komerciale e disponueshme në formë tabletash dhe pikash (Surmontil, gjenerike). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1962. Struktura dhe vetitë Trimipramina (C20H26N2, Mr = 294.5 g/mol) është e pranishme në barna si mesilate trimipramine ose maleip trimipramine, një pluhur racemate dhe i bardhë kristalor që është pak i tretshëm në ujë. Structuralshtë strukturore ngushtë… Trimipramina

Ilaqet kundër depresionit triciklik

Produktet ilaqet kundër depresionit triciklik janë në dispozicion në treg në shumë vende në formën e dragees, tabletave, kapsulave dhe pikave. Përfaqësuesi i parë, imipramina, u zhvillua në Geigy në Bazel. Karakteristikat e tij kundër depresionit u zbuluan në vitet 1950 nga Roland Kuhn në klinikën psikiatrike në Münsterlingen (Thurgau). Imipramine u miratua në shumë vende në 1958. Struktura… Ilaqet kundër depresionit triciklik

clomipramine

Produktet Clomipramine është komerciale e disponueshme si tableta me lirim të qëndrueshëm dhe tableta të veshura (Anafranil). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 1966 (fillimisht Geigy, më vonë Novartis). Përgatitjet për injeksion dhe infuzion nuk tregtohen më. Struktura dhe vetitë Clomipramine (C19H23ClN2, Mr = 314.9 g/mol) është e pranishme në barna si hidroklorur clomipramine, një ngjyrë të bardhë në të verdhë të zbehtë… clomipramine

Dapoxetine

Produktet Dapoxetine është komerciale e disponueshme në formën e tabletave të veshura me film (Priligy). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 2013. Struktura dhe vetitë Dapoxetine (C21H23NO, Mr = 305.4 g/mol) është e pranishme në ilaçe si hidroklorur dapoxetine, një pluhur i bardhë me një shije të hidhur që është i tretshëm në ujë. Dapoxetine është një derivat naftiloksifenilpropanamine. Ajo… Dapoxetine

duloksetina

Produktet Duloxetine është komerciale e disponueshme në formën e kapsulave (Cymbalta, gjenerike). Hasshtë miratuar në shumë vende që nga viti 2005. Struktura dhe vetitë Duloxetine (C18H19NOS, Mr = 297.4 g/mol) është e pranishme në ilaçe si hidroklorur i pastër -duloxetine, një pluhur i bardhë në kafe të lehtë që është pak i tretshëm në ujë. Efektet Duloxetine (ATC N06AX21) ka… duloksetina

agomelatines

Produktet Agomelatina është komerciale e disponueshme në formën e tabletave të veshura me film (Valdoxan, gjenerike). Wasshtë miratuar në BE në 2009 dhe në shumë vende në 2010. Struktura dhe vetitë Agomelatina (C15H17NO2, Mr = 243.30 g/mol) ekziston si një pluhur i bardhë që është praktikisht i patretshëm në ujë. Shtë një analog naftaline i epifizës… agomelatines