Rifampicina: Efekti, Aplikimet, Efektet anësore

Si funksionon rifampicina Antibiotiku rifampicina është efektiv kundër llojeve të ndryshme të baktereve. Ajo bllokon një enzimë bakteriale (ARN polimerazë) ​​që mikrobet kanë nevojë për të prodhuar proteina jetike. Si rezultat, ata vdesin. Prandaj, antibiotiku ka një efekt baktericid (baktericid). Për shkak se shpërndahet mirë në trup – rifampicina gjithashtu ka një… Rifampicina: Efekti, Aplikimet, Efektet anësore

Fenilalanina: Efektet, Përdorimet, Efektet anësore

Si funksionon fenilalanina Që trupi të funksionojë, ai ka nevojë për proteina. Ata ndërtojnë muskujt, për shembull, por gjenden gjithashtu në çdo qelizë të trupit, ku transportojnë substanca, rregullojnë reaksionet kimike dhe formojnë vende lidhëse (receptorë) për një numër të madh substancash të dërguar. Blloqet ndërtuese të proteinave janë të ashtuquajturat… Fenilalanina: Efektet, Përdorimet, Efektet anësore

Shurupi për fëmijë Mucosolvan shpërndan mukozën

Ky është përbërësi aktiv në lëngun e fëmijëve Mucosolvan. Përbërësi aktiv që gjendet në lëngun e fëmijëve Mucosolvan është ambroxol. Kjo fillimisht vjen nga gjethet e shkurret Adhatoda vasica. Nga njëra anë, substanca aktive lëngëzon mukozën e vendosur në rrugët e frymëmarrjes dhe nga ana tjetër, lëngu i fëmijëve Mucosolvan mundëson… Shurupi për fëmijë Mucosolvan shpërndan mukozën

Dexmedetomidine: Efektet, doza

Si funksionon dexmedetomidine? Dexmedetomidina pengon lirimin e noradrenalinës së lajmëtarit nervor në një rajon specifik të trurit: locus caeruleus. Kjo strukturë e trurit është veçanërisht e pasur me qeliza nervore që komunikojnë nëpërmjet norepinefrinës dhe janë të përfshira në kontrollin e orientimit si dhe vëmendjes. Më pak norepinefrinë për shkak të deksmedetomidinës do të thotë më pas më pak lajmëtarë… Dexmedetomidine: Efektet, doza

Oxymetazoline: Efektet, Përdorimi dhe Efektet anësore

Efekti Oxymetazoline ngushton enët e mukozës së hundës (efekt vazokonstriktor). Të gjitha barnat nga grupi i simpatomimetikëve e përdorin këtë efekt. Ata ngacmojnë vende të veçanta lidhëse të sistemit nervor simpatik, të ashtuquajturat alfa-adrenoreceptorë. Së bashku me homologun e tij, sistemin nervor parasimpatik, sistemi nervor simpatik formon sistemin nervor autonom, të cilin ne nuk mund… Oxymetazoline: Efektet, Përdorimi dhe Efektet anësore

Pamjaftueshmëria kronike e veshkave: Simptomat dhe shkaqet

Si funksionon fosfomycina Fosfomycin vepron baktericid (vras bakteret) duke penguar hapin e parë në sintezën e murit qelizor bakterial: parandalon formimin e acidit N-acetilmuramic, i cili është thelbësor për ndërtimin e murit qelizor bakterial. Pa një mur qelizor të paprekur, bakteri nuk mund të mbijetojë - ai vdes. Antibiotiku me spektër të gjerë është efektiv kundër… Pamjaftueshmëria kronike e veshkave: Simptomat dhe shkaqet

Regaine për gratë

Ky është përbërësi aktiv në Regaine Women Regaine Women përmban përbërësin aktiv minoxidil dhe është i disponueshëm në formën e një solucioni prej dy përqind. Minoxidil zgjeron enët e vogla të gjakut dhe përmirëson furnizimin me gjak dhe lëndë ushqyese në qelizat që formojnë flokët (folikulat e flokëve). Kur përdoret rregullisht, Regaine Women mund të aktivizojë gjëndrat e flokëve,… Regaine për gratë

Eszopiclone: ​​Efektet dhe efektet anësore

Si funksionon ezopikloni Eszopikloni bën pjesë në grupin e të ashtuquajturave substanca Z. Promovon gjumin duke rritur efektin e neurotransmetuesit të trupit GABA (acidi gama-amino-butirik). GABA është një nga neurotransmetuesit më të rëndësishëm në tru. Duke u lidhur me disa vende lidhëse (receptorë) në qelizat nervore, ai pengon ngacmueshmërinë e qelizave. Si… Eszopiclone: ​​Efektet dhe efektet anësore

Cialis për mosfunksionimin erektil

Ky përbërës aktiv është në Cialis Krahasuar me përbërësit e tjerë aktivë në këtë grup, përbërësi aktiv Cialis ka një gjysmë jetëgjatësi dukshëm më të gjatë. Efekti mund të zgjasë deri në 36 orë. Kështu, kohëzgjatja e veprimit të Cialis lejon seksualitetin spontan. Kur përdoret Cialis? Efekti Cialis përdoret gjithashtu për trajtimin e beninj… Cialis për mosfunksionimin erektil

Format e dozimit të mjekimit: Kapsula, pilula, injeksione

Çfarë lloje tabletash ekzistojnë? Tabletat janë forma të ngurta dozimi me një dozë që përmbajnë një ose më shumë përbërës aktivë, si dhe eksipientë, të cilët zakonisht shtypen nga pluhurat e thata ose granula nën presion të lartë në makina speciale. Ka shumë tableta të ndryshme, për shembull tableta të përtypshme, tableta, shkumëzuese dhe të veshura me film. Shpesh është e rëndësishme të… Format e dozimit të mjekimit: Kapsula, pilula, injeksione

Vidprevtyn: Efektet, Toleranca, Përdorimi

Çfarë lloj vaksine është Vidprevtyn? Vidprevtyn është një kandidat për vaksinë kundër koronavirusit. Ai u zhvillua në një bashkëpunim midis prodhuesit francez Sanofi Pasteur dhe kompanisë britanike GlaxoSmithKline (GSK). Vidprevtyn mund të plotësojë portofolin e opsioneve të disponueshme të vaksinave për mbrojtjen kundër koronavirusit në të ardhmen e parashikueshme. Vidprevtyn i përket… Vidprevtyn: Efektet, Toleranca, Përdorimi

Amoksicilina: efektet, aplikimi, efektet anësore

Si funksionon amoksicilina Amoksicilina është një antibiotik nga klasa e aminopenicilinave dhe ka një efekt baktericid: amoksicilina përthithet mirë kur merret nga goja dhe është e qëndrueshme ndaj acidit gastrik. Kur përdoret amoksicilina? Amoksicilina përdoret për infeksionet me baktere që janë të ndjeshme ndaj antibiotikut. Ndër të tjera përdoret për: Infeksionet e traktit urinar… Amoksicilina: efektet, aplikimi, efektet anësore