Silymarin (Ekstrakt frutash qumështi qumështi): Ndërveprimet

Ekzistojnë ndërveprime të moderuara midis silymarinës dhe ilaçeve që metabolizohen (metabolizohen) në mëlçi nëpërmjet citokromeve P450 2C9. Përdorimi i njëkohshëm i silymarinës dhe këtyre barnave mund të ngadalësojë prishjen e tyre dhe të rrisë efektet dhe efektet anësore të tyre. Për më tepër, ka ndërveprime midis gjembaçit të qumështit dhe ilaçeve të glukuroniduara. Në këtë rast, efekti i ilaçeve… Silymarin (Ekstrakt frutash qumështi qumështi): Ndërveprimet

Silymarin (Ekstrakt frutash qumështi qumështi): Produkte ushqimore

Tradicionalisht dhe sot e kësaj dite, gjembi i qumështit përdoret si bimë medicinale dhe nuk është i përshtatshëm si ushqim. Si çaj, ekstrakt i thatë ose pluhur, përdoret për sëmundjet e mëlçisë, fshikëzës së tëmthit dhe shpretkës. Në Evropë, silymarin është në dispozicion si në produktet mjekësore ashtu edhe në shtesat dietike në formën e çajit,… Silymarin (Ekstrakt frutash qumështi qumështi): Produkte ushqimore

Silymarin (Ekstrakt frutash qumështi qumështi): Vlerësimi i sigurisë

Asnjë efekt anësor nuk është raportuar në studimet e ndërhyrjes klinike të kryera deri më sot. Në studimet e kafshëve, marrja me gojë e një maksimumi prej 2,500 deri në 5,000 mg/kg silymarin është treguar të jetë jo toksike dhe pa simptoma. Kujdes duhet të ushtrohet në rastet e mbindjeshmërisë ndaj përbërësit aktiv dhe bimëve të tjera të gjinisë Asteraceae (ose… Silymarin (Ekstrakt frutash qumështi qumështi): Vlerësimi i sigurisë

Substanca të tjera Vitalore

Më poshtë janë substanca aktive (mikronutriente) që kryejnë edhe detyra të rëndësishme në trup: Përveç makronutrientëve (karbohidrate, proteina, yndyrna) dhe substancave vitale të njohura-vitamina, minerale, elementë gjurmë, acide yndyrore esenciale, aminoacide esenciale , dhe substanca bioaktive-ka komponime të shumta në ushqime që gjithashtu kryejnë funksione të rëndësishme të ngjashme me vitaminën në… Substanca të tjera Vitalore

Qershi dimërore (Withania Somnifera): Situata e furnizimit

Në rrënjën e kokrrës së fjetur, janë të pranishme afërsisht 1.33% withanolide dhe 0.13% -0.31% alkaloide. Në krahasim, në gjethe, përqendrimet e withanolideve dhe alkaloideve rriten përkatësisht me 1.8 herë dhe 2.6 herë. Ekstraktet e përdorura në shtesat dietike zakonisht standardizohen në 1.5% withanolide. Instituti Federal Gjerman për Rrezikun… Qershi dimërore (Withania Somnifera): Situata e furnizimit

Silymarin (Ekstrakt Fruta Qumështi i Qumështit): Përkufizimi, Metabolizmi, Biodisponueshmëria

Silymarin është një ekstrakt frutash dhe vjen nga gjembi i qumështit (Silybum marianum). Kjo bimë mjekësore i përket familjes së përbërë (Asteraceae), nënfamiljes Carduoideae. Me një lartësi prej 20 cm deri në 150 cm, bima vjetore deri në dyvjeçare njihet lehtësisht nga gjethet e mermerit të bardhë-jeshil dhe lulja e purpurt. Gjembi i qumështit rritet në mënyrë të preferuar në të thatë,… Silymarin (Ekstrakt Fruta Qumështi i Qumështit): Përkufizimi, Metabolizmi, Biodisponueshmëria

Silymarin (Ekstrakt frutash qumështi qumështi): Funksionet

Tradicionalisht, silymarin është përdorur si një çaj ose ekstrakt i thatë për të trajtuar sëmundjet e mëlçisë, fshikëzës së tëmthit dhe shpretkës. Tani është një nga fitokimikatet më të studiuara. Bazuar në të dhënat klinike, silymarin përdoret në mënyrë mbështetëse për kushtet e mëposhtme: Sëmundje të mëlçisë të lidhura me alkoolin Cirroza e mëlçisë Hepatiti akut dhe kronik Sëmundja e mëlçisë e shkaktuar nga ilaçet,… Silymarin (Ekstrakt frutash qumështi qumështi): Funksionet

Qershi dimërore (Withania Somnifera): Përkufizimi

Sleepberry (Withania somnifera) është një bimë mjekësore e përdorur zakonisht në Indi dhe i përket familjes së këpucëve të natës (Solanaceae). Bima, e cila është përdorur për 3,000 vjet, është e njohur edhe si ashwagandha, qershi dimri ose xhensen indian. Bima barishtore preferon tokën e thatë, gurore me diell në hije të pjesshme dhe mund të arrijë një lartësi prej… Qershi dimërore (Withania Somnifera): Përkufizimi

Qershi dimërore (Withania Somnifera): Funksionet

Në mjekësinë Ayurvedic, kokrra të kuqe të gjumit përdoret shumë shpesh për shkak të efektivitetit të saj të larmishëm. Tradicionalisht, kryesisht gjethet dhe rrënjët e bimës mjekësore përdoren me qëllim të promovimit të qetësisë dhe qartësisë së mendjes, si dhe ribalancimin e trupit dhe mendjes. Sipas kësaj, kokrra të kuqe në gjumë thuhet se përmirëson kujtesën,… Qershi dimërore (Withania Somnifera): Funksionet