majë e gishtit

Anatomia Fundi i gishtërinjve në dorën e njeriut quhet maja e gishtit. Termi latin për gishtat e dorës sonë është digitus manus. Kur shikojmë dorën, shohim 5 gishta të ndryshëm: gishtin e madh, gishtin tregues, gishtin e mesëm, gishtin unazor dhe gishtin e vogël. Përkundër faktit se të gjithë gishtat janë të ndryshëm,… majë e gishtit

Mpirja e majës së gishtit | Maja e gishtit

Mpirja e majës së gishtit Kur majat e gishtave janë të mpirë, dhe kjo vlen edhe për zonat e tjera të lëkurës në trupin tonë, shkaku më i zakonshëm është një çrregullim nervor. Në rastin e burgosjeve ose dëmtimeve kur një nerv është dëmtuar, kjo manifestohet në simptomatologjinë e mpirjes në një zonë përkatëse të lëkurës. Kjo është … Mpirja e majës së gishtit | Maja e gishtit

Lidhja e qoshes së shpatullave

Sinonim Acromioclavicular joint, Articulatio acromioclaviculare, AC joint Përkufizimi Nyja akromioklavikulare është një nga gjithsej pesë nyje në zonën e shpatullave, ajo shërben kryesisht për stabilizimin e shpatullës. Anatomia Lidhja AC është nyja midis të dyve. Zakonisht ekziston një disk i vogël i ndërmjetëm, një disk, midis të dyve, ai përbëhet nga fibroza… Lidhja e qoshes së shpatullave

Brezi i Brendshëm i Gjurit

Sinonimet Ligamentum collaterale mediale, Ligamentum collaterale tibiale, Ligamenti kolateral i brendshëm, Lidhja e brendshme e gjurit, ligamenti kolateral medial (MCL) Informacion i përgjithshëm Ligamenti i brendshëm i gjurit quhet edhe ligamenti kolateral medial. Ajo lidh kockën e kofshës ("femur") me kockën e shinit ("tibia"). Shtë homologu qendror i ligamentit të jashtëm kolateral, i cili lidh… Brezi i Brendshëm i Gjurit

Funksioni i rripit të brendshëm në gju | Brezi i Brendshëm i Gjurit

Funksioni i rripit të brendshëm në gju Brezi i brendshëm i gjurit ka të njëjtin funksion drejt mesit të trupit si brezi i jashtëm drejt jashtë. Kur këmba shtrihet, të dy ligamentet kolateralë tendosen dhe parandalojnë ose zvogëlojnë rrotullimin në nyjen e gjurit. Rritja e përkuljes në gju… Funksioni i rripit të brendshëm në gju | Brezi i Brendshëm i Gjurit

Zgjatja e tepërt e brezit të brendshëm | Brezi i Brendshëm i Gjurit

Shtrirja e tepërt e brezit të brendshëm Shtrirja e ligamentit të brendshëm të gjurit është ekuivalente me një tendosje. Shtrirja e tepërt e ligamenteve të brendshme dhe të jashtme është gjithnjë e më e zakonshme në mjekësinë sportive, veçanërisht në mesin e skiatorëve dhe futbollistëve, por edhe midis atletëve të tjerë. Një shtrëngim ose zhvendosje e gjurit mund të jetë shkaku, por mbi të gjitha një… Zgjatja e tepërt e brezit të brendshëm | Brezi i Brendshëm i Gjurit

Gishtat e mëdhenj

Informacione të përgjithshme Fiset gjermanike e quanin gishtin e madh "Dumo" ose "Dume", që supozohej të nënkuptonte "i shëndoshë" ose "i fortë". Me kalimin e kohës, ky term u shndërrua në fjalën "gisht i madh" siç e njohim sot. Gishti i madh (Pollex) formon gishtin e parë të dorës dhe mund të jetë… Gishtat e mëdhenj

Cila është mënyra më e mirë për të ngjitur gishtin e madh? | Gishtat e mëdhenj

Cila është mënyra më e mirë për të fiksuar gishtin e madh? Nëse e keni ndrydhur gishtin e madh, dhe ky është deri tani dëmtimi më i zakonshëm që ndodh në zonën e gishtit të madh në jetën e përditshme, në të vërtetë mund të ketë kuptim të trokitni gishtin e madh. Sigurisht, është e rëndësishme që një mjek të ketë përjashtuar mundësinë e… Cila është mënyra më e mirë për të ngjitur gishtin e madh? | Gishtat e mëdhenj