Profesionet shëndetësore: Një historik i shkurtër i profesioneve shëndetësore

Ashtu si historia e njerëzimit shoqërohet me sëmundje, lindje dhe vdekje, profesioni i shërimit është gjithashtu një nga më të vjetrit nga të gjithë. Gjithashtu keqpërdorimi dhe mosmarrëveshjet ligjore nuk duket se i përkasin vetëm jetës së përditshme të epokës moderne - grupet e para të renditura sistematikisht të rregullave të njohura për ne… Profesionet shëndetësore: Një historik i shkurtër i profesioneve shëndetësore

Profesionet mjekësore: Profesione shëndetësore

Këto quhen edhe profesione mjekësore dhe përfshijnë një sërë profesionesh pak a shumë të njohura, krejt të ndryshme. Emërtime të tjera si profesione shëndetësore jo mjekësore, profesione shëndetësore ndihmëse, profesione shëndetësore shtesë ose profesione asistente mjekësore shpesh perceptohen si diskriminuese nga grupet e ndryshme profesionale, pasi ato nuk pasqyrojnë në mënyrë adekuate gamën e gjerë të… Profesionet mjekësore: Profesione shëndetësore

Profesionet shëruese: Çfarë përfshihet?

Kur shumica e njerëzve dëgjojnë termin "profesion i kujdesit shëndetësor", ata me siguri mendojnë për mjekët. Por në Gjermani, përfshihen profesione të tjera - disa me, të tjera pa trajnime akademike. Këtu keni një rrugë përmes kësaj xhungle të kujdesit shëndetësor. Përkufizimi Jo të gjithë ata që njohin, shërojnë ose lehtësojnë sëmundjet janë anëtarë të profesioneve shëruese - në fund të fundit, madje… Profesionet shëruese: Çfarë përfshihet?

IGeLn Ju?

Bota e akronimeve është e madhe: termat e formuar nga shkronjat e para të fjalëve individuale po shfaqen me një frekuencë në rritje. "IGeL" është një akronim i tillë. Dhe në këtë rast, nuk i referohet as "Komunitetit të Interesit të Peshqve Labirint", as "Institutit për Mësim Holistik", as ndonjë institucioni tjetër. "IGeL"… IGeLn Ju?

Vullneti i gjallë: Respektimi i vullnetit të njerëzve të sëmurë rëndë

Po sikur të mos jeni më në gjendje të flisni për një vendim mjekësor për shkak të një aksidenti ose sëmundjeje të rëndë? Me një testament të gjallë, të quajtur edhe vullneti i pacientit, ju mund të shprehni se nuk doni ndonjë trajtim që do të zgjaste jetën tuaj në mënyrë artificiale në situata sëmundjesh që do të çojnë në… Vullneti i gjallë: Respektimi i vullnetit të njerëzve të sëmurë rëndë

Vullneti i gjallë: Eutanazia

Eutanazia është një temë që jo vetëm që ngroh mendjet, por edhe rreth së cilës gërshetohen shumë mite. Ku ndryshimi midis eutanazisë indirekte dhe pasive. Cila është situata ligjore? Ju mund të gjeni këtu. Eutanazia indirekte - çfarë është ajo? Çfarë nënkuptohet saktësisht me eutanazinë pasive ose indirekte? Në eutanazinë indirekte, të synuar… Vullneti i gjallë: Eutanazia

Biometrika: Më tregoni sytë tuaj?

Pagesë pa para në stacionin e gazit pa pilot, regjistrim automatik në aeroport, porosi në kompjuter-sot, shumë transaksione janë të mundshme pa kontakte personale. Kjo e bën akoma më të rëndësishme të sigurohet që personi në fjalë është ai që ata thonë se janë. Parandalimi i akteve të terrorizmit, sigurimi i bankave online…. Siguria dhe… Biometrika: Më tregoni sytë tuaj?

Koha e pritjes tek mjeku

20, 30 ose 40 minuta: Që ju duhet të prisni tek mjeku pavarësisht një takimi është rregulli në shumë praktika mjekësore gjermane. Jo rrallë, pacientët madje duhet të durojnë kohë relativisht të gjata të pritjes. Por pse është kështu? Dhe cila kohë e pritjes është ende e arsyeshme për një pacient? Ju njoftojmë gjerësisht… Koha e pritjes tek mjeku

Shëndeti Sot: Merrni Përgjegjësinë Tani

Epoka e mentalitetit të mbulimit të plotë në kujdesin shëndetësor ka kaluar prej kohësh. Sistemi ynë shoqëror u jep një sovranitet pacientëve - atë të marrjes së më shumë përgjegjësisë personale për ruajtjen e shëndetit të tyre. Ndryshimet me kalimin e kohës, të tilla si bashkëpagesat për shërbimet e kujdesit shëndetësor, gjithashtu e bëjnë kujdesin parandalues ​​një domosdoshmëri ekonomike për pacientin. Zhvillimi i shumë… Shëndeti Sot: Merrni Përgjegjësinë Tani

Mjekësia e mjedisit

Mjekësia mjedisore merret me efektet e mjedisit në trup dhe zhvillimin e sëmundjeve për shkak të faktorëve mjedisorë që shkaktojnë sëmundje. Enciklopedia e mëposhtme është një koleksion i të dhënave mbi mjekësinë mjedisore si në temat e ndryshimit të klimës dhe ngrohjes globale në lidhje me rritjen e sëmundjeve mjedisore që rezultojnë. E interesuar… Mjekësia e mjedisit

Sindroma e Ndërtimit të Sëmundjeve

Në sindromën e ndërtimit të të sëmurëve (SBS) (sinonimet: Sindroma e sëmundjes së ndërtimit; Sindërtimi i sëmundjeve; Sindroma e ndërtimit të sëmundjeve; ICD-10: T75.8-Dëme të tjera të specifikuara për shkak të shkaqeve të jashtme) është një pamje klinike nga fusha e mjekësisë në punë dhe mjedis. Ndodh si një reagim ndaj ndotjes së hapësirave të mbyllura, por gjithashtu mund të shkaktohet nga faktorë psikologjikë. Për të qenë… Sindroma e Ndërtimit të Sëmundjeve