Yoga për fillestarët

Yoga është fillimisht një filozofi e jetës dhe jo një sport, por në botën perëndimore Yoga shpesh kuptohet si një formë specifike e programit të stërvitjes që përbëhet nga ushtrime të buta që përfshijnë frymëmarrjen. Për fillestarët, joga është një sfidë e vogël e forcës, stabilitetit dhe ekuilibrit në fillim. Sidoqoftë, ka ushtrime (asana) që janë… Yoga për fillestarët

Ushtrime joga për fillestarët | Yoga për fillestarët

Ushtrime joga për fillestarët Ushtrime të thjeshta joga që janë të përshtatshme edhe për fillestarët janë për shembull përshëndetja klasike e diellit, e cila është baza në shumë forma të ndryshme të jogës. Filloni nga një pozicion në këmbë dhe përqendroheni në rrjedhën e frymëmarrjes tuaj. Nga një pozicion në këmbë i vendosni duart në dysheme,… Ushtrime joga për fillestarët | Yoga për fillestarët

Cilat mjete mund të përdor si fillestar? | Yoga për fillestarët

Cilat mjete mund të përdor si fillestar? DVD rekomandohen rregullisht në internet dhe në revista (revista fitnesi, revista yoga) që të jenë në gjendje të kryejnë dhe mësojnë ushtrime joga pa një studio yoga. Sigurisht, një DVD me fotografi dinamike dhe udhëzime kryesisht profesionale është një mënyrë e mirë për fillestarët për të arritur në… Cilat mjete mund të përdor si fillestar? | Yoga për fillestarët

Ushtrime joga për fillestarë DVD | Yoga për fillestarët

Ushtrimet e yogas për fillestarët DVD DVD rekomandohen rregullisht në internet dhe në revista (revista fitnesi, revista yoga) për të qenë në gjendje të kryejnë dhe mësojnë ushtrime joga pa një studio yoga. Sigurisht, një DVD me fotografi dinamike dhe udhëzime kryesisht profesionale është një mënyrë e mirë që fillestarët të njihen me ushtrimet… Ushtrime joga për fillestarë DVD | Yoga për fillestarët

Pantallona / pantallona joga | Përfitimet shëndetësore të yogas

Pantallona/Pantallona Yoga Veshja e duhur është e rëndësishme në yoga. Ka të bëjë me përqendrimin në trupin e vet, frymëmarrjen dhe gjithashtu gjendjen e brendshme të jogit. Veshjet e dobëta mund të shpërqendrojnë ose parandalojnë ekzekutimin e saktë të ushtrimeve. Ka pantallona të ndryshme Yoga. Zakonisht ato janë pantallona të gjata dhe të ngushta të bëra nga… Pantallona / pantallona joga | Përfitimet shëndetësore të yogas

Përfitimet shëndetësore të yogas

Sot ai e njeh Yoga -n, nëse ka lexuar ndonjëherë për të, ka dëgjuar për të, apo edhe ka marrë pjesë në një kurs. Por nga vjen saktësisht kjo Yoga dhe çfarë është ajo? Fjala yoga vjen nga sanskritishtja dhe do të thotë "të lidhesh ose të zgjedhosh së bashku", por gjithashtu mund të nënkuptojë "bashkim". Yoga e ka origjinën… Përfitimet shëndetësore të yogas

A është Yoga e përshtatshme për të gjithë? | Përfitimet shëndetësore të yogas

A është Yoga e përshtatshme për të gjithë? Yoga është zakonisht një formë trajnimi shumë e butë por shumë intensive, prandaj është e përshtatshme për të gjitha grupmoshat dhe gjithashtu për shumë fotografi klinike. Ushtrimet mund të thjeshtohen për fillestarët ose ata me kufizime në lëvizje, në mënyrë që njerëzit e moshës më të lartë të gjejnë… A është Yoga e përshtatshme për të gjithë? | Përfitimet shëndetësore të yogas

Terapia e nxehtësisë si Fizioterapi

Terapia e nxehtësisë është një term i përgjithshëm për aplikime të ndryshme në fizioterapi dhe terapi fizike, si dhe balneoterapi. Në përgjithësi, terapia e nxehtësisë përfshin të gjitha metodat e terapisë në të cilat nxehtësia aplikohet në lëkurë në forma të ndryshme për kryesisht 20-40 minuta në mënyrë që të arrihet një efekt nxitës i qarkullimit të gjakut, stimulues të metabolizmit dhe relaksues të muskujve. Fushat e aplikimit… Terapia e nxehtësisë si Fizioterapi

Jastëk fyell: Çfarë është ajo? | Terapia e nxehtësisë si Fizioterapi

Jastëku i kënetës: çfarë është? Jastëkët Moor janë jastëkë që janë në dispozicion në madhësi të ndryshme dhe përmbajnë moor nga zona të ndryshme të ankorimit, në varësi të prodhuesit. Jastëkët e moçalit prodhohen veçanërisht për qëllime mjekësore dhe zakonisht përbëhen nga një fletë plastike në të cilën mbushet këneta. Në varësi të prodhuesit, jetëgjatësia e… Jastëk fyell: Çfarë është ajo? | Terapia e nxehtësisë si Fizioterapi

Banjë torfe | Terapia e nxehtësisë si Fizioterapi

Banja me torfe Banjot me torfe ofrohen në shumë banja dhe banja termale, por ka edhe produkte të ngjashme për përdorim në vaskë në shtëpi. Banja me torfe ka një traditë shekullore, megjithëse efekti i saj shërues është i diskutueshëm midis ekspertëve mjekësorë. Një banjë torfe e vërtetë zakonisht përbëhet nga torfe e freskët dhe ujë termal, pasi kjo… Banjë torfe | Terapia e nxehtësisë si Fizioterapi