Terapia e aneurizmës së aortës

Përmbledhje - Konservatore Një terapi konservative e aneurizmës së aortës përfshin pritjen me skanime të rregullta me ultratinguj. Terapia tregohet kryesisht për aneurizmat e vogla dhe ato të tipit III. Aneurizma e aortës nuk duhet të rritet në madhësi me më shumë se 0.4 cm në vit. Për më tepër, sëmundjet shoqëruese ose shkaktuese duhet të trajtohen. Eshte esenciale … Terapia e aneurizmës së aortës

Cilat ilaçe përdoren? | Terapia e aneurizmës së aortës

Cilat ilaçe përdoren? Terapia më e rëndësishme medikamentoze e aneurizmës së aortës është rregullimi i presionit të gjakut. Meqenëse presioni i lartë i gjakut (hipertensioni) nxit këputjen e aneurizmës, presioni i gjakut duhet të rregullohet rreptësisht në vlerat nën 120-140 mmHg sistolike në 90 mmHg diastolike. Për këtë qëllim përdoren ilaçe të rregullta të presionit të gjakut, të ashtuquajturit antihipertensivë. Ata… Cilat ilaçe përdoren? | Terapia e aneurizmës së aortës

Trajtimi | Pse ndodh kollitja me dështimin e zemrës?

Trajtimi Trajtimi i të ashtuquajturës "kollë kardiake" bazohet kryesisht në trajtimin e insuficiencës kardiake. Një insuficiencë kardiake mund të jetë e përkohshme ose kronike, në varësi të sëmundjes themelore dhe shkallës së dëmtimit të qelizave të muskujve të zemrës. Kjo shpesh shkaktohet nga sëmundjet e arterieve koronare, të cilat janë për shkak të rrezikut… Trajtimi | Pse ndodh kollitja me dështimin e zemrës?

Pse ndodh kollitja me dështimin e zemrës?

Kur kolliteni, nuk duhet të mendoni gjithmonë vetëm për një infeksion bronkial. Një e ashtuquajtur "kollë zemre" gjithashtu mund të jetë pas simptomës. Shkaqe të ndryshme mund të jenë prapa acarimit bronkial. Në mënyrë tipike, pamjaftueshmëria kronike kardiake ose dështimi akut i zemrës shoqërohet me simptoma të organeve të frymëmarrjes. Dështimi i zemrës shpesh vërehet nga një shkurtësi… Pse ndodh kollitja me dështimin e zemrës?

Çfarë të bëni në rast të qarkullimit të dobët?

Çfarë duhet të bëni me një dobësi të qarkullimit të gjakut? është e rëndësishme të mbani mend gjithmonë se nuk po trajtoni vlera, por një qenie njerëzore. Nëse vetëm vlerat devijojnë nga norma, pra sipas përkufizimit ka një dobësi të qarkullimit të gjakut, por personi në fjalë nuk ka ankesa, nuk ka nevojë për trajtim. Megjithatë, e sakta… Çfarë të bëni në rast të qarkullimit të dobët?

Zbuloni aritminë kardiake

Informacion i përgjithshëm Nëse dhe si perceptohen shqetësimet e ritmit të zemrës ndryshon shumë nga individi në individ. Disa njerëz e perceptojnë dizitminë kardiake si diçka shumë të frikshme dhe të rrezikshme. Sidomos aritmitë e rastit kardiake apo edhe aritmitë e lehta kardiake shpesh kalojnë pa u vënë re. Në këto raste trajtimi zakonisht nuk është i nevojshëm. Ankesat e shprehura nga personi i prekur mund të ndihmojnë… Zbuloni aritminë kardiake

endokardit

Inflamacioni i valvulave të zemrës, inflamacioni i murit të brendshëm të zemrës Hyrje Inflamacioni i valvulave të zemrës (endokarditi) është një sëmundje potencialisht kërcënuese për jetën, e shkaktuar zakonisht nga patogjenët mikrobikë si viruset, bakteret ose kërpudhat. Nuk është e pazakontë që dëmtimi strukturor i valvulave të zemrës të jetë rezultat, i shoqëruar me një defekt funksional. Simptomat… endokardit

Terapia | Endokarditi

Terapia Trajtimi kryhet me antibiotikë, pasi shpesh shkaktohet nga patogjene bakteriale. Isshtë e rëndësishme të filloni terapinë herët për të shmangur komplikimet e infeksionit. Antibiotikë të ndryshëm përdoren në varësi të faktit nëse valvula e prekur e zemrës është valvula origjinale e zemrës e vetë pacientit ose një valvul protezë. Në çështje … Terapia | Endokarditi

Prognoza | Endokarditi

Prognoza Megjithatë, rreth tridhjetë për qind e të prekurve i përgjigjen dobët ilaçeve (antibiotikëve), duke rezultuar në dëmtim të gjerë të valvulave të zemrës. Në raste të tilla, një operacion me zëvendësimin me valvola artificiale si masë shpëtimi i jetës është shpesh i pashmangshëm. Komplikimet Komplikimet e frikshme të inflamacionit të valvulave të zemrës (endokarditi) janë metastaza të depozitave bakteriale në zemër… Prognoza | Endokarditi

Kohëzgjatja e endokarditit | Endokarditi

Kohëzgjatja e endokarditit Endokarditi duhet të trajtohet herët për të shmangur komplikimet dhe dëmtimet pasuese. Nëse terapia me antibiotikë fillon me kohë, sëmundja do të zhduket gjatë kohëzgjatjes së terapisë prej rreth katër deri në gjashtë javë. Shtë e rëndësishme të monitorohet suksesi i terapisë rregullisht, pasi kjo është mënyra e vetme për të… Kohëzgjatja e endokarditit | Endokarditi

A është endokarditi ngjitës? | Endokarditi

A është endokarditi ngjitës? Endokarditi zakonisht nuk është ngjitës. Ajo shkaktohet vetëm nga sasi të vogla bakteresh, të cilat janë të shumta në zgavrën me gojë ose në trup dhe mund të hyjnë në qarkullimin e gjakut vetëm përmes dëmtimeve të vogla. Fokusi infektiv është atëherë vetëm në zemër, ku mund të formohen abscese të vogla, kapsula të baktereve. Zhvillimi i sëmundjes… A është endokarditi ngjitës? | Endokarditi

Cila është procedura diagnostike për endokardit? | Endokarditi

Cila është procedura diagnostike për endokarditin? Diagnoza ndryshon sipas dyshimit për endokardit infektiv bakterial ose endokardit jo patogjen. Endokarditi infektiv diagnostikohet në bazë të disa kritereve. Dy kriteret më të rëndësishme janë të ashtuquajturat "kultura pozitive të gjakut" dhe anomalitë në ultratinguj ose ekzaminim CT. Për të marrë të parën,… Cila është procedura diagnostike për endokardit? | Endokarditi