Fizioterapi për Psoriaza-Artriti-Psoriaza

Fizioterapia është një metodë e domosdoshme e trajtimit për sëmundjet reumatizmale, duke përfshirë artritin psoriasis, psoriazën inflamatore në nyje. Ka metoda të ndryshme trajtimi për artritin psoriatik që mund të përdoren në fizioterapi. Fizioterapia është mënyra më e rëndësishme për të lehtësuar simptomat e artritit psoriasis. Qëllimi i fizioterapisë është të zvogëlojë dhimbjen në… Fizioterapi për Psoriaza-Artriti-Psoriaza

Simptomat e para | Fizioterapi për Psoriaza-Artriti-Psoriaza

Simptomat e para Në 75% të njerëzve të prekur nga artriti psoriatik, psoriaza shfaqet e para. Simptomat e para janë më pas njolla të thata, kruajtëse dhe me luspa, të cilat zakonisht shfaqen së pari në bërryla, gjunjë, kokë, sqetull, palosje gluteale ose në zonën e gjirit. Reagimi inflamator në psoriazë nxitet nga fakti se qelizat e sistemit imunitar depërtojnë… Simptomat e para | Fizioterapi për Psoriaza-Artriti-Psoriaza

Nyja e Gjurit | Fizioterapi për Psoriaza-Artriti-Psoriaza

Nyja e Gjurit Nyja e gjurit gjithashtu preket shpesh nga artriti psoriatik. Të prekurit e vënë re këtë nga kufizimet e lëvizjes, dhimbja dhe zakonisht një ënjtje e konsiderueshme në zgavrën e gjurit. Edhe këtu, është e rëndësishme të trajtoni simptomat menjëherë dhe të merrni inflamacionin nën kontroll në mënyrë që të mos çojë në… Nyja e Gjurit | Fizioterapi për Psoriaza-Artriti-Psoriaza

Përmbledhje | Fizioterapi për Psoriaza-Artriti-Psoriaza

Përmbledhje Në përgjithësi, artriti psoriatik është një sëmundje e pashërueshme. Sidoqoftë, nëse zbulohet dhe trajtohet herët, pacientët e prekur kanë një shans të mirë për një periudhë të gjatë pa dhimbje dhe pa dhimbje midis sulmeve. Importantshtë e rëndësishme që të konsultoheni me mjekun në kohën e duhur nëse simptomat janë të pranishme në mënyrë që terapia e përshtatshme të fillojë në mënyrë të mirë… Përmbledhje | Fizioterapi për Psoriaza-Artriti-Psoriaza

Efektet dhe efektet anësore të tabletave kortizonike

Produktet Tabletat e kortizonit janë produkte mjekësore të cilat janë të destinuara për gëlltitje dhe përmbajnë substanca aktive nga grupi i glukokortikoideve. Tabletat, tabletat e tretshme në ujë dhe tabletat me lirim të qëndrueshëm janë zakonisht monopreparat, të cilat shpesh janë të ndashme. Glukokortikoidet u përdorën për herë të parë në mjekësi në fund të viteve 1940. Struktura dhe vetitë Glukokortikoidet që përmbahen në ilaçe rrjedhin nga… Efektet dhe efektet anësore të tabletave kortizonike

Simptomat | Sindromi Reiter

Simptomat Në rastin e sindromës Reiter, përshkruhet e ashtuquajtura treshe Reiter. Ndoshta këto mund të plotësohen me një simptomë tjetër të treshes Reiter. Artriti, inflamacioni i mukozës së uretrës (uretriti) dhe konjuktiviti (konjuktiviti) ose iritis janë ndër triadat Reiter: Triada Reiter përfshin gjithashtu të ashtuquajturën dermatozë Reiter: Kjo dermatozë… Simptomat | Sindromi Reiter

Prognoza | Sindromi Reiter

Prognoza Shërimi i plotë pas 12 muajsh shihet në 80% të rasteve. Një prognozë më e favorshme ka një sëmundje me vetëm simptoma të vetme në krahasim me sindromën Reiter të zhvilluar plotësisht. Pacientët me HLA-B27 pozitiv ose me një rrjedhë të rëndë të sëmundjes mund të kenë një tendencë për të pasur një rrjedhë kronike. Sindroma Reiter ishte… Prognoza | Sindromi Reiter

Sindromi Reiter

Sinonimet: Artriti Reaktiv, Sëmundja Reiter, Poliartriti Urethrica, Sindroma Urethro-conjunctivo-synovial Përkufizimi Sindroma e Reiter përshkruan një sëmundje inflamatore të kyçeve që mund të ndodhë si një sëmundje dytësore pas inflamacionit të traktit gastrointestinal ose traktit urogjenital (traktit urinar). Në fakt, sindroma e Reiter përfshin tre ose katër simptoma kryesore dhe konsiderohet si një formë e veçantë e artritit reaktiv. Shkaqet… Sindromi Reiter

Dhimbje mbi hip

Hyrje Dhimbja mbi ijë mund të shkaktohet nga sëmundje të ndryshme ose dëmtime të sistemit lokomotor. Disa sëmundje përmenden në këtë artikull si shembull dhe paraqiten më në detaje. Gjatë ekzaminimit fizik të shtyllës kurrizore dhe kraharorit, vëmendje i kushtohet lakimit të shtyllës kurrizore dhe… Dhimbje mbi hip

Squfur

Produktet Sulfuri i pastër është në dispozicion në barnatore dhe farmaci. Ndodhet në krem, shampo dhe banja me squfur, ndër produktet e tjera. Struktura dhe vetitë Farmakopeja e përcakton squfurin për përdorim të jashtëm (S, Mr = 32.07 g/mol) si një pluhur i verdhë që është praktikisht i patretshëm në ujë. Squfuri shkrihet në rreth 119 ° C për të formuar një ngjyrë të kuqe… Squfur