Ndërtimi i muskujve - trajnim i forcës për rritjen e muskujve

Prezantimi

Ndërtimi i muskujve është një proces fizik që është për shkak të një tendosjeje të muskujve. Sforcimi i tepërt i muskujve i tregon trupit se muskujt e disponueshëm nuk ishin të mjaftueshëm për këtë detyrë dhe prandaj muskujt duhet të rriten në mënyrë që të përgatiten më mirë për sforcimin tjetër. Ndërtimi i muskujve bazohet në këtë parim të thjeshtë. Ndërsa paraardhësit tanë kishin nevojë për ndërtimin e muskujve si një avantazh i mbijetesës, në ditët e sotme një trup muskulor konsiderohet si një ideal i bukurisë dhe siguron një shkallë të caktuar të stabilizimit të trungut dhe joints.

Cila është mënyra më e mirë për të ndërtuar muskujt?

Forcimi dhe zhvillimi i muskujve tuaj, me pak fjalë, nuk është një art i shkëlqyeshëm dhe funksionon në një farë mase përmes çdo lloj trajnimi. Sidoqoftë, ka faktorë që favorizojnë qartë ndërtimin e muskujve. Për të përmendur përbërësit kryesorë në këtë ndërveprim: Lloji i trajnimit, intensiteti i trajnimit, periudha e rimëkëmbjes, ushqimi.

Në vijim, tani do të merren parasysh përbërësit përkatës për një trajnim të ndërtimit të muskujve:

  • Lloji i trajnimit: Stervitje me pesha është lloji i trajnimit që premton rritjen më të madhe të muskujve. Shtë e vërtetë që rritja e muskujve gjithashtu mund të arrihet në një farë mase me peshën tuaj trupore. Sidoqoftë, për të kaluar përtej kësaj, duhet të punoni me pesha shtesë.
  • Intensiteti i trajnimit: Kjo duhet të përshtatet me aftësitë fizike të përdoruesit.

    Rekomandohet një intensitet i ndryshëm trajnimi për një fillestar sesa për një përdorues të përparuar. Ndërsa në fillim të ndërtimit të muskujve, fokusi kryesor duhet të jetë në ushtrimet korrekte, pasi rritja e forcës dhe rritja e muskujve vjen pothuajse automatikisht, përdoruesit e përparuar kanë nevojë për një plan më të saktë të trajnimit për ndërtimin e muskujve. Këtu ndërtimi i muskujve arrihet kryesisht nga atletët duke shtuar një ndryshim në stërvitjen e tij në mënyrë që të dërgojë impulse të reja rritje në muskuj përsëri dhe përsëri.

  • Periudha e rikuperimit: Edhe nëse fillestarët në veçanti e kanë të vështirë t'i japin muskujve një pushim rigjenerimi, atletët me përvojë e dinë se sa e rëndësishme është kjo kohë.

    Në fund të fundit, muskujt mund të rriten vetëm gjatë kohës së mos-ushtrimit. Me kusht, sigurisht që ta keni stimuluar atë në përputhje me rrethanat përmes trajnimit. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme të mos lejoni që lodhja fizike të bëhet shumë e madhe, sepse përndryshe performanca do të ulet.

    Atletët prandaj futin a çlodhje fazë pak para kësaj pike të humbjes së performancës, në të cilën ata stërviten vetëm me pesha të lehta për të lejuar muskujt të rigjenerohen. Përveç kësaj, sinteza e proteinave brenda muskulit rritet deri në tre ditë pas një ngarkese stërvitore, kështu që stërvitja e të njëjtit muskul çdo katër ditë do të ishte e mjaftueshme për të arritur rritjen e muskujve.

  • Ushqimi: Kjo pikë nuk duhet të neglizhohet, pasi ushqimi që hamë është materiali bazë për përbërësit e muskujve. Meqenëse muskuli përbëhet nga proteinat, dhe këto nga ana e tyre përbëhen nga aminoacide, trupi duhet të pajiset me një sasi të mjaftueshme të proteinave ose proteinave për të zmadhuar muskulin. Një shtyllë tjetër themelore e të ushqyerit është marrja ditore e kalorive. Ndërsa është e rëndësishme të konsumoni sa duhet kalori për të përmbushur nevojat e trupit në mënyrë që muskujt ekzistues të mos prishen, shumë kalori do të thotë që energjia e tepërt të ruhet në formën e yndyrës trupore.