Portokalli Hawkweed: Zbatime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Skifteri i kuq portokalli është fillimisht një bimë malore që rritet në lartësi prej një mijë metrash ose më shumë. Lulet e saj portokalli e bëjnë atë një bimë zbukuruese të njohur, dhe si një përshtatës, tani mund të gjendet në ultësira. Konsiderohet si bima e rrethit të Suabisë për shkak të njohjes së saj të lehtë. Shfaqja dhe kultivimi i… Portokalli Hawkweed: Zbatime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Rigoni: Aplikime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Rigoni është një bimë mjekësore dhe erëza që i përket familjes labiates dhe quhet gjithashtu thoset, marjoram i egër ose Wohlgemut. Bima është një antibiotik natyral dhe gjithashtu ka një efekt të fortë fungicid, kjo është arsyeja pse përdoret shpesh për infeksionet kërpudhore. Përveç kësaj, ajo ka një efekt hollues të gjakut dhe për këtë arsye është… Rigoni: Aplikime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

MRT e barkut

Hyrje Ekzaminimi MRI i barkut (i njohur edhe si MRI i barkut) është një nga procedurat e imazhit në mjekësi. MRI quhet rezonancë magnetike ose tomografi spinore bërthamore. Barku është termi mjekësor për zgavrën e barkut. Në varësi të sa atomeve të hidrogjenit përmban një ind i veçantë i trupit, ai shfaqet ndryshe… MRT e barkut

Kostot | MRT e barkut

Shpenzimet Kompanitë private të sigurimit shëndetësor zakonisht mbulojnë shpenzimet e ekzaminimit të MRI. Kompanitë ligjore të sigurimit shëndetësor kërkojnë një tregues përkatës në mënyrë që MRT të mbulohet. Përndryshe, shpenzimet duhet të përballohen nga vetë pacienti. Në këtë rast kostot ndryshojnë. Si rregull, 300 - 600 Euro duhet të jenë… Kostot | MRT e barkut

Medium kontrasti për një MRT të barkut | MRT e barkut

Mjet kontrasti për një MRT të barkut Për të arritur një përfaqësim më të mirë të strukturave të dëshiruara në MRI, agjentët e kontrastit duhet të përdoren në disa raste. Kjo zakonisht administrohet përmes një vene. Sidoqoftë, gjatë ekzaminimit MRI të traktit gastrointestinal mund të jetë e nevojshme të pini mjet kontrasti. Kjo pastaj… Medium kontrasti për një MRT të barkut | MRT e barkut

Sellink-MRI | MRT e barkut

Sellink-MRI Ekzaminimi sellink i MRI është një ekzaminim special i MRI i zorrëve të vogla. Duodenumi dhe zorra e trashë mund të shihen lehtësisht me një endoskop, por pjesa e mbetur e zorrëve të vogla nuk është e arritshme me një endoskop, kështu që MRI duhet të përdoret për këtë qëllim. Kjo është e mundur me… Sellink-MRI | MRT e barkut

Fenugreek: Zbatime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Fenugreek është një bimë medicinale me efekte pozitive në gjendje të ndryshme mjekësore. Në Gjermani, përdoret kryesisht kundër humbjes së oreksit ose për ankesat e lëkurës. Mjekësia popullore si dhe kërkimi ndërkombëtar njohin fusha të tjera të aplikimit. Shfaqja dhe kultivimi i fenugreek. Nga lulet zhvillohet gjatësia 7 deri në 12 centimetra… Fenugreek: Zbatime, Trajtime, Përfitime Shëndetësore

Ilaçe për çrregullime gastrointestinale

Hyrje Ekzistojnë ilaçe të ndryshme për sëmundjet gastrointestinale, të cilat përshkruhen nga mjeku në varësi të llojit të sëmundjes dhe intensitetit. Në varësi të cilës sëmundje gastrointestinale (çrregullimi gastrointestinal) pacienti vuan, mund të përdoren ilaçe të ndryshme. Ilaçet për sëmundjet gastrointestinale si diarreja ose nauzeja janë veçanërisht të zakonshme. Megjithatë, ka edhe shumë… Ilaçe për çrregullime gastrointestinale

Ilaçe për inflamacion të rreshtimit të stomakut | Ilaçe për çrregullime gastrointestinale

Ilaçet për inflamacionin e mukozës së stomakut Gastriti mund të ketë shumë shkaqe të ndryshme. Nëse gastriti është me origjinë bakteriale, mund të ketë kuptim të marrësh antibiotikë kundër sëmundjes. Për të lehtësuar dhimbjen, pacienti mund të marrë edhe ilaçe të tjera kundër sëmundjeve gastrointestinale, për shembull një analgjezik si paracetamoli. Në … Ilaçe për inflamacion të rreshtimit të stomakut | Ilaçe për çrregullime gastrointestinale

Marrja e ilaçeve gjatë ushqyerjes me gji | Ilaçe për çrregullime gastrointestinale

Marrja e ilaçeve gjatë ushqyerjes me gji Pacientët me gji shpesh kanë problemin që ata nuk e dinë saktësisht se cilat ilaçe mund të marrin pa dëmtuar fëmijën e tyre. Disa ilaçe për sëmundjet gastrointestinale kanë vetinë se ato absorbohen në qumështin e gjirit dhe kështu pacienti në mënyrë të pavetëdijshme e kalon përbërësin aktiv të ilaçit në… Marrja e ilaçeve gjatë ushqyerjes me gji | Ilaçe për çrregullime gastrointestinale

Droga për një krimb shiriti | Ilaçe për çrregullime gastrointestinale

Ilaçet për krimbën Ekzistojnë forma të ndryshme të infeksionit të shiritit. Në varësi të kafshës në të cilën pacienti është infektuar, ka edhe ilaçe të ndryshme për sëmundjet gastrointestinale. Në rastin e një infeksioni të shiritit të derrit, përdoren ilaçe kundër krimbave. Këto ilaçe kundër sëmundjeve gastrointestinale quhen antihelmintikë (ilaçe krimbash). Në … Droga për një krimb shiriti | Ilaçe për çrregullime gastrointestinale