spermë

Përkufizim Qelizat e spermës janë qelizat germinale mashkullore. Në gjuhën kolektive, ato quhen edhe qeliza të spermës. Në mjekësi, termi spermatozoid përdoret shpesh. Ato përmbajnë materialin gjenetik mashkullor për riprodhim. Ky është grupi i vetëm i kromozomeve, i cili, së bashku me grupin e vetëm të femrave të kromozomeve nga qeliza vezë, rezulton në dyfishimin ... spermë

A janë spermatozoidët në rënie të kënaqësisë? | Spermatozoidet

A bien spermatozoidet në kënaqësi? Rënia e dëshirës është një sekret i gjëndrës bulbourethral (gjëndër cowper) të burrit. Rënia e dëshirës dëbohet nga uretra gjatë zgjimit seksual dhe ka një funksion pastrimi në uretër. Vlera e pH e uretrës rritet kështu, duke e bërë mjedisin më alkalik, i cili… A janë spermatozoidët në rënie të kënaqësisë? | Spermatozoidet

Alkooli dhe pjelloria | Spermatozoidet

Alkooli dhe pjelloria Alkooli është një citotoksinë e njohur, e cila ka një efekt dëmtues në shumë organe të trupit të njeriut. Sigurisht, lidhja midis alkoolit dhe pjellorisë së spermës gjithashtu luan një rol vendimtar. Në përgjithësi, mund të thuhet se konsumimi i moderuar i alkoolit nuk është i dëmshëm për sa i përket cilësisë dhe pjellorisë së spermës. Një… Alkooli dhe pjelloria | Spermatozoidet

Si mund të përmirësohet cilësia e spermës? | Spermatozoidet

Si mund të përmirësohet cilësia e spermës? Në kontekstin e planifikimit të familjes, disa çifte bëjnë një përpjekje të kotë për të mbetur shtatzënë. Kjo mund të ketë disa shkaqe. Një shkak i mundshëm është, për shembull, ulja e cilësisë së spermës. Këto mund të zvogëlohen në numër, shumë të palëvizshëm ose plotësisht të palëvizshëm, ose thjesht shumë të ngadalshëm. Një test për të përcaktuar… Si mund të përmirësohet cilësia e spermës? | Spermatozoidet

Shkaktimi i spermës dhe kontraktimet - cila është lidhja? | Spermatozoidet

Shkaktimi i spermës dhe kontraktimet - cila është lidhja? Lidhja midis spermës dhe nxitjes së kontraktimeve aktualisht është ende shumë pak e hulumtuar për të dhënë një përgjigje të qartë për këtë pyetje. Lidhja e supozuar është se sperma përbëhet në një masë të caktuar nga prostaglandinat. Prostaglandinat janë hormonet e indeve që gjenden në të gjithë trupin dhe… Shkaktimi i spermës dhe kontraktimet - cila është lidhja? | Spermatozoidet

Gjëndrat e djersës

Hyrje Gjëndrat e djersës normalisht quhen të ashtuquajturat gjëndra të djersës ekrine, dmth ato gjëndra djerse që shpërndahen në të gjithë trupin me disa përjashtime. Detyra e tyre është të sekretojnë djersën, e cila jep një kontribut të rëndësishëm në rregullimin e ekuilibrit të nxehtësisë të trupit tonë. Për më tepër, ka të ashtuquajturat gjëndra të djersës apokrine,… Gjëndrat e djersës

Funksioni i gjëndrave të djersës | Gjëndrat e djersës

Funksioni i gjëndrave të djersës Funksioni i gjëndrave ekrrine të djersës është të prodhojë sekrecionin që ne përgjithësisht e njohim si djersë. Djersa është një lëng i qartë që është pak acid (vlera e pH është rreth 4.5) dhe e kripur. Djersa gjithashtu përmban elektrolite të ndryshme nga kripa e zakonshme dhe substanca të tjera të tilla si acidet yndyrore,… Funksioni i gjëndrave të djersës | Gjëndrat e djersës

Sëmundjet e gjëndrave të djersës | Gjëndrat e djersës

Sëmundjet e gjëndrave të djersës Sëmundjet e rëndësishme të gjëndrave të djersës ndikojnë kryesisht në sasinë e lëngut të sekretuar: nëse prodhimi i djersës mungon plotësisht, kjo quhet anhidrozë, por nëse ajo shtohet, kjo quhet hiperhidrozë. Për më tepër, tumoret beninje (adenoma) mund të ndodhin edhe në zonën e gjëndrave të djersës. Sëmundjet tipike… Sëmundjet e gjëndrave të djersës | Gjëndrat e djersës

Si mund të hiqen gjëndrat e djersës? | Gjëndrat e djersës

Si mund të hiqen gjëndrat e djersës? Prodhimi i tepërt i djersës mund të jetë shumë stresues. Të prekurit zakonisht janë veçanërisht të pakëndshëm me erën e pakëndshme të djersës që zhvillohet, e cila në raste të rënda nuk mund të trajtohet me deodorantë. Në disa klinika, heqja kirurgjikale e gjëndrave të djersës ofrohet si masë. Ky operacion është zakonisht… Si mund të hiqen gjëndrat e djersës? | Gjëndrat e djersës

Ngjyra e urinës | Urina - Gjithçka rreth temës!

Ngjyra e urinës Ngjyra e urinës mund të ndryshojë shumë. Një urinë plotësisht e shëndetshme duhet të duket e ndritshme dhe pothuajse pa ngjyrë deri në të verdhë nëse është e mundur. Kjo tregon se proporcioni i ujit të pastër është i lartë dhe tregon se trupi furnizohet mjaftueshëm me ujë. Ngjyra e zakonshme e verdhë rezulton nga prishja dhe… Ngjyra e urinës | Urina - Gjithçka rreth temës!

Ndryshimet në urinë | Urina - Gjithçka rreth temës!

Ndryshimet në urinë Më poshtë përshkruhen gjetjet ku ndodhin ndryshime në urinë. Bakteret në urinë nuk tregojnë domosdoshmërisht një sëmundje. Urina që grumbullohet në fshikëz nuk është plotësisht pa mikrobe. Kur urinoni, urina bie në kontakt me mukozën e uretrës dhe kështu me bakteret. Këto baktere i përkasin… Ndryshimet në urinë | Urina - Gjithçka rreth temës!