Dexamethasone

Dexamethasone është një substancë aktive e prodhuar artificialisht që i përket grupit të glukokortikoideve. Në trupin e njeriut, glukokortikoidet (hormonet) natyrore prodhohen në korteksin mbiveshkor dhe përmbushin një sërë detyrash rregullatore. Glukokortikoidi sintetik deksametazoni ka një efekt frenues në inflamacion dhe sistemin imunitar. Krahasuar me hormonet e prodhuara në veshkën… Dexamethasone

Çmimi | Deksametazoni

Çmimi 10 tableta dexamethasone me një dozë prej 8 mg për tabletë kushton pak më pak se 22 euro. Sidoqoftë, dexamethasone është në dispozicion vetëm me recetë. Nëse dorëzohet një parashkrim me para, ngarkohen 5 euro për recetë. Ekzistojnë doza të shumta të ndryshme (0.5 mg, 1.5 mg, 2 mg, 4 mg, 8 mg) dhe madhësi paketimi. … Çmimi | Deksametazoni

Testi i frenimit të deksametazonit | Deksametazoni

Testi i frenimit të dexamethasone I ashtuquajturi test i frenimit të dexamethasone është një provokim provokues. Në një organizëm të shëndetshëm, shkalla e prodhimit të korteksit mbiveshkor dhe kështu përqendrimi i glukokortikoideve (p.sh. kortizolit) kontrollohet nga një qark rregullues midis gjëndrës së hipofizës dhe korteksit mbiveshkor. Në përqendrime të larta të kortizolit, prodhimi i një hormoni të… Testi i frenimit të deksametazonit | Deksametazoni

Ndërveprimi | Deksametazoni

Ndërveprimi Dexamethasone mund të rrisë ekskretimin e kaliumit dhe kështu të rrisë efektin e tabletave të caktuara të ujit (diuretikët). Kjo mund të jetë e rrezikshme nëse niveli i kaliumit bie shumë i ulët, pasi kjo mund të çojë në aritmi kardiake. Dexamethasone pengon efektin e uljes së sheqerit në gjak të ilaçeve të përdorura për të trajtuar diabetin mellitus dhe holluesit e gjakut. Disa ilaçe antiepileptike… Ndërveprimi | Deksametazoni

Çmimi i Dermatop® | Dermatop®

Çmimi i Dermatop® Një tub 10g krem ​​Dermatop® kushton rreth 16 €, 30g rreth 20 € dhe 100g rreth 30 €. Sidoqoftë, meqenëse Dermatop® është një ilaç vetëm me recetë, është e mundur, në varësi të kompanisë së sigurimit shëndetësor, që një pjesë e kostos së kremës të mbulohet. Për më tepër, si me shumicën e barnave, ka edhe të ashtuquajturat "gjenerikë",… Çmimi i Dermatop® | Dermatop®

Dermatop®

Hyrje Droga Dermatop® shitet kryesisht si një vaj, krem ​​ose locion i lëkurës, ai përmban përbërësin aktiv prednicarbate. Prednicarbate i përket grupit të glukokortikoideve të prodhuara në mënyrë artificiale (hormonet steroide), ndërmjetësit natyralë të të cilëve formohen në korteksin mbiveshkor (p.sh. kortizol). Dermatop® ka efekte të forta anti-inflamatore, imunosupresive, anti-pruritike dhe anti-alergjike. Përdoret përgjithësisht… Dermatop®

Efektet anësore të Dermatop | Dermatop®

Efektet anësore të Dermatop Në kontrast me barnat e tjera të përdorura për trajtimin e sëmundjeve inflamatore të lëkurës, Dermatop® karakterizohet nga një raport pothuajse optimal midis efekteve të dëshiruara dhe efekteve anësore të mundshme. Në rastin e aplikimit afatshkurtër, efektet e padëshirueshme të ilaçeve ndodhin jashtëzakonisht rrallë. Një nga efektet anësore më të shpeshta është djegia e… Efektet anësore të Dermatop | Dermatop®

Decortin®

Hyrje Droga e njohur me emrin tregtar "Decortin®" përmban përbërësin aktiv prednisolone. Decortin® është pra një glukokortikoid i prodhuar në mënyrë sintetike, pra një hormon i cili në trupin e njeriut prodhohet në të vërtetë në koren e veshkave. Glukokortikoidet nga ana e tyre i përkasin grupit të hormoneve steroide. Prodhimi i tyre bazohet në një molekulë kolesteroli,… Decortin®

Voloni A

Sinonimi Triamcinolone acetonideVolon® A është një ilaç që i përket grupit të glukokortikoideve. Glukokortikoidet kanë vetinë të luftojnë inflamacionin dhe alergjitë dhe të zvogëlojnë përgjigjen imune të trupit. Për shkak të këtyre tre vetive të Volon® A mund të përdoret në një gamë të gjerë sëmundjesh. Aplikimi shkon nga sëmundjet inflamatore të lëkurës deri te sëmundjet reumatizmale… Voloni A

Kundërindikimet | Volon A

Kundërindikimet Volon® A nuk rekomandohet në rastet e mungesës së imunitetit, pasi shtyp në mënyrë shtesë sistemin imunitar. Volon® A gjithashtu nuk mund të përdoret në rast të infeksioneve të rënda. Në rastet e dëmtimit të mukozës gastrointestinale, osteoporozës së rëndë dhe sëmundjeve mendore, avantazhet dhe disavantazhet e terapisë me Volon® A duhet të peshohen. … Kundërindikimet | Volon A

Efektet anësore të Prednisolonit

Efektet anësore të prednisolonit janë rezultat i efekteve të përshkruara, të cilat ndikojnë në ekuilibrin e hormoneve dhe elektroliteve Lëkura Muskujt Kockat Sistemi nervor dhe psikika Trakti gastrointestinal Sistemi i sistemit imunitar Gjaku dhe sytë Nën administrimin e prednisolonit, efektet anësore të imagjinueshme në bilancin e hormoneve janë zhvillimi i Sindroma e Cushing me fytyrë të hënës së plotë dhe… Efektet anësore të Prednisolonit