Unë njoh një hemangiomë shpellore nga këto simptoma | Hemangjioma kavernoze - Sa e rrezikshme është?

Unë njoh një hemangioma shpellore nga këto simptoma relativelyshtë relativisht e rrallë që një hemangioma shpellore të mos regresohet deri në moshën pesëvjeçare. Sidoqoftë, mund të ndodhë që një hemangioma që rritet shumë ngadalë të mos shkaktojë simptoma deri në një moshë më të madhe. Në hemangiomat e lëkurës mund të vëreni një përplasje të butë të kaltërosh-vjollce të zbardhur ... Unë njoh një hemangiomë shpellore nga këto simptoma | Hemangjioma kavernoze - Sa e rrezikshme është?

Kursi i sëmundjes në hemangiomën shpellore | Hemangjioma kavernoze - Sa e rrezikshme është?

Kursi i sëmundjes në hemangioma shpella Sëmundja zakonisht ndodh gjatë lindjes ose disa ditë pas lindjes. Ose hemangioma shpellore zhduket pas muajsh ose vitesh, mbetet në të njëjtën madhësi dhe nuk shkakton ndonjë problem, ose rritet dhe ka nevojë për trajtim. Asnjë hemangioma e re nuk zhvillohet gjatë jetës, por ato… Kursi i sëmundjes në hemangiomën shpellore | Hemangjioma kavernoze - Sa e rrezikshme është?

Hemangjioma kavernoze - Sa e rrezikshme është?

Përkufizimi - Çfarë është hemangioma shpellore? Një hemangioma përbëhet nga enët e gjakut të formuara gabimisht. Ato zakonisht quhen edhe hemangioma. Ato janë rritje beninje që zhvendosin indet përreth, por normalisht janë të padëmshme. Ato mund të gjenden në inde të ndryshme, të tilla si priza e syve, lëkura ose mëlçia. Hemangioma shpella është një speciale… Hemangjioma kavernoze - Sa e rrezikshme është?

Homeopatia për fishkëllimën e etheve të gjëndrave

Ethet e gjëndrave të Pfeiffer janë një infeksion viral (Epstein-Barr-Virus) i quajtur edhe "sëmundje e puthjes", e cila prek kryesisht fëmijët dhe adoleshentët midis moshës 15 dhe 19 vjeç. Sëmundja transmetohet nga pështyma infektive. Si terapi, mbrojtja fizike absolute është e nevojshme. Simptomat mund të lehtësohen me ilaçe homeopatike, kryesisht dhimbjen e fytit shpesh ekstreme me ënjtje… Homeopatia për fishkëllimën e etheve të gjëndrave

Ilaç për inflamacion dhe ënjtje | Homeopatia për fishkëllimën e etheve të gjëndrave

Ilaç për inflamacion dhe ënjtje Belladonna (shiko antipiretikun) Phytolacca Në gjendje akute: Një tretet 1 tabletë ose 5 globula në 1 gotë ujë dhe i jepni së pari çdo 5 minuta një lugë çaji (pa metal), zgjat pushimin në 1⁄2 deri në 2 orë, pastaj përfundoni. Apis në gjendje akute: Shpërndani 1 tabletë ose 5… Ilaç për inflamacion dhe ënjtje | Homeopatia për fishkëllimën e etheve të gjëndrave

Lëkundje fëmijësh

Përmbledhje Hiccup (singultus), në mjekësi i referohet një tkurrje automatike (“refleksi”) të diafragmës, pra muskulit më të rëndësishëm të frymëmarrjes, që rezulton në një thithje të fortë dhe të shkurtër. Ky proces përsëritet periodikisht në intervale të shkurtra. Zhurma e thithjes, e cila ndodh kundër kordave vokale të tensionuara dhe kështu të mbyllura, shkakton "lemzën", pra tingullin karakteristik të lemzës. Çfarë … Lëkundje fëmijësh

Simptomat e shoqëruara | Lëkundje fëmijësh

Simptoma të lidhura Zakonisht, lemza ndodh tek foshnjat pa ndonjë simptomë tjetër. Një tkurrje e ngërçit e muskujve të barkut dhe gjoksit të foshnjës në ritmin e lemzës është mjaft normale. Nëse lemza shoqërohet me një pështymë të fortë të mukusit ose lëngut (çdo gjë përtej të vjellave normale të foshnjës) duhet të shënohet. Nëse mukusit… Simptomat e shoqëruara | Lëkundje fëmijësh

Paraliza cerebrale spastike

Përkufizim Paraliza cerebrale spastike është një parezë, pra relaksimi i muskujve i shkaktuar nga dëmtimi i trurit (pra "cerebral"). Paraliza cerebrale spastike gjithashtu shpesh quhet "paralizë cerebrale infantile". Në shumicën e rasteve, dëmtimi i trurit është zbuluar tashmë tek foshnja e porsalindur. Ajo manifestohet përmes çrregullimeve të ndryshme të muskujve skeletorë të… Paraliza cerebrale spastike

Terapia | Paraliza cerebrale spastike

Terapia isshtë e rëndësishme që terapia për paralizën cerebrale spastike të fillohet sa më herët që të jetë e mundur. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë formë trajtimi që mund të shërojë këtë sëmundje, pasi truri është dëmtuar tashmë kur diagnostikohet paraliza cerebrale spastike. Fizioterapia luan një rol qendror në terapi për shkak të kufizimeve të lëvizjes së… Terapia | Paraliza cerebrale spastike

Çfarë është paralizë cerebrale spastike bilaterale? | Paraliza cerebrale spastike

Çfarë është paraliza cerebrale spastike dypalëshe? Paraliza cerebrale spastike dypalëshe është një formë specifike e paralizës cerebrale spastike. Ajo gjithashtu shkakton çrregullime të lëvizjes dhe paralizë spastike, por në të dy anët. Në shumicën e rasteve, paraliza cerebrale bilaterale spastike prek të dyja këmbët. Ekziston një tension i tepërt në muskujt e këmbës, duke shkaktuar vështirësi në lëvizjen e këmbëve. Kjo… Çfarë është paralizë cerebrale spastike bilaterale? | Paraliza cerebrale spastike

Puberteti: Midis Lirisë dhe Pasojës

Puberteti është një kohë që shumica e prindërve e përjetojnë me tmerrin dhe adoleshentët me pasiguri. Gjatë kësaj faze, të dyja palët duhet të mësojnë të ballafaqohen me konfliktin dhe të balancojnë kufijtë me lirinë. Prindërit duhet të mësojnë të lëshojnë njëkohësisht dhe të vazhdojnë të ofrojnë mbështetje për fëmijët e tyre. Konfliktet janë të nevojshme, por ndryshe nga sa ndihen shumica, puberteti është më… Puberteti: Midis Lirisë dhe Pasojës