Stervitje me pesha

Ndërtimi i muskujve është një formë e trajnimi forca me qëllim të rritjes maksimale të prerjes tërthore të muskujve. Kjo formë e ngarkimit të muskujve përdoret kryesisht në Bodybuilding dhe durim trajnimi. Ndërtimi i muskujve është sigurisht vetëm një përbërës i stërvitjes me pesha.

Ndërtimi i muskujve

 • Ndërtimi i muskujve Ndërtimi i muskujve dhe steroid anabolik Ndërtimi dhe ushqimi i muskujve Ndërtimi i muskujve përmes elektrostimulimit Trajnimi personal
 • Ndërtimi i muskujve dhe steroid anabolik
 • Ndërtimi dhe ushqimi i muskujve
 • Ndërtimi i muskujve përmes elektrostimulimit
 • Trajnim personal
 • Ndërtimi i muskujve dhe steroid anabolik
 • Ndërtimi dhe ushqimi i muskujve
 • Ndërtimi i muskujve përmes elektrostimulimit
 • Trajnim personal

Trajnimi i forcës është, së bashku me durim, shpejtësia dhe lëvizshmëria, një nën-zonë e durim dhe përdoret ose për të rritur forcën, ndërtimin e muskujve ose durimin në stërvitjen me pesha.

 • Trajnimi i forcës Trajnimi i forcës dhe të ushqyerit Trajnimi i forcës dhe djegia e dhjamit Trajnimi i forcës në fëmijërinë Trajnimi i forcës për gratë Trajnimi i forcës për njerëzit e moshuar Trajnimi i forcës funksionale
 • Stërvitje dhe ushqyerje e forcës
 • Stërvitje për forcë dhe djegie të dhjamit
 • Trajnimi i forcës në fëmijëri
 • Trajnim forcë për gratë
 • Trajnim forcë për të moshuarit
 • Trajnim funksional i forcës
 • Stërvitje dhe ushqyerje e forcës
 • Stërvitje për forcë dhe djegie të dhjamit
 • Trajnimi i forcës në fëmijëri
 • Trajnim forcë për gratë
 • Trajnim forcë për të moshuarit
 • Trajnim funksional i forcës

Trajnimi me zgjeruesin është një alternativë ndaj konvencionales trajnimi forca me pesha. Sidoqoftë, ai ende nuk ka qenë në gjendje të vendoset në praktikën e trajnimit, megjithëse ka shumë arsye për trajnim specifik me zgjeruesin.

Këtu do të gjeni një listë të të gjitha ushtrimeve në stërvitjen me pesha që janë të rëndësishme për trajnimin e forcës. Me fotografi dhe animacione të shumta, ne përpiqemi të paraqesim lëvizjen në një mënyrë të strukturuar dhe të tregojmë gabimet e mundshme. Ushtrime

 • Trajnimi i muskujve të krahut
 • Trajnimi i muskujve të këmbëve
 • Trajnimi për shpinë
 • Trajnimi i muskujve të barkut
 • Trajnimi i muskujve të gjirit
 • Trajnimi i muskujve të shpatullave
 • Trajnimi i muskujve të qafës

Bodybuilding është një formë e modelimit të trupit përmes metodave specifike të trajnimit për ndërtimin e muskujve dhe kontrollin e rreptë të marrjes së ushqimit.

Qëllimi nuk është rritja e forcës, por përcaktimi i masës muskulore.

 • Reps të Detyruara Bodybuilding Reps Negativ Trajnim me Detyra të Rënda Reps të Pjesshme Përpjekje Mashtrime Kryesore Mashtrime Kryesore Super Sets Isolation Principal Split Sistemi
 • Reps të detyruar
 • Përgjigjet negative
 • Trajnim me Detyra të Rënda
 • Përgjigjet e pjesshme
 • Kryesori i para shterimit
 • Mashtrime
 • Super komplete
 • Drejtori i izolimit
 • Sistemi i Splitit
 • Reps të detyruar
 • Përgjigjet negative
 • Trajnim me Detyra të Rënda
 • Përgjigjet e pjesshme
 • Kryesori i para shterimit
 • Mashtrime
 • Super komplete
 • Drejtori i izolimit
 • Sistemi i Splitit

Në mënyrë që të jetë në gjendje të hartojë trajnimin në mënyrë profesionale dhe adekuate, një njohuri e caktuar themelore e muskulaturës është një parakusht për suksesin afatgjatë. Këtu do të gjeni shumë informacione për të gjitha grupet e muskujve

 • Muskulatura ventrale (e përparme)
 • Muskujt e pasëm (mbrapa) Muskujt e barkut Muskujt e shpinës Muskujt e krahut Muskujt e këmbëve Muskujt e shpatullave
 • Muskujt e barkut
 • Muskujt e pasmë
 • Muskujt e krahut
 • Muskujt e këmbëve
 • Muskujt e shpatullave
 • Muskujt e barkut
 • Muskujt e pasmë
 • Muskujt e krahut
 • Muskujt e këmbëve
 • Muskujt e shpatullave

Në mënyrë që të zgjedh efektet e trajnimit në trajnimin me pesha, një përdorim i synuar i shtesa eshte e nevojshme.

Megjithatë, efektet dhe dozat e individit shtesa duhet të dihet saktësisht.

 • Shtesa Aminoacidet BCAA CLA Glutamine HMB Karbohidratet Creatine L-Carnitine Proteina Pyruvate Ribose Pesha-Gainer Tribulus Terrestris
 • Aminoacidet
 • BCAA
 • CLA
 • glutamine
 • HMB
 • Karbohidratet
 • Kreatinë
 • L-Carnitine
 • Proteinë
 • Pyruvate
 • Ribozë
 • Rritja e peshës
 • Tribulus Terrestris
 • Aminoacidet
 • BCAA
 • CLA
 • glutamine
 • HMB
 • Karbohidratet
 • Kreatinë
 • L-Carnitine
 • Proteinë
 • Pyruvate
 • Ribozë
 • Rritja e peshës
 • Tribulus Terrestris

Dopingu është një problem i njohur në trajnimin e orientuar drejt konkurrencës. Që kur arritjet sportive janë shoqëruar me famë dhe prestigj, atletët kanë tendencë të përdorin ilegale doping për të përmirësuar performancën e tyre individuale.

 • Doping Amfetamina Steroid anabolik Beta-bllokues Doping gjaku Epo Kokainë Kafeinë Ephedrine Opioide Narkotike Hormonet steroide
 • amfetaminat
 • Steroid anabolik
 • Beta blocker
 • Doping gjaku
 • Epokë
 • kokainë
 • Kafeina
 • Ephedrine
 • narkotik
 • Opioids
 • Hormonet steroide
 • amfetaminat
 • Steroid anabolik
 • Beta blocker
 • Doping gjaku
 • Epokë
 • kokainë
 • Kafeina
 • Ephedrine
 • narkotik
 • Opioids
 • Hormonet steroide