plavix

Sinonimet Clopidogrel Definition Plavix® (clopidogrel) përdoret si ilaç dhe i përket grupit të frenuesve të grumbullimit të antiprombociteve. Kështu ai parandalon mpiksjen e gjakut dhe kështu parandalon formimin e trombeve (mpiksjen e gjakut), të cilat potencialisht çojnë në emboli (zhvendosje të plotë të enëve të gjakut), e cila mund të rezultojë në emboli pulmonare ose goditje në tru, për shembull, dhe… plavix

Farmakokinetika dhe dinamika | Plavix

Farmakokinetika dhe dinamika Plavix® (clopidogrel) është një ilaç paraprak, që do të thotë se ai konvertohet vetëm në formën e tij aktive në organizëm (dmth. Pas administrimit). Duhen 5-7 ditë para se të shfaqet efekti i tij i plotë antikoagulant. Edhe pse gjysma e jetës fizike është vetëm 7-8 orë, efekti i tij zgjat shumë më gjatë. Ajo ekskretohet në afërsisht të barabartë… Farmakokinetika dhe dinamika | Plavix

A duhet ta heq Plavix® para operacionit dentar? | Plavix

A duhet të heq Plavix® para operacionit dentar? Dentisti do t'ju tregojë nëse dhe kur Plavix® duhet të ndërpritet para ndërhyrjes së dhëmbit siç është nxjerrja e dhëmbëve. Nëse është e nevojshme, ai do të vendosë në konsultim me mjekun e familjes kur ilaçet nuk duhet të merren më. Në asnjë rrethanë nuk duhet të… A duhet ta heq Plavix® para operacionit dentar? | Plavix

Droga të ngjashme | Plavix

Ilaçet e lidhura me Ticlopidine - përdor të njëjtin mekanizëm veprimi si Plavix® (clopidogrel), por është larguar kryesisht nga partneri i tij me më pak efekte anësore për shkak të zhvillimit të mundshëm të leukopenisë së rëndë (një rënie të mprehtë të numrit të qelizave të bardha të gjakut) si efekt anësor Abciximab, eptifibatide, tirofiban - ato gjithashtu pengojnë hemostazën parësore,… Droga të ngjashme | Plavix

Apixaban

Produktet Apixaban janë miratuar në shumë vende që nga viti 2011 në formën e tabletave të veshura me film (Eliquis). Struktura dhe vetitë Apixaban (C25H25N5O4, Mr = 460.0 g/mol) është zhvilluar duke filluar nga razaxaban. Shtë një derivat i oksopiperidinës dhe pirazolit. Efektet Apixaban (ATC B01AF02) ka veti antitrombotike. Shtë një frenues oral, i drejtpërdrejtë, i fuqishëm, selektiv dhe i kthyeshëm ... Apixaban

Efekti i Marcumar®

Sinonime në një kuptim më të gjerë Phenprocoumon (emri i përbërësit aktiv), kumarinat, antagonistët e vitaminës K (frenuesit), antikoagulantët, antikoagulantët Si funksionon Marcumar®? Ilaçi i njohur me emrin tregtar Marcumar® përmban përbërësin aktiv phenprocoumon, i cili i përket grupit kryesor të kumarinave (antagonistët e vitaminës K). Kumarinat janë molekula që kanë një efekt shtypës në… Efekti i Marcumar®

Efektet anësore | Efekti i Marcumar®

Efektet anësore Efektet anësore të padëshiruara nuk mund të përjashtohen, shpesh shfaqen simptoma shoqëruese si nauze, të vjella, dhimbje stomaku, humbje oreksi dhe diarre. Në disa pacientë, trajtimi afatgjatë me Marcumar® rezultoi në kapsllëk, rritjen e rënies së flokëve, shfaqjen e mavijosjeve dhe madje edhe tendencat e padëshirueshme të gjakderdhjes. Efektet anësore veçanërisht serioze përfshijnë gjakderdhje intrakraniale (gjakderdhje intracerebrale,… Efektet anësore | Efekti i Marcumar®

Mono-Embolex

Hyrje Mono-Embolex® është një i ashtuquajtur antikoagulant, pra një ilaç që pengon koagulimin e gjakut (antikoagulant) dhe kështu përdoret kryesisht për profilaksinë dhe terapinë e trombozës venoze dhe embolisë pulmonare. Përbërësi aktiv i përgatitjes Mono-Embolex® është certoparin natriumi. Përbërësi aktiv Certoparin i përket klasës së heparinave me peshë të ulët molekulare (= të fraksionuara). Këto… Mono-Embolex

Fushat e aplikimit | Mono-Embolex

Fushat e aplikimit Heparinat me peshë të ulët molekulare si përbërësi aktiv certoparin në Mono-Embolex® janë të përshtatshme për profilaksinë e trombozës dhe terapinë e trombozës. Tromboza është një sëmundje që shfaqet në enët e gjakut. Një mpiksje gjaku formohet përmes kaskadës së koagulimit, e cila mbyll enën e gjakut. Shpesh trombozat lokalizohen në venat dhe… Fushat e aplikimit | Mono-Embolex

Monitorimi i terapisë | Mono-Embolex

Monitorimi i terapisë Në kontrast me një heparinë standarde, luhatjet e nivelit të barit në trup janë dukshëm më të ulëta me heparin me peshë të ulët molekulare. Për këtë arsye, monitorimi i terapisë zakonisht nuk është absolutisht i nevojshëm. Përjashtim bëjnë pacientët që kanë një rrezik në rritje të gjakderdhjes dhe/ose pacientët që vuajnë nga insuficienca renale. Në raste të tilla, përcaktimi… Monitorimi i terapisë | Mono-Embolex

Shtatzënia dhe laktacioni | Mono-Embolex

Shtatzënia dhe laktacioni Ka shumë përvojë në lidhje me përdorimin e heparinave me peshë të ulët molekulare në shtatzëni. Në 12 javët e para të shtatzënisë, asnjë efekt i dëmshëm në embrion nuk mund të vërehet kur përdorni Mono-Embolex®. Ky zbulim bazohet në afërsisht 2,800 shtatëzani të vëzhguara nën terapinë me Certoparin. Mono-Embolex® nuk duket se… Shtatzënia dhe laktacioni | Mono-Embolex

Marcumar® dhe alkooli | Ushqimi kur merrni Marcumar

Marcumar® dhe alkooli Në përgjithësi nuk ka asgjë të keqe me konsumimin e rastit të alkoolit gjatë marrjes së përbërësve aktivë të kumarinës siç është Marcumar®. Sidoqoftë, konsumi i rregullt ose i tepërt i alkoolit dekurajohet fuqishëm, pasi këto ilaçe shpalosin efektivitetin e tyre në indet e mëlçisë. Meqenëse alkooli gjithashtu prishet dhe metabolizohet në mëlçi,… Marcumar® dhe alkooli | Ushqimi kur merrni Marcumar