Melitraceni dhe Flupentixol

Produktet Kombinimi fiks Deanxit me dy përbërësit aktiv melitracene dhe flupentixol është komercialisht i disponueshëm në shumë vende në formën e tabletave të veshura me film. Ilaçi është miratuar që nga viti 1973, fillimisht si dragées. Mbajtësi i autorizimit të marketingut është kompania daneze Lundbeck. Struktura dhe vetitë Përbërësit aktiv janë të pranishëm në ilaç… Melitraceni dhe Flupentixol

qetësues

Produktet Qetësuesit janë komercialisht të disponueshëm në formën e tabletave, tabletave të shkrirjes, pikave, si injeksione dhe tinktura, ndër të tjera. Struktura dhe vetitë Qetësuesit nuk kanë një strukturë kimike uniforme. Efektet Përbërësit aktivë kanë veti qetësuese. Disa janë gjithashtu kundër ankthit, që shkaktojnë gjumë, antipsikotikë, antidepresivë dhe antikonvulsantë. Efektet janë për shkak të promovimit të mekanizmave frenues… qetësues

Anksiolitikë

Produktet Anksiolitikët janë komercialisht të disponueshëm në formën e tabletave, kapsulave dhe preparateve të injektueshme, ndër të tjera. Struktura dhe vetitë Anksiolitikët janë një grup strukturor heterogjen. Sidoqoftë, përfaqësuesit mund të ndahen në klasa të ndryshme. Këto përfshijnë, për shembull, benzodiazepinat ose ilaqet kundër depresionit triciklik. Efektet Anksiolitikët kanë veti kundër ankthit (anksiolitike). Ato zakonisht kanë efekte shtesë,… Anksiolitikë

Tabletat e gjumit: Efektet, Efektet anësore, Dozimi dhe Përdorimet

Produktet Pilulat e gjumit më së shpeshti merren në formën e tabletave ("pilula gjumi"). Përveç kësaj, tableta të shkrirjes, injeksione, pika, çajra dhe tinktura janë gjithashtu në dispozicion, ndër të tjera. Termi teknik hipnotikë rrjedh nga Hypnos, perëndia greke e gjumit. Struktura dhe vetitë Brenda pilulave të gjumit, grupet mund të identifikohen të cilat kanë një… Tabletat e gjumit: Efektet, Efektet anësore, Dozimi dhe Përdorimet

Ilaqet kundër depresionit

Produktet Shumica e ilaqeve kundër depresionit janë në dispozicion në treg në formën e tabletave të veshura me film. Përveç kësaj, zgjidhje të tjera (pika), tableta të shkrirë, tableta të shpërndara dhe injeksione janë gjithashtu të disponueshme, ndër të tjera. Përfaqësuesit e parë u zhvilluan në vitet 1950. U zbulua se ilaçet antituberkuloze izoniazid dhe iproniazid (Marsilid, Roche) kishin veti antidepresive. Të dy agjentët janë MAO… Ilaqet kundër depresionit

Stimuluesve

Produktet stimulues janë komercialisht të disponueshëm si ilaçe, narkotikë, shtesa dietike dhe ushqime. Format e dozimit përfshijnë tableta, kapsula dhe tretësira. Struktura dhe vetitë Stimuluesit nuk kanë një strukturë kimike uniforme, por grupet mund të identifikohen. Shumë, për shembull amfetaminat, rrjedhin nga katekolaminat natyrore si epinefrina dhe norepinefrina. Efektet Përbërësit aktivë… Stimuluesve

Efektet neuroleptike dhe efektet anësore

Përbërësit aktiv Benzamidet: Amisulpride (Solian, gjenerike). Sulpiride (Dogmatil) Tiapride (Tiapridal) Benzisoksazole: Risperidone (Risperdal, gjenerike). Paliperidone (Invega) Benzoisotiazole: Lurasidone (Latuda) Ziprasidone (Zeldox, Geodon) Butyrophenones: Droperidol (Droperidol Sintetica). Haloperidol (Haldol) Lumateperone (Caplyta) Pipamperone (Dipiperone) Thienobenzodiazepines: Olanzapine (Zyprexa, generic). Dibenzodiazepinat: Clozapine (Leponex, gjenerike). Dibenzoxazepines: Loxapine (Adasuve). Dibenzothiazepines: Clotiapine (Entumin) Quetiapine (Seroquel, generic). Pirenzat dibenzooxepin: Asenapine (Sycrest). Difenilbutilpiperidinat: Penfluridol… Efektet neuroleptike dhe efektet anësore

Efektet anësore të Lyrica

Të gjitha barnat antiepileptike kanë efekte anësore qendrore përkatëse për shkak të efektit të tyre në sistemin nervor qendror. Këto përfshijnë: Për më tepër, Lyrica® ka një efekt qetësues, i cili në disa raste është një efekt anësor i dëshiruar i terapisë. Për shkak të këtyre efekteve anësore qendrore, Lyrica® përdoret gradualisht me një rregullim të ngadalshëm të dozës. Nëse efektet anësore të kësaj… Efektet anësore të Lyrica

Dhimbje të muskujve | Efektet anësore të Lyrica

Dhimbje të muskujve Herë pas here, shtrëngimi i muskujve, ngërçet e muskujve, ngurtësimi i muskujve dhe dhimbja e muskujve ndodhin gjatë trajtimit me Lyrica®. Kur shfaqet dhimbja e muskujve, ajo shpesh shfaqet në këmbë, krahë dhe shpinë. Meqenëse Lyrica® ndërhyn drejtpërdrejt dhe indirekt në procese të ndryshme metabolike, këto ankesa mund të ndodhin. Këshillohet konsultimi me mjekun. Efektet anësore në… Dhimbje të muskujve | Efektet anësore të Lyrica

Efektet anësore pas ndërprerjes | Efektet anësore të Lyrica

Efektet anësore pas ndërprerjes Një ndërprerje e papritur mund të çojë në marramendje, depresion, diarre, pagjumësi, dhimbje koke, nervozizëm, simptoma të ngjashme me gripin, dhimbje dhe djersitje. Prandaj, rekomandohet shumë një ndërprerje e ngadaltë, graduale e Lyrica®. Kjo duhet të bëhet në konsultim me mjekun. Karakteristikat e veçanta të marrjes së Lyrica® Ka veçori të tjera të veçanta që duhet të merren parasysh… Efektet anësore pas ndërprerjes | Efektet anësore të Lyrica

Risperdal Consta

Risperdal® Consta® është një preparat nga grupi i neuroleptikëve atipikë me përbërësin aktiv risperidon. Shtë në dispozicion në formë pluhuri dhe tretësire dhe përdoret për të përgatitur një pezullim të tretshëm për injeksion intramuskular. Falë një përgatitjeje të veçantë të përbërësit aktiv, Risperdal® Consta® është një neuroleptik afatgjatë me një kohëzgjatje veprimi… Risperdal Consta

Kundërindikimet | Risperdal Consta

Kundërindikimet Risperdal® Consta® nuk guxon të jepet në rastet e hiperprolaktinemisë, pra kur ka nivele të ngritura të hormonit të prolaktinës në gjak. Ky tepricë e prolaktinës mund të shkaktohet nga një tumor i gjëndrës së hipofizës (i ashtuquajturi prolaktinoma). Kujdes i veçantë këshillohet kur merrni Risperdal® Consta® në pacientët me sëmundjen e Parkinsonit dhe të rëndë… Kundërindikimet | Risperdal Consta