Tronditja: dështimi akut i qarkullimit të gjakut

Tronditja është një dështim akut i qarkullimit të gjakut për shkak të një reduktimi kritik të vëllimit të gjakut që qarkullon në sistemin vaskular. Më saktësisht, tronditja është një mospërputhje midis kapacitetit vaskular të nevojshëm për të mbajtur të gjithë organet në funksion dhe mbushjes së enëve për shkak të shkaqeve të ndryshme. Një gjakderdhje e rëndë, por edhe një zgjerim i papritur… Tronditja: dështimi akut i qarkullimit të gjakut

Tronditja hipovolaemike | Tronditja: dështimi akut i qarkullimit të gjakut

Tronditja hipovolemike Shoku hipovolemik shoqërohet me një reduktim të sasisë së gjakut në qarkullim. Mungesa e vëllimit deri në 20% (rreth 1 litër) zakonisht kompensohet mirë nga trupi. Ndërsa presioni i gjakut mbetet kryesisht i qëndrueshëm në fazën 1 të shokut hipovolemik, ai bie nën 100 mm Hg sistolikisht në fazën ... Tronditja hipovolaemike | Tronditja: dështimi akut i qarkullimit të gjakut

Fazat e anestezisë

Përkufizimi Anestezisti amerikan Arthur Guedel themeloi në vitin 1920 në studimet që anestezia përbëhet nga faza të ndryshme. Këto mund të dallohen nga reflekset, gjerësia e nxënësit, lëvizjet, pulsi, nxitja e frymëmarrjes dhe vetëdija e pacientit. Guedel vëzhgoi këto faza gjatë anestezisë eterike dhe ato mund të transferohen vetëm në një anestezi të pastër me gaz dhe jo në… Fazat e anestezisë

Faza 3 | Fazat e anestezisë

Faza 3 Faza e tretë është faza e tolerancës dhe gjendja e dëshiruar gjatë procedurës kirurgjikale. Fillimi i kësaj faze është fundi i dridhjeve të pavullnetshme të muskujve. Truri i mesëm, truri i mesëm dhe gjithashtu palca kurrizore tani janë plotësisht të penguara. Kjo çon në humbjen ose frenimin e fortë të reflekseve dhe tonit të muskujve. … Faza 3 | Fazat e anestezisë

Anestetikë

Anestetikët e Përgjithshëm (anestetikë të përgjithshëm) janë substanca që përdoren në përgjithësi para operacionit të madh për të siguruar që pacientët nuk janë as të vetëdijshëm as në dhimbje gjatë operacionit, që reflekset të fiken dhe se muskujt janë të relaksuar. Në ditët e sotme, disa ilaçe zakonisht përdoren në kombinim për të arritur rezultatet më të mira të mundshme me sa më pak efekte anësore… Anestetikë

Gaz anestetik | Anestetikë

Gazet anestezike Gazet anestetike janë anestetikë që administrohen përmes traktit respirator dhe shpërndahen në gjak përmes mushkërive. Substancat mund të ndahen në dy grupe të ndryshme. Nga njëra anë, substancat që janë të gazta në temperaturën e dhomës, oksidi i azotit dhe ksenoni, dhe nga ana tjetër të ashtuquajturat të paqëndrueshëm ... Gaz anestetik | Anestetikë

Çfarë anestetikë përdoren për anestezi të shkurtër? | Anestetikë

Cilat anestetikë përdoren për anestezi të shkurtër? Një kolonoskopi zakonisht kryhet tek një pacient i zgjuar, pasi procedura është e pakëndshme, por jo shumë e dhimbshme. Zakonisht pacientëve u jepet një qetësues, siç është Dormicum (Midazolam). Kjo i bën ata të flenë gjatë ekzaminimit. Shtë gjithashtu e mundur të kryhet kolonoskopia nën një… Çfarë anestetikë përdoren për anestezi të shkurtër? | Anestetikë

Anestetik për kolonoskopi | Anestetikë

Anestezik për kolonoskopinë Një kolonoskopi zakonisht kryhet tek një pacient i zgjuar, pasi procedura është e pakëndshme, por jo shumë e dhimbshme. Zakonisht pacientëve u jepet një qetësues, siç është Dormicum (Midazolam). Kjo i bën ata të flenë gjatë ekzaminimit. Alsoshtë gjithashtu e mundur të kryhet kolonoskopia nën një anestezi të shkurtër. Në këtë rast … Anestetik për kolonoskopi | Anestetikë

Mirëmbajtja e anestezisë | Anestetikë

Mirëmbajtja e anestezisë Anestezia zakonisht mbahet sipas një modeli të balancuar. Kjo do të thotë që gazi anestezik dhe ilaçet e administruara në mënyrë intravenoze përdoren në kombinim. Në rrethana të caktuara, mund të jetë i nevojshëm mirëmbajtja intravenoze, në të cilën ilaçi administrohet në doza të sakta përmes pompave të shiringave. Një mirëmbajtje thjesht e thithur e anestezisë është e mundur duke… Mirëmbajtja e anestezisë | Anestetikë

Prognoza dhe profilaksia e shokut

Shënim i përgjithshëm Ju jeni në një nënfaqe "Parashikimi dhe profilaksia e shokut". Informacioni i përgjithshëm mbi këtë temë mund të gjendet në faqen tonë të Shock. Profilaksia Nëse shkaku i një shoku është një dëmtim ose kontakt me substanca alergjike, sigurisht që parandalimi është i vështirë. Sidoqoftë, vetë pacienti nuk mund të kontribuojë asgjë në këtë rast. I butë… Prognoza dhe profilaksia e shokut

Induksioni anestetik

Përkufizimi Induksioni i anestezisë është procesi i përgatitjes së pacientit për anestezi, një gjendje e shkaktuar artificialisht nga pavetëdija dhe pa dhimbje. Këto përgatitje ndjekin një skemë fikse. Induksioni anestezik pasohet nga vazhdimi i anestezisë, gjatë së cilës kjo gjendje e pavetëdijes mbahet derisa operacioni të përfundojë dhe pacienti të zgjohet nga… Induksioni anestetik

Çfarë ilaçesh përdoren? | Induksioni anestetik

Cilat ilaçe përdoren? Anestezia e përgjithshme përbëhet nga tre grupe ilaçesh. Grupi i parë janë anestetikët të cilët kanë për qëllim të fikin vetëdijen. Këto përfshijnë, për shembull, Propofol ose disa gazra. Grupi i dytë janë qetësuesit e dhimbjeve. Në shumicën e rasteve këto janë lëndë narkotike, siç është Fentanyl. Grupi i fundit janë relaksuesit e muskujve. … Çfarë ilaçesh përdoren? | Induksioni anestetik