Kortizoni në shtatzëni - Sa i rrezikshëm është?

Hyrje Kortizoni është një glukokortikoid që gjendet natyrshëm në trup dhe prodhohet në gjëndrën mbiveshkore. Sekretohet në sasi më të madhe gjatë stresit dhe tendosjes dhe çon në një furnizim të shtuar të rezervave të energjisë, si dhe frenim të sistemit imunitar dhe reaksioneve inflamatore. Përgatitjet e ndryshme të prodhuara në mënyrë sintetike të glukokortikoidit (të njohura në gjuhën popullore si… Kortizoni në shtatzëni - Sa i rrezikshëm është?

Rreziqet për fëmijën tim | Kortizoni në shtatzëni - Sa i rrezikshëm është?

Rreziqet për fëmijën tim Terapia me dozë të ulët dhe afatshkurtër me glukokortikoide ka pak rreziqe për foshnjën. Kur merret midis javës së 8 -të dhe të 11 -të të shtatzënisë, rezultatet e studimit kanë treguar një rrezik paksa të rritur të çarjes së buzës dhe qiellzës, ndërsa shkalla e përgjithshme e keqformimeve është normale. Duhet të theksohet se nivele të larta të kortizonit… Rreziqet për fëmijën tim | Kortizoni në shtatzëni - Sa i rrezikshëm është?

Po kortizoni dhe dëshira për të pasur fëmijë? | Kortizoni në shtatzëni - Sa i rrezikshëm është?

Po kortizoni dhe dëshira për të pasur fëmijë? Përdorimi i kortizonit për trajtimin e fertilitetit është diskutuar në mënyrë të diskutueshme. Thuhet se glukokortikoidi ka një efekt pak mbështetës në implantimin e vezës së fekonduar. Mekanizmi i veprimit dhe efikasiteti nuk janë sqaruar, pavarësisht se janë kryer disa studime. Një shtypje e mundshme e… Po kortizoni dhe dëshira për të pasur fëmijë? | Kortizoni në shtatzëni - Sa i rrezikshëm është?

Cilat janë efektet anësore? | Clexane® gjatë shtatzënisë

Cilat janë efektet anësore? Efektet anësore të Clexane® korrespondojnë me efektet anësore të përgjithshme të përgatitjes. Përveç kësaj, ka disa veçori të veçanta që duhet të merren parasysh. Nëse raporti rrezik-përfitim është peshuar mirë, efektet anësore janë të vogla. Një avantazh i madh është se Clexane® nuk kalon placentën… Cilat janë efektet anësore? | Clexane® gjatë shtatzënisë

Cefuroxime gjatë shtatzënisë

Hyrje Cefuroxime është një antibiotik nga grupi i cefalosporinave. Ashtu si të gjithë antibiotikët, cefalosporinat kanë një efekt të dëmshëm në baktere. Cefuroxime e bën këtë duke parandaluar rritjen e baktereve në murin e tyre qelizor. Kjo i bën ata të "shpërthejnë" për shkak të presionit të tyre të brendshëm. Cefuroxime ose mund të injektohet në venë ose të merret me gojë si… Cefuroxime gjatë shtatzënisë

A mund të marr cefuroxime nëse dua të mbetem shtatzënë? | Cefuroxime gjatë shtatzënisë

A mund të marr cefuroxime nëse dua të mbetem shtatzënë? Cefuroxime nuk ndikon në pjellorinë dhe prandaj mund të përdoret gjithashtu nëse dëshironi të mbeteni shtatzënë. Për më tepër, nuk shkakton ndonjë dëm gjatë implantimit të shtatzënisë. Çfarë ndodh nëse mbeteni shtatzënë ndërsa merrni cefuroxime? Nëse mbeteni shtatzënë gjatë marrjes së… A mund të marr cefuroxime nëse dua të mbetem shtatzënë? | Cefuroxime gjatë shtatzënisë

Ibuprofen në shtatzëni

Hyrje Ibuprofen është një ilaç kundër dhimbjeve i disponueshëm lirshëm në barnatore deri në një dozë të vetme prej 400mg. Punon duke frenuar enzimat në mënyrë që prodhimi i "ndërmjetësve të dhimbjes" (prostaglandinave) në trup të ndalet dhe dhimbja të lehtësohet. Përveç paracetamolit, ibuprofeni është një nga ilaçet e pakta kundër dhimbjeve që nuk janë të ndaluara plotësisht gjatë shtatzënisë. Sidoqoftë,… Ibuprofen në shtatzëni

Paracetamoli gjatë shtatzënisë

Hyrje Paracetamoli është një ilaç kundër dhimbjeve dhe i përket grupit të analgjezikëve jo-opioidë. Ka një efekt analgjezik dhe antipiretik. Emri paracetamol vjen nga paraacetilaminofenoli. Kjo është substanca kimike nga e cila është bërë ilaçi. Paracetamoli zakonisht tolerohet shumë mirë dhe për këtë arsye përdoret relativisht shpesh. Në Gjermani është në dispozicion pa recetë… Paracetamoli gjatë shtatzënisë

Dozimi dhe frekuenca e përdorimit | Paracetamoli gjatë shtatzënisë

Dozimi dhe shpeshtësia e përdorimit Gjatë shtatzënisë, paracetamoli mund të merret për dhimbje ose ethe në një dozë prej 500 deri në 1000mg (zakonisht një ose dy tableta) deri në tre herë në ditë. Sidoqoftë, ilaçi duhet të merret jo më shumë se dhjetë ditë në muaj. Nëse simptomat nuk mund të lehtësohen me… Dozimi dhe frekuenca e përdorimit | Paracetamoli gjatë shtatzënisë

Efektet anësore të Paracetamolit | Paracetamoli gjatë shtatzënisë

Efektet anësore të Paracetamolit Në përgjithësi mund të thuhet se kur paracetamoli merret në dozën e duhur, efektet anësore ndodhin vetëm rrallë (? 0.01% në <0.1) deri në shumë rrallë (? 0.01% me raste individuale). Efektet anësore të mundshme janë: Në këtë rast, ndërprerja e menjëhershme e terapisë është e detyrueshme. Ndodhja e përmendur… Efektet anësore të Paracetamolit | Paracetamoli gjatë shtatzënisë